'Nitelikli iş gücü problemini çözmek için çaba gösteriyoruz'
'Nitelikli iş gücü problemini çözmek için çaba gösteriyoruz'
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat iş dünyasının her geçen yıl büyüyen nitelikli iş gücü sorununa dikkati çekerek, eğitim kurumlarıyla iş birliği içinde çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat iş dünyasının her geçen yıl büyüyen nitelikli iş gücü sorununa dikkati çekerek, eğitim kurumlarıyla iş birliği içinde çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.
haberimizvar.net- Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat'ın her geçen yıl artan iş gücü talebiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, özellikle turizm, tarım, inşaat ve sağlık gibi sezonluk yoğunluk gösteren sektörlerde yaşanan nitelikli eleman sorununa dikkati çekti. Başkan Güngör, özellikle yaz aylarında aşçı, servis personeli, kat görevlisi ve teknik eleman gibi pozisyonlarda nitelikli eleman bulmakta zorlandığını ve bu konuda iş dünyasından yoğun talepler geldiğini kaydederek, şehrin kalkınmasında nitelikli insan kaynağının hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
'AMACIMIZ, ÜYELERİMİZİN KALİFİYE PERSONELE ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRMAK'
Başkan Güngör, MATSO'nun Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle hayata geçirdiği 'Geleceğin İş Gücü Projesi'nin, teknik personel açığına çözüm için bir nebze de olsa katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Güngör, projeye ilişkin şunları söyledi:
"İş dünyamızdan kalifiye eleman bulma konusunda sık sık geri dönüşler alıyoruz. MATSO olarak bu soruna bir nebze de olsa çözüm üretmek amacıyla, sektörlerimizin ihtiyaç duyduğu teknik elemanı bölgemizde yetiştirmek için eğitim kurumlarımızla ortak projeler geliştiriyoruz. TOBB ve bağlı odalar olarak meslek liselerine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda mesleki eğitim kurumlarıyla iş birliğimizi güçlendirmeye devam ediyoruz."
' MATSO VE MANAVGAT MYO ÜNİVERSİTE VE ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında üniversite ve özel sektör iş birliğini güçlendirmek, mesleki eğitimin niteliğini artırmak amacıyla protokol imzalandığını hatırlatan Başkan Güngör, "Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü doğrultusunda, MATSO ile Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) iş birliği ile projelere yönelik çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Başkan Güngör, bu kapsamda amaçlarının sadece eğitim değil, istihdamı da güçlendirmek olduğuna dikkati çekerek, "Amacımız yüksekokulda eğitim alan gençlerimizin mezuniyet sonrası istihdamını kolaylaştırmak ve bölgemizdeki işletmelerimizin nitelikli personel ihtiyacına çözüm sunmaktır" diye konuştu.
'KALICI ÇÖZÜM İÇİN EĞİTİM-İŞ DÜNYASI İŞ BİRLİĞİ ŞART'
Kalifiye teknik personel konusunda açığı kapatmak için mesleki eğitimin güçlendirilmesi, uygulamalı eğitimlerin artırılması ve gençlerin sektörlere ilgisini artıracak teşviklerin sunulması gerektiğine dikkati çeken Başkan Güngör, oda olarak bu doğrultuda okullarla yaptıkları projelerin önemine vurgu yaptı. Güngör, "Manavgat'ta nitelikli iş gücü sorununu çözmek için topyekûn bir seferberlik gerekiyor. Biz MATSO olarak üzerimize düşeni yapıyor, eğitim ve istihdam arasında köprü kurarak iş dünyamızın ihtiyaçlarına çözüm sunmaya çalışıyoruz" dedi.
MATSO KARİYER PLATFORMU İLE DOĞRUDAN EŞLEŞME
Başkan Güngör ayrıca MATSO tarafından hayata geçirilen ' MATSO Kariyer' platformuna da dikkati çekerek, bu dijital sistem sayesinde iş arayanlarla işverenleri doğrudan bir araya getirdiklerini ifade etti. Güngör, " MATSO Kariyer sistemi ile üyelerimizin eleman arayışlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde karşılıyoruz. Platform sayesinde hem firmalar aradıkları niteliklere uygun adaylara daha kolay ulaşabiliyor hem de iş arayan bireyler kendilerine uygun pozisyonları kolaylıkla bulabiliyor. Bu dijital altyapı, bölgesel iş gücü dengesinin sağlanmasına büyük katkı sağlıyor" dedi.
KOORDİNASYON VE PLANLAMA ÖNEMLİ
Başkan Güngör, bu sorunun çözülmesi için bu konuda daha büyük adımlar atılması gerektiğine vurgu yaparak, bölgesel iş gücü planlaması yapılması, kariyer rehberliği hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve gençlerin ihtiyaçlarına uygun desteklerin sunulması gerektiğine de dikkati çekti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.