Karantina altına alındı

GÜNDEM 27.03.2020 - 16:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Karantina altına alındı

Bir kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişide de korona tespit edilen Rize’nin Kendirli beldesinde karantina ilan edildi. Beldeye giriş çıkışlar durduruldu, sokağa çıkışlar da sınırlandırıldı.

haberimizvar.net- Rize’nin Kendirli Beldesi ve beldeye yakın Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri korona virüs vakalarının önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesiyle karantina altına alındı. Rize Valiliği’nin duyurusuna göre bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulacak, giriş çıkışlara izin verilmeyecek.   SOKAĞA ÇIKIŞLAR SINIRLANDIRILDI   Valilik duyurusunda, “Muhtarlarla birlikte bu bölgede tüm evlerdeki ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir. Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izolasyona alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın, market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir” denildi. Öte yandan ‘çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında’ sokağa çıkışlar da ikinci bir karara kadar sınırlandırıldı.   BELEDİYE BAŞKANI TARAMA İSTEMİŞTİ   Yaklaşık 3 bin 500 nüfusu olan Rize merkeze bağlı Kendirli beldesinde dün korona virüs nedeniyle 67 yaşında bir kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişide de virüs tespit edilmişti. Gelişmeler üzerine açıklama yapan Kendirli Belediye başkanı Alaattin Serdar ise beldenin sağlık taramasından geçirilmesini istemişti.   ‘TEK SEÇENEK KALDI: O DA KARANTİNA’   Karantina kararından önce konuşan Serdar, “Dün bir köyümüzde 1 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Hastanede durumu ağır olan bir vakamız daha var. Ayrıca 3 köylü vatandaşımız da virüs olduğu şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ölen vatandaşımız beldede esnaflık yapan bir vatandaşımız olması dolayısıyla birçok insanla ve dolayısıyla camiye giden ve burada da insanlarla iletişim kuran birisi. Bu durum beldemizde paniğe neden oldu. Yapılması gereken tek seçeneğimiz vardı oda beldemizin karantina altına alınması ve vatandaşlarımızın sağlık taramasından geçirilmesi. Sağlık Müdürlüğü yetkililerini aradım ve tedbirler alındı, gerekli çalışmalar başladı. Vatandaşlarımızın sakin olmasını, yetkililerin uyarılarını dikkate almasını ve evden çıkmamalarını istirham ediyorum” çağrısı yapmıştı. (Kaynak: BirGün)  
Bir kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişide de korona tespit edilen Rize’nin Kendirli beldesinde karantina ilan edildi. Beldeye giriş çıkışlar durduruldu, sokağa çıkışlar da sınırlandırıldı.

haberimizvar.net- Rize’nin Kendirli Beldesi ve beldeye yakın Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri korona virüs vakalarının önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesiyle karantina altına alındı. Rize Valiliği’nin duyurusuna göre bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulacak, giriş çıkışlara izin verilmeyecek.

 

SOKAĞA ÇIKIŞLAR SINIRLANDIRILDI

 

Valilik duyurusunda, “Muhtarlarla birlikte bu bölgede tüm evlerdeki ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir. Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izolasyona alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın, market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir” denildi. Öte yandan ‘çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında’ sokağa çıkışlar da ikinci bir karara kadar sınırlandırıldı.

 

BELEDİYE BAŞKANI TARAMA İSTEMİŞTİ

 

Yaklaşık 3 bin 500 nüfusu olan Rize merkeze bağlı Kendirli beldesinde dün korona virüs nedeniyle 67 yaşında bir kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişide de virüs tespit edilmişti. Gelişmeler üzerine açıklama yapan Kendirli Belediye başkanı Alaattin Serdar ise beldenin sağlık taramasından geçirilmesini istemişti.

 

‘TEK SEÇENEK KALDI: O DA KARANTİNA’

 

Karantina kararından önce konuşan Serdar, “Dün bir köyümüzde 1 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Hastanede durumu ağır olan bir vakamız daha var. Ayrıca 3 köylü vatandaşımız da virüs olduğu şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ölen vatandaşımız beldede esnaflık yapan bir vatandaşımız olması dolayısıyla birçok insanla ve dolayısıyla camiye giden ve burada da insanlarla iletişim kuran birisi. Bu durum beldemizde paniğe neden oldu. Yapılması gereken tek seçeneğimiz vardı oda beldemizin karantina altına alınması ve vatandaşlarımızın sağlık taramasından geçirilmesi. Sağlık Müdürlüğü yetkililerini aradım ve tedbirler alındı, gerekli çalışmalar başladı. Vatandaşlarımızın sakin olmasını, yetkililerin uyarılarını dikkate almasını ve evden çıkmamalarını istirham ediyorum” çağrısı yapmıştı. (Kaynak: BirGün)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.