İYİ Parti’de gidişatı Muratpaşa ve Kepez belirleyecek!

SİYASET 04.07.2020 - 18:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İYİ Parti’de gidişatı Muratpaşa ve Kepez belirleyecek!

İYİ Parti’de ilçe kongre tarihlerinin belirlenmesinin ardından hareketlenme başladı. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek Muratpaşa ve Kepez ilçe kongreleri il başkanlığı için belirleyici rol alacak.

haberimizvar.net-Gergin geçen delege seçimlerinin ardından İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı şimdilerde ilçelerde yapılacak başkanlık seçimleri için hareketlendi. Dönemin il başkanı Yavuz Temizer’in ilçe başkan adayı olarak açıklanan Veteriner Barış Ayan’ın, adaylığını açıklayan Kimya Mühendisi Funda Aras tarafından çekilmesinin ardından 9 Temmuz Perşembe günü gerçekleyecek ilçe başkanlık yarışında iki aday yarışacak. Kongrede Funda Aras’ın karşısında yarışacak olan mevcut başkan Semih Tayfur’un kurucular kurulu üyesi Musa Ertugan ile hareket etmesi parti tabanında eleştirilerle karşılanıyor. MURATPAŞA’DA 392 DELEGE OY KULLANACAK Ertugan’ın Muratpaşa delege seçimlerine müdahale etmesi, kapının önünde badigartlar  bulundurması ve ‘provakatörler’ diye bağırması başta partili kadınlar olmak üzere parti tabanının tepkisiyle karşılaştı. Ertugan’ın bu tavrı nedeniyle delege seçimlerinde oy kullanmayanlar, tepkilerini genel merkeze iletti. 9 Temmuz’da gerçekleşecek ilçe kongresinde 392 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Delegeler ilçe başkanıyla birlikte 117 il delegesini de belirleyecek. KEPEZ’DE 400 DELEGE OY KULLANACAK İYİ Parti Kepez İlçe Kongresi ise, 12 Temmuz Pazar günü yapılacak. Mevcut başkan Mazlum Yücel’in tek aday olduğu kongrede 400 delegenin oy kullanma hakkı olacak. Kongrede ilçe başkanıyla birlikte 100 il delegesi belli olacak. Muratpaşa ve Kepez ilçe kongrelerinin ardından il kongresinin gidişatı da şekillenmiş olacak.
İYİ Parti’de ilçe kongre tarihlerinin belirlenmesinin ardından hareketlenme başladı. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek Muratpaşa ve Kepez ilçe kongreleri il başkanlığı için belirleyici rol alacak.

haberimizvar.net-Gergin geçen delege seçimlerinin ardından İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı şimdilerde ilçelerde yapılacak başkanlık seçimleri için hareketlendi. Dönemin il başkanı Yavuz Temizer’in ilçe başkan adayı olarak açıklanan Veteriner Barış Ayan’ın, adaylığını açıklayan Kimya Mühendisi Funda Aras tarafından çekilmesinin ardından 9 Temmuz Perşembe günü gerçekleyecek ilçe başkanlık yarışında iki aday yarışacak. Kongrede Funda Aras’ın karşısında yarışacak olan mevcut başkan Semih Tayfur’un kurucular kurulu üyesi Musa Ertugan ile hareket etmesi parti tabanında eleştirilerle karşılanıyor.

MURATPAŞA’DA 392 DELEGE OY KULLANACAK

Ertugan’ın Muratpaşa delege seçimlerine müdahale etmesi, kapının önünde badigartlar  bulundurması ve ‘provakatörler’ diye bağırması başta partili kadınlar olmak üzere parti tabanının tepkisiyle karşılaştı. Ertugan’ın bu tavrı nedeniyle delege seçimlerinde oy kullanmayanlar, tepkilerini genel merkeze iletti. 9 Temmuz’da gerçekleşecek ilçe kongresinde 392 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Delegeler ilçe başkanıyla birlikte 117 il delegesini de belirleyecek.

KEPEZ’DE 400 DELEGE OY KULLANACAK

İYİ Parti Kepez İlçe Kongresi ise, 12 Temmuz Pazar günü yapılacak. Mevcut başkan Mazlum Yücel’in tek aday olduğu kongrede 400 delegenin oy kullanma hakkı olacak. Kongrede ilçe başkanıyla birlikte 100 il delegesi belli olacak. Muratpaşa ve Kepez ilçe kongrelerinin ardından il kongresinin gidişatı da şekillenmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.