Korkuteli Barajı'nda su seviyesi yükseliyor

YEREL 17.02.2020 - 11:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Korkuteli Barajı'nda su seviyesi yükseliyor

Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki sulama barajında su seviyesi eriyen karlar ve son yağmurlarla birlikte 10 milyon metreküpe ulaştı.

Korkuteli Sulama Birliği'nin sulama sezonunun sona ermesinin ardından eylül ayında kapaklarını kapattığı Korkuteli Barajı'nda su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Son yağmurlar ve yükseklerde eriyen kar sularının Varsak Çayı ve Bingeçit Koçantı Deresi'nden geçerek dolduğu, 52 milyon metreküp su kapasiteli Korkuteli Barajı'nda su seviyesi dün itibariyle 10 milyon metreküpe ulaştı.  Korkuteli Sulama Birliği Başkanı ziraat mühendisi Semra Torun, "Geçen yıl 37 bin dönümlük alana damlama sulaması için 4 kez su verdik ve sulama sezonu tamamlandı. Şu an son yağmurlar ve barajı destekleyen Varsak Çayı ve Bingeçit Koçantı Deresi'nden gelen su ile barajımız su tutmaya devam ediyor. Dün yapılan son ölçümler sonrası seviye de yükselme devam ediyor. İnşallah bundan sonra eriyen kar suları ve yağacak yağmurlar sulama sezonuna kadar barajımız istenilen seviyeye ulaşacaktır. Bu gidişle barajımızdan çiftçilerimize 5 kez su verebiliriz" dedi.
Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki sulama barajında su seviyesi eriyen karlar ve son yağmurlarla birlikte 10 milyon metreküpe ulaştı.

Korkuteli Sulama Birliği'nin sulama sezonunun sona ermesinin ardından eylül ayında kapaklarını kapattığı Korkuteli Barajı'nda su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Son yağmurlar ve yükseklerde eriyen kar sularının Varsak Çayı ve Bingeçit Koçantı Deresi'nden geçerek dolduğu, 52 milyon metreküp su kapasiteli Korkuteli Barajı'nda su seviyesi dün itibariyle 10 milyon metreküpe ulaştı.

 Korkuteli Sulama Birliği Başkanı ziraat mühendisi Semra Torun, "Geçen yıl 37 bin dönümlük alana damlama sulaması için 4 kez su verdik ve sulama sezonu tamamlandı. Şu an son yağmurlar ve barajı destekleyen Varsak Çayı ve Bingeçit Koçantı Deresi'nden gelen su ile barajımız su tutmaya devam ediyor. Dün yapılan son ölçümler sonrası seviye de yükselme devam ediyor. İnşallah bundan sonra eriyen kar suları ve yağacak yağmurlar sulama sezonuna kadar barajımız istenilen seviyeye ulaşacaktır. Bu gidişle barajımızdan çiftçilerimize 5 kez su verebiliriz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.