Selçuk Mızraklı tutuklandı

GÜNDEM 22.10.2019 - 18:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Selçuk Mızraklı tutuklandı

Dün gözaltına alınan 4 belediye başkanı bugün adliyeye sevk edildi. Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı. Mızraklı’nın Twitter hesabından “Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz! Bu da onlara dert olsun!” mesajı yayınlandı

haberimizvar.net Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlıer dün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Emniyet ve jandarmadaki işlemleri tamamlanan Mızraklı, Yılmaz, Ayaz ve Nazlıer bugün adliyeye sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Selçuk Mızraklı, savcılık ifadesi ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle dün gözaltına alınan, görevden alınan Selçuk Mızraklı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. ORHAN AYAZ’A ADLİ KONTROL “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ile suçlanan Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Selçuk Mızraklı’nın avukatları “Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hâkim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz” dedi. KAFTANCIOĞLU’NDAN MESAJ Tutuklama kararının ardından Mızraklı’nın açıklaması Twitter hesabından paylaşıldı. Mızraklı, “Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz! Bu da onlara dert olsun!” ifadelerini kullandı. Karara tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Twitter hesabından “Vesayetçi iktidar bu ülkede bazı vatandaşların seçme ve seçilme haklarını ellerinden almakla yetinmedi; şimdi de seçilmiş belediye başkanlarının özgürlüklerini gasp ediyor. Bu bölücülü eylemler iç ve dış politikadaki çaresizlikten, siyaseten tükenmişlikten kaynaklanan son çırpınışlar” şeklinde paylaşım yaptı.
Dün gözaltına alınan 4 belediye başkanı bugün adliyeye sevk edildi. Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı. Mızraklı’nın Twitter hesabından “Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz! Bu da onlara dert olsun!” mesajı yayınlandı

haberimizvar.net Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlıer dün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Emniyet ve jandarmadaki işlemleri tamamlanan Mızraklı, Yılmaz, Ayaz ve Nazlıer bugün adliyeye sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Selçuk Mızraklı, savcılık ifadesi ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle dün gözaltına alınan, görevden alınan Selçuk Mızraklı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

ORHAN AYAZ’A ADLİ KONTROL

“Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ile suçlanan Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Selçuk Mızraklı’nın avukatları “Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hâkim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz” dedi.

KAFTANCIOĞLU’NDAN MESAJ

Tutuklama kararının ardından Mızraklı’nın açıklaması Twitter hesabından paylaşıldı. Mızraklı, “Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz! Bu da onlara dert olsun!” ifadelerini kullandı. Karara tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Twitter hesabından “Vesayetçi iktidar bu ülkede bazı vatandaşların seçme ve seçilme haklarını ellerinden almakla yetinmedi; şimdi de seçilmiş belediye başkanlarının özgürlüklerini gasp ediyor. Bu bölücülü eylemler iç ve dış politikadaki çaresizlikten, siyaseten tükenmişlikten kaynaklanan son çırpınışlar” şeklinde paylaşım yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.