Otobüsler 15 günde 1 mi dezenfekte ediliyor?

GÜNDEM 19.03.2020 - 12:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Otobüsler 15 günde 1 mi dezenfekte ediliyor?

Antalya Halkevi, toplu ulaşımda kullanılan özel halk otobüslerinin 15 günde 1 dezenfekte edildiğini ileri sürerek, halkın ciddi tehdit altında olduğunu savundu.

haberimizvar.net- Antalya Halkevi, koronavirüsü salgını nedeniyle toplu ulaşımda kullanılan otobüslerin dezenfekte edilmesine yönelik eksiklikler olduğunu açıkladı. Özel halk otobüslerinin dezenfektesinin yapılmasında adımlar atıldığını belirten Halkevi, “Gelinen noktada otobüslerin büyük kısmı dezenfekte edildi. Buna rağmen hala dezenfekte edilmeyen otobüsler var. Ayrıca maalesef otobüslerin 15 günde bir dezenfekte edileceğini öğrendik. Metal ve plastik üzerinde günlerce yaşayabilen bu virüse karşı 15 günlük periyotlarla yapılan dezenfekte işlemi yetersiz ve otobüslere asılan “bu otobüs dezenfekte edilmiştir” yazıları ciddiyetsiz, göz boyama amaçlıdır. Koronavirüsü hamamböceği değildir ve bir kez ilaçlanınca aylarca koruma sağlamaz. Tekrar Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet ediyor ve bütün otobüslerin her gün en az bir kere dezenfekte edilmesini, kayıtlarının tutulmasını, dezenfekte edilmeyen otobüslerin seferden men edilmesini talep ediyoruz” dedi. SEFER SAYISI AZALTILDI İDDİASI   Toplu ulaşımda kullanılan otobüs sayılarının sokakta gezen insan-yolcu sayısı düştüğü için azaltıldığını savunan Antalya Halkevi, “Olaya sadece kar odaklı-maliyet odaklı bakılmıştır. Oysa gelir kayıplarının başka kaynaklardan telafi edilmesi yoluna gidilebilir ve şu kritik zamanlarda bir ay boyunca sübvanse edilebilirdi. . Böylesi bir dönemde sıkış tıkış otobüsler yerine yolcuların daha seyrek seyahat etmesi tercih edilmeliydi. Bu uygulama halk sağlığına uygun değildir. Derhal eski düzene geri dönülmelidir. Büyükşehir Belediyesi, günü gününe dezenfekte işlemini rapor halinde internet sitesinden yayınlamalı, kamu görevi gereği halkı bilgilendirmelidir. Bu sürecin sorumlusu Büyükşehir Belediyesidir. 480 otobüs sahibi ve onun temsilcisi bir örgüte top atarak sorumluluktan kaçamaz” dedi. 
Antalya Halkevi, toplu ulaşımda kullanılan özel halk otobüslerinin 15 günde 1 dezenfekte edildiğini ileri sürerek, halkın ciddi tehdit altında olduğunu savundu.

haberimizvar.net- Antalya Halkevi, koronavirüsü salgını nedeniyle toplu ulaşımda kullanılan otobüslerin dezenfekte edilmesine yönelik eksiklikler olduğunu açıkladı. Özel halk otobüslerinin dezenfektesinin yapılmasında adımlar atıldığını belirten Halkevi, “Gelinen noktada otobüslerin büyük kısmı dezenfekte edildi. Buna rağmen hala dezenfekte edilmeyen otobüsler var. Ayrıca maalesef otobüslerin 15 günde bir dezenfekte edileceğini öğrendik. Metal ve plastik üzerinde günlerce yaşayabilen bu virüse karşı 15 günlük periyotlarla yapılan dezenfekte işlemi yetersiz ve otobüslere asılan “bu otobüs dezenfekte edilmiştir” yazıları ciddiyetsiz, göz boyama amaçlıdır. Koronavirüsü hamamböceği değildir ve bir kez ilaçlanınca aylarca koruma sağlamaz. Tekrar Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet ediyor ve bütün otobüslerin her gün en az bir kere dezenfekte edilmesini, kayıtlarının tutulmasını, dezenfekte edilmeyen otobüslerin seferden men edilmesini talep ediyoruz” dedi.

SEFER SAYISI AZALTILDI İDDİASI

 

Toplu ulaşımda kullanılan otobüs sayılarının sokakta gezen insan-yolcu sayısı düştüğü için azaltıldığını savunan Antalya Halkevi, “Olaya sadece kar odaklı-maliyet odaklı bakılmıştır. Oysa gelir kayıplarının başka kaynaklardan telafi edilmesi yoluna gidilebilir ve şu kritik zamanlarda bir ay boyunca sübvanse edilebilirdi. . Böylesi bir dönemde sıkış tıkış otobüsler yerine yolcuların daha seyrek seyahat etmesi tercih edilmeliydi. Bu uygulama halk sağlığına uygun değildir. Derhal eski düzene geri dönülmelidir. Büyükşehir Belediyesi, günü gününe dezenfekte işlemini rapor halinde internet sitesinden yayınlamalı, kamu görevi gereği halkı bilgilendirmelidir. Bu sürecin sorumlusu Büyükşehir Belediyesidir. 480 otobüs sahibi ve onun temsilcisi bir örgüte top atarak sorumluluktan kaçamaz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.