‘Küçük Aksu Barajı niye bitirilemiyor ?’

SİYASET 15.10.2020 - 17:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘Küçük Aksu Barajı niye bitirilemiyor ?’

CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye hitaben verdiği soru önergesinde, yapımına 2013 yılında başlanan Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Gebiz Kasabasının 5 km kuzeydoğusunda Küçük Aksu Deresi üzerine içme suyu, enerji ve sulama maksatlı olarak projelendirilen Küçük Aksu Barajı inşaatının aradan 7 yıl geçmesine rağmen neden hala bitirilemediğini sordu.

haberimizvar.net-CHP Milletvekili Arı, konuya ilişkin 8 Ekim’de verdiği soru önergesinde, “Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Gebiz Kasabasının 5 km kuzeydoğusunda Küçük Aksu Deresi üzerine içme suyu, enerji ve sulama maksatlı olarak projelendirilen Küçük Aksu Barajının inşaatına 2013 yılında başlanmıştır. DSİ tarafından işin süresi 2013-2017 yılları olarak planmış ve aynı iş süresi yüklenici firmanın resmi internet sitesinde belirtilmiş olmasına rağmen baraj inşaatı bitirilememiş ve faaliyete geçmemiştir” dedi. YATIRIMLARA DEĞİL FAİZE Arı şöyle devam etti: “Gebiz, Hacıosmanlar, Akçapınar ve Çatallar Mahallerine yakın olan barajın hizmete girmesiyle Antalya’nın 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacağı, çevre köyler başta olmak üzere tarımsal sulama için kaynak olacağı ve elektrik üretimine katkı sağlayacağı düşünüldüğünde Küçük Aksu Barajı gibi önemli yatırımların zamanında tamamlanması için gerekli olan ödenek tahsisine her zaman öncelik verilmesi gerektiğini söyledi ve “Üzülerek görmekteyiz ki AKP, katma değer yaratacak, ihracat potansiyeli ile milli gelirimizi artırıp borcumuzu azaltacak yatımlara öncelik vermek yerine, KÖİ projelerine hesapsızca verilen Dolar garantilerinin yarattığı borç yükü nedeniyle faiz lobilerine milyarlarca Dolar ödemeyi tercih etmektedir.” BAKAN’A SORULAR CHP’li Arı soru önergesinde, Tarım ve Orman Bakanı’na, ‘Küçük Aksu Barajı inşaatı aradan geçen 7 yıla rağmen neden hala bitirilemeyip, hizmete açılamamıştır? Baraj inşaatının ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise ödenek sorunu çözülmüş müdür? Bölgenin içme suyu, sulama ve enerji ihtiyacını karşılayacak olan barajın bir an önce bitirilmesi amacıyla nasıl bir planlama yapılmıştır? Söz konusu planlama kapsamında Küçük Aksu Barajı ne zaman bitirilecektir?’ sorularını yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.  
CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye hitaben verdiği soru önergesinde, yapımına 2013 yılında başlanan Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Gebiz Kasabasının 5 km kuzeydoğusunda Küçük Aksu Deresi üzerine içme suyu, enerji ve sulama maksatlı olarak projelendirilen Küçük Aksu Barajı inşaatının aradan 7 yıl geçmesine rağmen neden hala bitirilemediğini sordu.

haberimizvar.net-CHP Milletvekili Arı, konuya ilişkin 8 Ekim’de verdiği soru önergesinde, “Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Gebiz Kasabasının 5 km kuzeydoğusunda Küçük Aksu Deresi üzerine içme suyu, enerji ve sulama maksatlı olarak projelendirilen Küçük Aksu Barajının inşaatına 2013 yılında başlanmıştır. DSİ tarafından işin süresi 2013-2017 yılları olarak planmış ve aynı iş süresi yüklenici firmanın resmi internet sitesinde belirtilmiş olmasına rağmen baraj inşaatı bitirilememiş ve faaliyete geçmemiştir” dedi.

YATIRIMLARA DEĞİL FAİZE

Arı şöyle devam etti: “Gebiz, Hacıosmanlar, Akçapınar ve Çatallar Mahallerine yakın olan barajın hizmete girmesiyle Antalya’nın 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacağı, çevre köyler başta olmak üzere tarımsal sulama için kaynak olacağı ve elektrik üretimine katkı sağlayacağı düşünüldüğünde Küçük Aksu Barajı gibi önemli yatırımların zamanında tamamlanması için gerekli olan ödenek tahsisine her zaman öncelik verilmesi gerektiğini söyledi ve “Üzülerek görmekteyiz ki AKP, katma değer yaratacak, ihracat potansiyeli ile milli gelirimizi artırıp borcumuzu azaltacak yatımlara öncelik vermek yerine, KÖİ projelerine hesapsızca verilen Dolar garantilerinin yarattığı borç yükü nedeniyle faiz lobilerine milyarlarca Dolar ödemeyi tercih etmektedir.”

BAKAN’A SORULAR

CHP’li Arı soru önergesinde, Tarım ve Orman Bakanı’na, ‘Küçük Aksu Barajı inşaatı aradan geçen 7 yıla rağmen neden hala bitirilemeyip, hizmete açılamamıştır? Baraj inşaatının ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise ödenek sorunu çözülmüş müdür? Bölgenin içme suyu, sulama ve enerji ihtiyacını karşılayacak olan barajın bir an önce bitirilmesi amacıyla nasıl bir planlama yapılmıştır? Söz konusu planlama kapsamında Küçük Aksu Barajı ne zaman bitirilecektir?’ sorularını yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.