giftcardmall/mygift bizim mekan cinsel chat mobil chat sohbet izmir chat sohbet islami chat dini chat

"Sel felaketi yaşayan bölgeler afet alanı ilan edilsin"

GÜNDEM 15.02.2026 - 19:56, Güncelleme: 15.02.2026 - 19:58
 

"Sel felaketi yaşayan bölgeler afet alanı ilan edilsin"

Antalya'nın bir çok ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından Antalya Baro Başkanı Ali Çağdaş Bozaner, zarar gören bölgelerin 'afet alanı' ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

haberimizvar.net- Antalya Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son birkaç gündür devam eden sağanak yağışlar sebebiyle Antalya merkez ile birçok ilçemizde sel felaketi yaşanmış, yurttaşlarımızın ev ve iş yerleri ve canlılar olumsuz etkilenmiştir. Özellikle Alanya'da bulunan Dim Çayı bölgesinde su seviyesinin tehlikeli ölçüde yükselmesi sonucu; çay hattı boyunca faaliyet gösteren restoran ve turizm işletmeleri ile bölge halkına ait konutlar ve canlılar ciddi zarar görmüş, yurttaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması amacıyla tahliye işlemleri başlatılmış ve bölgeye giriş-çıkışlar geçici olarak yasaklanmıştır.  ALANYA VE KAŞ'TA YAŞANANLAR Diğer yandan Kaş ilçemize bağlı bazı köylerde aşırı yağışların yol açtığı sel felaketi nedeniyle çok sayıda insanımızın evi ve serası hasar almış, bazı yerleşim alanları kullanılamaz hale gelmiştir. Yaşanan bu doğal afetler sebebiyle zarar gören tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meydana gelen zararın boyutu, bölgedeki halkın, ticari hayatın ve yerleşimin uğradığı yıkım birlikte değerlendirildiğinde; mağduriyetlerin etkin şekilde giderilebilmesi, hasar tespit çalışmalarının hızlandırılması ve gerekli destek mekanizmalarının ivedilikle işletilebilmesi amacıyla ilgili bölgelerin 'afet alanı' ilan edilmesinin önemini kamuoyunun ve yetkili kurumların dikkatine sunuyoruz."
Antalya'nın bir çok ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından Antalya Baro Başkanı Ali Çağdaş Bozaner, zarar gören bölgelerin 'afet alanı' ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

haberimizvar.net- Antalya Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son birkaç gündür devam eden sağanak yağışlar sebebiyle Antalya merkez ile birçok ilçemizde sel felaketi yaşanmış, yurttaşlarımızın ev ve iş yerleri ve canlılar olumsuz etkilenmiştir. Özellikle Alanya'da bulunan Dim Çayı bölgesinde su seviyesinin tehlikeli ölçüde yükselmesi sonucu; çay hattı boyunca faaliyet gösteren restoran ve turizm işletmeleri ile bölge halkına ait konutlar ve canlılar ciddi zarar görmüş, yurttaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması amacıyla tahliye işlemleri başlatılmış ve bölgeye giriş-çıkışlar geçici olarak yasaklanmıştır. 

ALANYA VE KAŞ'TA YAŞANANLAR
Diğer yandan Kaş ilçemize bağlı bazı köylerde aşırı yağışların yol açtığı sel felaketi nedeniyle çok sayıda insanımızın evi ve serası hasar almış, bazı yerleşim alanları kullanılamaz hale gelmiştir. Yaşanan bu doğal afetler sebebiyle zarar gören tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meydana gelen zararın boyutu, bölgedeki halkın, ticari hayatın ve yerleşimin uğradığı yıkım birlikte değerlendirildiğinde; mağduriyetlerin etkin şekilde giderilebilmesi, hasar tespit çalışmalarının hızlandırılması ve gerekli destek mekanizmalarının ivedilikle işletilebilmesi amacıyla ilgili bölgelerin 'afet alanı' ilan edilmesinin önemini kamuoyunun ve yetkili kurumların dikkatine sunuyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.