‘Kazdağları yalnız değil !’

GÜNDEM 25.07.2020 - 14:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

‘Kazdağları yalnız değil !’

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Kazdağları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “26 Temmuz’da birinci yılını tamamlayacak olan Kazdağları direnişini selamlıyoruz. Kazdağları yalnız değildir” denildi

haberimizvar.net- Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, yarın (26 Temmuz) birinci yılını tamamlayan ‘Kazdağları Direnişi’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Doğanın talanı üzerine kurulan sistemin artık bir ‘yokedici’ye dönüştüğüne vurgu yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi: “İklim krizi koşullarında yaşanan seller, kuraklık, kıtlık tehlikesi ve savaşların yarattığı ekolojik ve sosyal yıkım, nüfus hareketleri (göçler) ve daha pek çok neden gösteriyor ki dünya artık bir yangın yeri. Ülkemiz de mevcut iktidar eliyle bu yağma ve talandan fazlasıyla nasibini almakta.  Hasankeyf’ten Cerrattepe’ye,  Alakır’dan Saros Körfezi’ne, Sinop’tan Akkuyu’ya, Murat Dağı’ndan Kazdağlarına Aydın'dan Bursa Kirazlıyayla'ya tüm ülke coğrafyası enerji santralleri, metalik madencilik, taş, mermer, kum ocağı, endüstriyel tarım ve benzeri faaliyetler yüzünden ciddi bir ekolojik yıkımla karşı karşıya bulunmakta.”   KAZDAĞINA GÖZ DİKEN TALANCILAR “Bergama’da başlayan altın madenciliği 2000’li yıllardan bu yana Kazdağlarına gözünü diken talancılar 350 binden fazla ağacı katlederek iç sızlatan görüntülere neden olmuş ve 26 temmuz 2019 da bu görüntülere sesiz kalmaya doğa ve yaşam savunucuları hem bölge halkı hem de ülkenin dört bir yanından maden firmasının kapısına akın etmiş ve yıkımı durdurarak çadırlı nöbet eylemini başlatmıştır. Bugüne kadar aralıksız olarak eylemi sürdüren doğa ve yasa savunucuları bu süreçte hem Maden şirketleri Kanada'lı Alamos Gold’dan hem yerli işbirlikçisi Doğu Biga madencilikten hem de iktidardan yıldırma, baskı, tehdit, gözaltılar ve son olarak pandemi gerekçesi ile 350 bin liranın üzerinde para cezaları ile alanı boşaltma girişimlerine rağmen direnişi bu güne kadar sürdürdüler.  26 Temmuz’da birinci yılını tamamlayacak olan Kazdağları direnişini selamlıyor ve ruhsatı yenilenmemesi nedeniyle işgalci konumda olan Alamos Gold ve Doğu Biga madenciliğe Kazdağlarını tahliye etmesini ve neden olduğu ekolojik yıkımın rehabilete edilmesini talep ediyoruz.”                     
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Kazdağları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “26 Temmuz’da birinci yılını tamamlayacak olan Kazdağları direnişini selamlıyoruz. Kazdağları yalnız değildir” denildi

haberimizvar.net- Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, yarın (26 Temmuz) birinci yılını tamamlayan ‘Kazdağları Direnişi’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Doğanın talanı üzerine kurulan sistemin artık bir ‘yokedici’ye dönüştüğüne vurgu yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi: “İklim krizi koşullarında yaşanan seller, kuraklık, kıtlık tehlikesi ve savaşların yarattığı ekolojik ve sosyal yıkım, nüfus hareketleri (göçler) ve daha pek çok neden gösteriyor ki dünya artık bir yangın yeri. Ülkemiz de mevcut iktidar eliyle bu yağma ve talandan fazlasıyla nasibini almakta.  Hasankeyf’ten Cerrattepe’ye,  Alakır’dan Saros Körfezi’ne, Sinop’tan Akkuyu’ya, Murat Dağı’ndan Kazdağlarına Aydın'dan Bursa Kirazlıyayla'ya tüm ülke coğrafyası enerji santralleri, metalik madencilik, taş, mermer, kum ocağı, endüstriyel tarım ve benzeri faaliyetler yüzünden ciddi bir ekolojik yıkımla karşı karşıya bulunmakta.”

 

KAZDAĞINA GÖZ DİKEN TALANCILAR

“Bergama’da başlayan altın madenciliği 2000’li yıllardan bu yana Kazdağlarına gözünü diken talancılar 350 binden fazla ağacı katlederek iç sızlatan görüntülere neden olmuş ve 26 temmuz 2019 da bu görüntülere sesiz kalmaya doğa ve yaşam savunucuları hem bölge halkı hem de ülkenin dört bir yanından maden firmasının kapısına akın etmiş ve yıkımı durdurarak çadırlı nöbet eylemini başlatmıştır. Bugüne kadar aralıksız olarak eylemi sürdüren doğa ve yasa savunucuları bu süreçte hem Maden şirketleri Kanada'lı Alamos Gold’dan hem yerli işbirlikçisi Doğu Biga madencilikten hem de iktidardan yıldırma, baskı, tehdit, gözaltılar ve son olarak pandemi gerekçesi ile 350 bin liranın üzerinde para cezaları ile alanı boşaltma girişimlerine rağmen direnişi bu güne kadar sürdürdüler.  26 Temmuz’da birinci yılını tamamlayacak olan Kazdağları direnişini selamlıyor ve ruhsatı yenilenmemesi nedeniyle işgalci konumda olan Alamos Gold ve Doğu Biga madenciliğe Kazdağlarını tahliye etmesini ve neden olduğu ekolojik yıkımın rehabilete edilmesini talep ediyoruz.”                 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.