‘Koray Aydın ihraç edilmeli’

SİYASET 24.09.2020 - 14:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘Koray Aydın ihraç edilmeli’

İYİ Parti Antalya’nın eski il başkan yardımcılarından olan Antalya’nın tanınmış avukatlarından Rıdvan Yıldız, İYİ Parti’de genel kurultay sonrası gün yüzüne çıkan Koray Aydın rahatsızlığını www.haberimizvar.net’e değerlendirdi. Yıldız, “Koray Aydın ve ayakçıları hakkında tüzüğün 77’inci maddesi işletilerek partiden tedbirli olarak kesin ihraçları partinin iktidar yürüyüşü için zorunluluk olmuştur” dedi.

haberimizvar.net-Geçtiğimiz Pazar 2’inci Olağan Genel Kurultay’ını gerçekleştiren İYİ Parti’de Koray Aydın isyanı büyümeye devam ediyor. GİK seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla parti içerisinde ciddi bir rahatsızlığa neden olan Aydın’a tepkiler her geçen gün biraz daha artıyor. Önceki gün 20’ye yakın milletvekilinin Aydın’a karşı birlikte hareket etme kararı aldığı ve rahatsızlıklarını bildirmek üzere İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı sözcü olarak Genrel Başkan Meral Akşener’e gönderme kararı aldıkları kulislere düşerken, ülke genelinde bir çok ilde Koray Aydın karşıtı partililerin ‘değerlendirme’ toplantıları yaptıkları ve genel merkeze, “Koray Aydın’ı istemiyoruz” mesajı yağdırdıkları öğrenildi. Özellikle son kurultaydaki hamleleriyle İYİ Parti’de ‘ikinci adam’ konumuna yükselen Aydın’a tepki gösterenlerden biri de, Antalya’nın tanınmış avukatlarından Rıdvan Yıldız oldu. ‘YAVUZER’İ UYARMIŞTIM AMA..’ İYİ Parti’de milletvekili adayı olan, il başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Yıldız, “Koray Aydın, tamamen kendi belirlediği il ve ilçe başkanlarına yazdırdığı asker delegelerle partiyi ele geçirmeye çalışıyor. Ümit Özdağ, Durmuş Yılmaz, İsmail Koncuk, Ayfer Yılmaz gibi isimleri bypas ederek hakimiyet sağlamaya çalışıyor. Buna parti tabanı olarak izin vermeyeceğiz.  Koray Aydın ve ayakçıları hakkında tüzüğün 77’inci maddesi işletilmeli ve partiden tedbirli olarak ihraç edilmelidir. Bu, partinin iktidar yürüyüşü için zorunluluk haline gelmiştir” dedi. Koray Aydın hakkında geçmişte de bir çok eleştirisi bulunan, bununla ilgili kimi haber sitelerine köşe dahi yazan Yıldız, “Yavuz Temizer başkan önceki gün bir TV kanalında Koray Aydın’a, ‘İstediğin kanala çıkalım, hiç kimsenin burada komitacılık, hizipçilik yapmaya hakkı yok. Koray Aydın gereğini yapmalıdır’ diyerek istifaya çağırdı. Oysa ben Yavuz Temizer Antalya il başkanlığına atandığında kendisine Koray Aydın’ı defalarca anlatmıştım. O zamanlar bana, ‘Koray bey partimizin omurgalarından biridir, öyle bir şey yapmaz. Partimizde oligarşik bir düzen yoktur.  Siz yanılıyorsunuz’ demişti her defasında. Hep, ‘Siz Koray beyin düşmanısınız, Koray bey iyi insandır o olmazsa bu parti olmaz deyip duruyordu. Şimdi ise bizim dediğimiz noktaya geldi” diye konuştu.  
İYİ Parti Antalya’nın eski il başkan yardımcılarından olan Antalya’nın tanınmış avukatlarından Rıdvan Yıldız, İYİ Parti’de genel kurultay sonrası gün yüzüne çıkan Koray Aydın rahatsızlığını www.haberimizvar.net’e değerlendirdi. Yıldız, “Koray Aydın ve ayakçıları hakkında tüzüğün 77’inci maddesi işletilerek partiden tedbirli olarak kesin ihraçları partinin iktidar yürüyüşü için zorunluluk olmuştur” dedi.

haberimizvar.net-Geçtiğimiz Pazar 2’inci Olağan Genel Kurultay’ını gerçekleştiren İYİ Parti’de Koray Aydın isyanı büyümeye devam ediyor. GİK seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla parti içerisinde ciddi bir rahatsızlığa neden olan Aydın’a tepkiler her geçen gün biraz daha artıyor. Önceki gün 20’ye yakın milletvekilinin Aydın’a karşı birlikte hareket etme kararı aldığı ve rahatsızlıklarını bildirmek üzere İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı sözcü olarak Genrel Başkan Meral Akşener’e gönderme kararı aldıkları kulislere düşerken, ülke genelinde bir çok ilde Koray Aydın karşıtı partililerin ‘değerlendirme’ toplantıları yaptıkları ve genel merkeze, “Koray Aydın’ı istemiyoruz” mesajı yağdırdıkları öğrenildi. Özellikle son kurultaydaki hamleleriyle İYİ Parti’de ‘ikinci adam’ konumuna yükselen Aydın’a tepki gösterenlerden biri de, Antalya’nın tanınmış avukatlarından Rıdvan Yıldız oldu.

‘YAVUZER’İ UYARMIŞTIM AMA..’

İYİ Parti’de milletvekili adayı olan, il başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Yıldız, “Koray Aydın, tamamen kendi belirlediği il ve ilçe başkanlarına yazdırdığı asker delegelerle partiyi ele geçirmeye çalışıyor. Ümit Özdağ, Durmuş Yılmaz, İsmail Koncuk, Ayfer Yılmaz gibi isimleri bypas ederek hakimiyet sağlamaya çalışıyor. Buna parti tabanı olarak izin vermeyeceğiz.  Koray Aydın ve ayakçıları hakkında tüzüğün 77’inci maddesi işletilmeli ve partiden tedbirli olarak ihraç edilmelidir. Bu, partinin iktidar yürüyüşü için zorunluluk haline gelmiştir” dedi. Koray Aydın hakkında geçmişte de bir çok eleştirisi bulunan, bununla ilgili kimi haber sitelerine köşe dahi yazan Yıldız, “Yavuz Temizer başkan önceki gün bir TV kanalında Koray Aydın’a, ‘İstediğin kanala çıkalım, hiç kimsenin burada komitacılık, hizipçilik yapmaya hakkı yok. Koray Aydın gereğini yapmalıdır’ diyerek istifaya çağırdı. Oysa ben Yavuz Temizer Antalya il başkanlığına atandığında kendisine Koray Aydın’ı defalarca anlatmıştım. O zamanlar bana, ‘Koray bey partimizin omurgalarından biridir, öyle bir şey yapmaz. Partimizde oligarşik bir düzen yoktur.  Siz yanılıyorsunuz’ demişti her defasında. Hep, ‘Siz Koray beyin düşmanısınız, Koray bey iyi insandır o olmazsa bu parti olmaz deyip duruyordu. Şimdi ise bizim dediğimiz noktaya geldi” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.