Öğrencilere koronavirüs ve hijyen anlatıldı

GÜNDEM 11.02.2020 - 14:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Öğrencilere koronavirüs ve hijyen anlatıldı

Antalya'da bir özel okulun öğrencileri, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden ölümcül koronavirüs ve korunma yolları hakkında bilgilendirildi.

haberimizvar.net-Öğrencileri bilgilendiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Çin'den yayılan yeni koronavirüsle birlikte mevsimsel grip hastalığının çok yoğun olduğu bir döneme girildiğini aktardı. Prof. Dr. Yalçın, hastalığın ortaya çıkması, hijyen ve korunma yolları hakkında bilgi aktardı.  Çin'deki virüsün yeni mutasyona uğramış, daha öncekilerden farklı bir virüs olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yalçın, "Koronavirüsün yaygınlığı fazla, ancak ölümcüllüğü nispeten düşük bir virüs. Buna karşı her yıl gördüğümüz grip hastalığı, önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor" dedi.  Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü verilerini açıklayan Prof. Dr. Yalçın, ABD'de her yıl ortalama 30-35 bin kişinin grip hastalığı nedeniyle kaybedildiğini, 10-15 milyon civarında nüfusun da grip hastalığına yakalandığını, özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olanların bu nedenle kaybedildiğini açıkladı. Prof. Dr. Yalçın, kişisel hijyenin önemine dikkat çekti.  Kişisel hijyen ve sağlıklı kalabilmenin yollarını da anlatan Prof. Dr. Yalçın, "Biz okullarda bu yolların neler olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz okul da bize bir fırsat verdi. Şöyle ki, el yıkamak, ayak yıkamak, genel vücut temizliği gibi birçok husus var. Bugün de Bulaşıcı Hastalıklar Derneği'nin hazırlamış olduğu slaytlar eşliğinde eğitim veriyoruz. Bizim için önemli olan sabun ve su ile karşılaşmak, ya da bir araya getirmek önemli değil. Önemli olan gerçek ilkeleriyle el yıkamayı öğretmek. Çünkü el yıkamayı bilmiyoruz. Öğrenmemiz lazım, bunları öğretmeye çalıştık" diye konuştu.
Antalya'da bir özel okulun öğrencileri, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden ölümcül koronavirüs ve korunma yolları hakkında bilgilendirildi.

haberimizvar.net-Öğrencileri bilgilendiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Çin'den yayılan yeni koronavirüsle birlikte mevsimsel grip hastalığının çok yoğun olduğu bir döneme girildiğini aktardı. Prof. Dr. Yalçın, hastalığın ortaya çıkması, hijyen ve korunma yolları hakkında bilgi aktardı.

 Çin'deki virüsün yeni mutasyona uğramış, daha öncekilerden farklı bir virüs olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yalçın, "Koronavirüsün yaygınlığı fazla, ancak ölümcüllüğü nispeten düşük bir virüs. Buna karşı her yıl gördüğümüz grip hastalığı, önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

 Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü verilerini açıklayan Prof. Dr. Yalçın, ABD'de her yıl ortalama 30-35 bin kişinin grip hastalığı nedeniyle kaybedildiğini, 10-15 milyon civarında nüfusun da grip hastalığına yakalandığını, özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olanların bu nedenle kaybedildiğini açıkladı. Prof. Dr. Yalçın, kişisel hijyenin önemine dikkat çekti.

 Kişisel hijyen ve sağlıklı kalabilmenin yollarını da anlatan Prof. Dr. Yalçın, "Biz okullarda bu yolların neler olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz okul da bize bir fırsat verdi. Şöyle ki, el yıkamak, ayak yıkamak, genel vücut temizliği gibi birçok husus var. Bugün de Bulaşıcı Hastalıklar Derneği'nin hazırlamış olduğu slaytlar eşliğinde eğitim veriyoruz. Bizim için önemli olan sabun ve su ile karşılaşmak, ya da bir araya getirmek önemli değil. Önemli olan gerçek ilkeleriyle el yıkamayı öğretmek. Çünkü el yıkamayı bilmiyoruz. Öğrenmemiz lazım, bunları öğretmeye çalıştık" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.