Kemerli esnaftan turiste ültimatom

TURİZM 07.08.2019 - 12:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kemerli esnaftan turiste ültimatom

Kemer Belediyesi’nden aldıkları izinle KESDER (Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği) turiste Rusça ültimatom niteliği taşıyan broşürleri dağıttı. Turizm İl Müdürlüğü’nün de devreye girmesiyle kriz büyüdü

haberimizvar.net Kemer İlçesi’nde 2013 yılında önce platform ardından da dernek olarak kurulan KESDER (Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği) Başkanı Abdullah Çilengir, basın açıklaması yaptıktan sonra üyeleri aracılığıyla turistlere Rusça broşürleri dağıtmaya başladı. BELEDİYENİN ONAYI İLE Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun onayı ile dağıtılan broşürlerde şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’de tatil yapan her turistin bilmesi gereken önemli bilgi: Otellerin içinde rehberler veya insanlar sizleri fabrika satış mağazası veya shopping centerlere (alışveriş merkezi) davet edip, sizlere kaliteli ama ucuz mallar alabileceğinizi söylerse bu doğru bilgi değildir. Sizi davet edip ya da gitmek zorunda bıraktıkları bu yerlerde fiyatlar çok yüksektir ve bu kişiler sizin alışverişlerinizden komisyon alıyorlar, çok büyük paralar kazanıyorlar. Haksız bir şekilde turistleri kandırarak yani hanut yapıyorlar ve bu kişiler size her türlü yalanı söylerler, otelden çıkmamanız için sizleri korkuturlar. Otelden çıkmaktan korkmayın!.. Kendi başınıza rahatça çıkıp, gezebilir ve alışverişinizi yapabilirsiniz göreceksiniz ki alışverişlerinizde daha az para ödeyip daha mutlu olacaksınız.” ÜLTİMATOM KRİZİ Broşürler dağılırken ilçede turizm acenteleri ve esnaf arasında gerginlik yaşanmaya başladı. Turist üzerinde oluşan güvensizlik ortamı ise Antalya Turizm İl Müdürü İbrahim Acar’a kadar ulaştı. Kemer Belediyesi’nden aldıkları iznin Turizm İl Müdürlüğü’nden geldiği savunmasını yapan hanutçulara broşür yasağı geldi. BELEDİYEDEN GERİ ADIM Turizm İl Müdürü Acar’ın bizzat müdahalesiyle Kemer Belediyesi geri adım atarak broşür dağıtımına izin vermediklerini KESDER’e bildirince bu kez esnaf, belediye yöneticileri arasında gerginlik yaşandı. Krize dönüşen süreç Ankara’ya kadar ulaştı. Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından sürecin izlenmesi noktasında değerlendirme yapıldı.
Kemer Belediyesi’nden aldıkları izinle KESDER (Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği) turiste Rusça ültimatom niteliği taşıyan broşürleri dağıttı. Turizm İl Müdürlüğü’nün de devreye girmesiyle kriz büyüdü

haberimizvar.net Kemer İlçesi’nde 2013 yılında önce platform ardından da dernek olarak kurulan KESDER (Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği) Başkanı Abdullah Çilengir, basın açıklaması yaptıktan sonra üyeleri aracılığıyla turistlere Rusça broşürleri dağıtmaya başladı.

BELEDİYENİN ONAYI İLE

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun onayı ile dağıtılan broşürlerde şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de tatil yapan her turistin bilmesi gereken önemli bilgi:

Otellerin içinde rehberler veya insanlar sizleri fabrika satış mağazası veya shopping centerlere (alışveriş merkezi) davet edip, sizlere kaliteli ama ucuz mallar alabileceğinizi söylerse bu doğru bilgi değildir. Sizi davet edip ya da gitmek zorunda bıraktıkları bu yerlerde fiyatlar çok yüksektir ve bu kişiler sizin alışverişlerinizden komisyon alıyorlar, çok büyük paralar kazanıyorlar. Haksız bir şekilde turistleri kandırarak yani hanut yapıyorlar ve bu kişiler size her türlü yalanı söylerler, otelden çıkmamanız için sizleri korkuturlar.
Otelden çıkmaktan korkmayın!..

Kendi başınıza rahatça çıkıp, gezebilir ve alışverişinizi yapabilirsiniz göreceksiniz ki alışverişlerinizde daha az para ödeyip daha mutlu olacaksınız.”

ÜLTİMATOM KRİZİ

Broşürler dağılırken ilçede turizm acenteleri ve esnaf arasında gerginlik yaşanmaya başladı. Turist üzerinde oluşan güvensizlik ortamı ise Antalya Turizm İl Müdürü İbrahim Acar’a kadar ulaştı. Kemer Belediyesi’nden aldıkları iznin Turizm İl Müdürlüğü’nden geldiği savunmasını yapan hanutçulara broşür yasağı geldi.

BELEDİYEDEN GERİ ADIM

Turizm İl Müdürü Acar’ın bizzat müdahalesiyle Kemer Belediyesi geri adım atarak broşür dağıtımına izin vermediklerini KESDER’e bildirince bu kez esnaf, belediye yöneticileri arasında gerginlik yaşandı. Krize dönüşen süreç Ankara’ya kadar ulaştı. Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından sürecin izlenmesi noktasında değerlendirme yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.