Müzisyenler hak peşinde!

YEREL 21.07.2020 - 16:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Müzisyenler hak peşinde!

Müzsan (Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu) Antalya İl Başkanlığı, müzisyen ve sanatçıların sosyal hakları ile ilgili bilgilendirme toplantısını Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda müzisyenlerin katılımı ile gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Antalya İl Başkanı Sinem Çevik Bakarlar yönetiminde gerçekleşen toplantıda, pandemi sürecinde müzik camiasında yaşanan zorluklar nedeni ile müzisyenlerin bundan sonrasında alması gereken önlemler, sigortalılık hakları, emeklilik şartları gibi konularda katılımcılara bilgi verildi. Sinem Çevik Bakarlar, pandemi sürecinde Valilik, Belediyeler,  Kültür Turizm il müdürlükleri, Atso ve diğer kamu kurumları ile görüşmeler yaptıklarını ve bu süreçte çalışamayan müzisyenler için bu kurumların desteği ile müzisyenlere istihdam olanağı sağladıklarını söyledi. Bundan sonraki süreçte de yerel müzisyenlerin desteklenmesi için oluşturdukları projeleri hayata geçirmeye çalışacaklarını ve Antalya'nın yönetiminde söz sahibi yöneticilerimizin desteklerine devam etmelerini beklediklerini belirtti.    ÖNCELİK YEREL MÜZESYENLERDE OLMALI Yerel sanatçı ve müzisyenlerin etkinliklerde ilk sıralarda değerlendirilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Bakarlar, kazancın dışarıya değil yerele aktarılması gerekliliğinin altını çizdi. Müzisyen ve sanatçıların kayıt dışı çalıştırılmasının önüne geçmek için Emniyet Müdürlüğü ve SGK ile ortak çalışmalar yaptıklarını ve işverenlerin bu konuda hassasiyetlerini artırabilmek için denetimleri artıracaklarını bildiren Sinem Çevik Bakarlar, tüm müzisyenlerin sosyal haklarını sonuna kadar istemesinin önemine değindi. Toplantı müzisyenlerin sorularının cevaplanması ile sona erdi.   
Müzsan (Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu) Antalya İl Başkanlığı, müzisyen ve sanatçıların sosyal hakları ile ilgili bilgilendirme toplantısını Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda müzisyenlerin katılımı ile gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Antalya İl Başkanı Sinem Çevik Bakarlar yönetiminde gerçekleşen toplantıda, pandemi sürecinde müzik camiasında yaşanan zorluklar nedeni ile müzisyenlerin bundan sonrasında alması gereken önlemler, sigortalılık hakları, emeklilik şartları gibi konularda katılımcılara bilgi verildi. Sinem Çevik Bakarlar, pandemi sürecinde Valilik, Belediyeler,  Kültür Turizm il müdürlükleri, Atso ve diğer kamu kurumları ile görüşmeler yaptıklarını ve bu süreçte çalışamayan müzisyenler için bu kurumların desteği ile müzisyenlere istihdam olanağı sağladıklarını söyledi. Bundan sonraki süreçte de yerel müzisyenlerin desteklenmesi için oluşturdukları projeleri hayata geçirmeye çalışacaklarını ve Antalya'nın yönetiminde söz sahibi yöneticilerimizin desteklerine devam etmelerini beklediklerini belirtti. 

 

ÖNCELİK YEREL MÜZESYENLERDE OLMALI

Yerel sanatçı ve müzisyenlerin etkinliklerde ilk sıralarda değerlendirilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Bakarlar, kazancın dışarıya değil yerele aktarılması gerekliliğinin altını çizdi. Müzisyen ve sanatçıların kayıt dışı çalıştırılmasının önüne geçmek için Emniyet Müdürlüğü ve SGK ile ortak çalışmalar yaptıklarını ve işverenlerin bu konuda hassasiyetlerini artırabilmek için denetimleri artıracaklarını bildiren Sinem Çevik Bakarlar, tüm müzisyenlerin sosyal haklarını sonuna kadar istemesinin önemine değindi. Toplantı müzisyenlerin sorularının cevaplanması ile sona erdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.