'Madama Butterfly' ayakta alkışlandı

KÜLTÜR 14.02.2020 - 14:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

'Madama Butterfly' ayakta alkışlandı

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nce (DOB) sahneye konulan ve her defasında izlenme rekoru kıran 'Madama Butterfly' operası, bir kez daha ayakta alkışlandı. 7 yaşında sahneye çıkan Karayel Kuzey Konukman, eserin maskotu oldu.

haberimizvar.net-Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve rejisörlüğünü Yiğit Gürsoy'ûn üstlendiği 'Madama Butterfly'in librettosunu Luigi Illica ile Giuseppe Giacosa hazırladı. Antalya DOB Orkestrası'nı şef Tulio Gagliardo, koroyu da şef Mahir Seyrek yönetti. Koreografisi Kürşat Kılıç'a ait eserde, uluslararası ödüllere sahip olan Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Burcu Uyar 'Madama Butterfly' rolü ile ilk kez Antalya'da sahneye çıktı.    Eserde 'Pinkerton' rolünü Burak Pektaş, 'Sharpless' rolünü Melih Tepretmez, 'Suzuki' rolünü Medine Tuganova, 'Goro' rolünü Fatih Şanal, 'Bonzo' rolünü Toygarhan Atuner, 'Yamadori' rolünü Şevket Baha İşler, 'Kate' rolünü Emel Öziş, 'Il Commissario Imperiale' rolünü Erdi Can Aybaş ve L'Ufficiale Del Reistro' rolünü Enis Ok canlandırdı.  Dünya opera edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alan 'Madama Butterfly'in çocuk oyuncusu ise 7 yaşındaki Karayel Kuzey Konukman oldu. Konukman, eserde 'Madama Butterfly' ile 'Pinkerton'un çocuğu rolünde izleyici karşısına çıktı.     Salonu dolduran operaseverler Türkçe üst yazı ile birlikte İtalyanca seslendirilen iki perdelik eser sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.
Antalya Devlet Opera ve Balesi'nce (DOB) sahneye konulan ve her defasında izlenme rekoru kıran 'Madama Butterfly' operası, bir kez daha ayakta alkışlandı. 7 yaşında sahneye çıkan Karayel Kuzey Konukman, eserin maskotu oldu.

haberimizvar.net-Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve rejisörlüğünü Yiğit Gürsoy'ûn üstlendiği 'Madama Butterfly'in librettosunu Luigi Illica ile Giuseppe Giacosa hazırladı. Antalya DOB Orkestrası'nı şef Tulio Gagliardo, koroyu da şef Mahir Seyrek yönetti. Koreografisi Kürşat Kılıç'a ait eserde, uluslararası ödüllere sahip olan Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Burcu Uyar 'Madama Butterfly' rolü ile ilk kez Antalya'da sahneye çıktı.

 

 Eserde 'Pinkerton' rolünü Burak Pektaş, 'Sharpless' rolünü Melih Tepretmez, 'Suzuki' rolünü Medine Tuganova, 'Goro' rolünü Fatih Şanal, 'Bonzo' rolünü Toygarhan Atuner, 'Yamadori' rolünü Şevket Baha İşler, 'Kate' rolünü Emel Öziş, 'Il Commissario Imperiale' rolünü Erdi Can Aybaş ve L'Ufficiale Del Reistro' rolünü Enis Ok canlandırdı.

 Dünya opera edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alan 'Madama Butterfly'in çocuk oyuncusu ise 7 yaşındaki Karayel Kuzey Konukman oldu. Konukman, eserde 'Madama Butterfly' ile 'Pinkerton'un çocuğu rolünde izleyici karşısına çıktı.

 

 

Salonu dolduran operaseverler Türkçe üst yazı ile birlikte İtalyanca seslendirilen iki perdelik eser sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.