Sayaç işliyor!

23.03.2020 - 21:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Sayaç işliyor!

Koronavirüsü ile birlikte evlerde yaşamaya başladık. Bu saatten sonra virüsün nereden geldiğine değil, nereye gittiğine bakmak en doğrusu olarak görünüyor. İnsanlık bu lanet virüsten nasıl kurtulacak? Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, her gece Koronavirüsü sayacının işlediğini hatırlatıyor. Virüsle ilgili günlük sayaç işliyor… Virüsü kapan hastalar için zor günler sürüyor, ölenler ise artık sadece bir rakamdan ibaret… Bize de evlerinizde kalın çağrısı yapılıyor. Ne yapılması gerekiyorsa hepsine tamam diyoruz, kabul edip evde oturuyoruz. Ama evde olunca 4 kişilik bir aileden siz hesap yapın… Evde ki tüm sayaçlar işliyor… Geceler, gündüze karıştı. Oğlum elinde bilgisayar, ben televizyon, kitap okuyacağım ışık yakmam lazım… Elektrik sayacı işliyor… Havalar hala ısınmadı, akşam saatlerinden itibaren evi havalandırın diyorlar. Saat başı havalandırma yapıyoruz… Hoop! Doğalgaz sayacı işliyor… Sık sık el yıkayın, meyve ve sebzeleri iyi yıkayın diyorlar. Ona da tamam… Evde otur otur, duş almadan olmaz… Tuvalete gireceksin, çamaşırı daha iyi yıkanması için ön yıkama yapacaksın, daha sıcakta yıkayacaksın… Su sayacı işliyor… Evde oturunca insan yemek içmek istiyor. Fırında yap, ocakta yap, elektrikli yap. Önce malzeme lazım… Soğan, patates, kahvaltılık, et, süt zaten el yakıyor ama almadan olmaz. Aç aç mı oturacağız evlerde… Cüzdanın sayacı işliyor… Bunların hiçbiri bedava değil! Evde otururken de sayaç işliyor.. Gelir yok, gider çok. Yurttaş bu faturaları nasıl ödeyecek? Çalışmadan, para kazanmadan nasıl olacak? Evde oturalım tamam da bunlara bi yanıt verin, sayaçlar işliyor, virüsten çok beynimiz yanmaya başladı. Artık rakam olarak ölenlerin, hasta sayılarından çok gariban millet ne yapacak? Bakın, Almanya, Amerika, Fransa, İtalya yurttaşına evde otur diyor ama aile başına para veriyor. Ne fatura var dertleri, ne kredi kartı ödemesi, ne de geçim derdi. Borçları donduruldu. Böyle hayatın çekilmesi için sefalete doğru giden sistemin önce önlem alması gerekiyor. Yoksa nasıl çekilecek bu hayat? Diyelim ki; iki ay sonra virüsten kurtulduk. Virüsten kurtulduğumuza sevinemeyeceğiz bile, önümüzde tepe gibi olmuş borçlarla mücadeleye edeceğiz. Yaşam savaşına yine devam! Bu nedenle bizim sayaçlar işlemeden, devlet yurttaşına verecekleriyle ilgili sayacı açsa iyi olur!    

Koronavirüsü ile birlikte evlerde yaşamaya başladık. Bu saatten sonra virüsün nereden geldiğine değil, nereye gittiğine bakmak en doğrusu olarak görünüyor.

İnsanlık bu lanet virüsten nasıl kurtulacak?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, her gece Koronavirüsü sayacının işlediğini hatırlatıyor. Virüsle ilgili günlük sayaç işliyor…

Virüsü kapan hastalar için zor günler sürüyor, ölenler ise artık sadece bir rakamdan ibaret…

Bize de evlerinizde kalın çağrısı yapılıyor.

Ne yapılması gerekiyorsa hepsine tamam diyoruz, kabul edip evde oturuyoruz.

Ama evde olunca 4 kişilik bir aileden siz hesap yapın…

Evde ki tüm sayaçlar işliyor…

Geceler, gündüze karıştı. Oğlum elinde bilgisayar, ben televizyon, kitap okuyacağım ışık yakmam lazım…

Elektrik sayacı işliyor…

Havalar hala ısınmadı, akşam saatlerinden itibaren evi havalandırın diyorlar. Saat başı havalandırma yapıyoruz…

Hoop! Doğalgaz sayacı işliyor…

Sık sık el yıkayın, meyve ve sebzeleri iyi yıkayın diyorlar. Ona da tamam… Evde otur otur, duş almadan olmaz… Tuvalete gireceksin, çamaşırı daha iyi yıkanması için ön yıkama yapacaksın, daha sıcakta yıkayacaksın…

Su sayacı işliyor…

Evde oturunca insan yemek içmek istiyor. Fırında yap, ocakta yap, elektrikli yap. Önce malzeme lazım… Soğan, patates, kahvaltılık, et, süt zaten el yakıyor ama almadan olmaz. Aç aç mı oturacağız evlerde…

Cüzdanın sayacı işliyor…

Bunların hiçbiri bedava değil!

Evde otururken de sayaç işliyor..

Gelir yok, gider çok.

Yurttaş bu faturaları nasıl ödeyecek?

Çalışmadan, para kazanmadan nasıl olacak?

Evde oturalım tamam da bunlara bi yanıt verin, sayaçlar işliyor, virüsten çok beynimiz yanmaya başladı. Artık rakam olarak ölenlerin, hasta sayılarından çok gariban millet ne yapacak?

Bakın, Almanya, Amerika, Fransa, İtalya yurttaşına evde otur diyor ama aile başına para veriyor.

Ne fatura var dertleri, ne kredi kartı ödemesi, ne de geçim derdi.

Borçları donduruldu.

Böyle hayatın çekilmesi için sefalete doğru giden sistemin önce önlem alması gerekiyor.

Yoksa nasıl çekilecek bu hayat?

Diyelim ki; iki ay sonra virüsten kurtulduk.

Virüsten kurtulduğumuza sevinemeyeceğiz bile, önümüzde tepe gibi olmuş borçlarla mücadeleye edeceğiz.

Yaşam savaşına yine devam!

Bu nedenle bizim sayaçlar işlemeden, devlet yurttaşına verecekleriyle ilgili sayacı açsa iyi olur!

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.