O taslak kabul edildi

EKONOMİ 17.07.2020 - 11:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

O taslak kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 10 maddelik teklif yasa taslağı Meclis’te kabul edildi. Söz konusu düzenleme ile işten çıkarma yasağının ve ücretsiz izinlerin uzatılması gibi maddeler yer alıyor.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulamasını uzatma yetkisini veren yasa tasarısı bugün Meclis'te görüşüldü. Görüşmelerin ardından 10 maddelik mini torba teklifi kabul edildi.TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 11 maddelik teklif ile kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresinin sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak uzatılabilmesine ilişkin Cumhurbaşkanına yetki veriliyor ‘DİJİTAL MECRALAR’ KOMİSYONU Yeniçağ’ın haberine göre, iş yerlerinin normale dönüşünü teşvik etmek amacıyla hazırlanan kısa çalışmadan normal çalışmaya geçen iş yerleri için 3 ayı geçmemek üzere, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı veya iş veren hissesi primlerini tamamı destek olarak verilecek. TBMM’de “Dijital Mecralar” adlı yeni bir ihtisas komisyonu kuruluyor. Komisyon, sosyal medya, internet ve bilişim gibi konuları görüşecek. Yeni komisyon plan bütçede görüşülen mini torba teklifine eklendi. 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 10 maddelik teklif yasa taslağı Meclis’te kabul edildi. Söz konusu düzenleme ile işten çıkarma yasağının ve ücretsiz izinlerin uzatılması gibi maddeler yer alıyor.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulamasını uzatma yetkisini veren yasa tasarısı bugün Meclis'te görüşüldü. Görüşmelerin ardından 10 maddelik mini torba teklifi kabul edildi.TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 11 maddelik teklif ile kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresinin sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak uzatılabilmesine ilişkin Cumhurbaşkanına yetki veriliyor

‘DİJİTAL MECRALAR’ KOMİSYONU

Yeniçağ’ın haberine göre, iş yerlerinin normale dönüşünü teşvik etmek amacıyla hazırlanan kısa çalışmadan normal çalışmaya geçen iş yerleri için 3 ayı geçmemek üzere, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı veya iş veren hissesi primlerini tamamı destek olarak verilecek. TBMM’de “Dijital Mecralar” adlı yeni bir ihtisas komisyonu kuruluyor. Komisyon, sosyal medya, internet ve bilişim gibi konuları görüşecek. Yeni komisyon plan bütçede görüşülen mini torba teklifine eklendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.