Kılıçdaroğlu tazminata mahkûm edildi

GÜNDEM 14.07.2020 - 17:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kılıçdaroğlu tazminata mahkûm edildi

Yeniden görülen 'Man Adası' davasında karar çıktı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek.

haberimizvar.net-Yeniden görülen "Man Adası" davasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 197 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kasım 2017’de partisinin grup toplantısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak nitelenen Man Adası’ndaki off-shore şirketine 2011 yılında 18 milyon dolar gönderdiğini iddia edererek swift mesajları ve dekontlar gösterdi. Ardından Kılıçdaroğlu hakkında Erdoğan ve yakınları tarafından üç ayrı tazminat davası açıldı. CHP lideri bu davalar nedeniyle toplamda 698 bin lira tazminata mahkûm edildi. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun mahkemeye sunduğu banka dekontlarının 'hukuka aykırı delil olduğunu' ileri sürdü. İstinaf Mahkemesi ise 2019’un kasım ayında Kılıçdaroğlu'nun tazminat ödemesine yönelik kararı bozdu ve davaların yeniden görülmesine karar verdi. MAHKEME HEYETİNE BASKI Bozma kararının ardından, karara imza atan İstanbul İstinaf Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi heyeti üyeleri üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığı yönündeki haberler basına yansıdı. Üye hâkimlerin başka yere tayin ve ücretsiz izin talebinde bulundukları ancak bu taleplerinin reddedildiği öğrenildi.
Yeniden görülen 'Man Adası' davasında karar çıktı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek.

haberimizvar.net-Yeniden görülen "Man Adası" davasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 197 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kasım 2017’de partisinin grup toplantısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak nitelenen Man Adası’ndaki off-shore şirketine 2011 yılında 18 milyon dolar gönderdiğini iddia edererek swift mesajları ve dekontlar gösterdi.

Ardından Kılıçdaroğlu hakkında Erdoğan ve yakınları tarafından üç ayrı tazminat davası açıldı. CHP lideri bu davalar nedeniyle toplamda 698 bin lira tazminata mahkûm edildi. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun mahkemeye sunduğu banka dekontlarının 'hukuka aykırı delil olduğunu' ileri sürdü.

İstinaf Mahkemesi ise 2019’un kasım ayında Kılıçdaroğlu'nun tazminat ödemesine yönelik kararı bozdu ve davaların yeniden görülmesine karar verdi.

MAHKEME HEYETİNE BASKI

Bozma kararının ardından, karara imza atan İstanbul İstinaf Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi heyeti üyeleri üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığı yönündeki haberler basına yansıdı. Üye hâkimlerin başka yere tayin ve ücretsiz izin talebinde bulundukları ancak bu taleplerinin reddedildiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.