Serik Devlet 'pandemi' görevine hazır

GÜNDEM 03.04.2020 - 15:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Serik Devlet 'pandemi' görevine hazır

Serik Devlet Hastanesi, 22 yataklı yoğun bakım ünitesi ile Covid-19 pandemi görevine hazır.

Serik Devlet Hastanesi'nde geçen yıl başlatılan yoğun bakım ünitesi tadilat çalışması sonuçlandırılarak hizmete girdi. Son olarak 3'üncü basamak yoğun bakım ünitesi ve izole odaların tescili yapılan 22 yataklı yoğun bakım ünitesi hizmete hazır hale geldi. Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre, bünyesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu ve 3. seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneler, 'Pandemi Hastanesi' olarak kabul ediliyor. Göğüs Hastalıkları, Dahiliye, Enfeksiyon Hastalıkları uzmanlarını kadrosunda bulunduran Serik Devlet Hastanesi 3. basamak yoğun bakım servisi ile birlikte Antalya'nın 'Pandemi hastanesi' olarak ilan edilen ve Sağlık Bakanlığına bağlı 7 hastaneden birisi oldu. Antalya il genelinde Serik Devlet Hastanesi ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Manavgat Devlet Hastanesi ve Finike Devlet Hastanesi 'Pandemi hastanesi' olarak ilan edilen hastaneler oldu.
Serik Devlet Hastanesi, 22 yataklı yoğun bakım ünitesi ile Covid-19 pandemi görevine hazır.

Serik Devlet Hastanesi'nde geçen yıl başlatılan yoğun bakım ünitesi tadilat çalışması sonuçlandırılarak hizmete girdi. Son olarak 3'üncü basamak yoğun bakım ünitesi ve izole odaların tescili yapılan 22 yataklı yoğun bakım ünitesi hizmete hazır hale geldi. Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre, bünyesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu ve 3. seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneler, 'Pandemi Hastanesi' olarak kabul ediliyor. Göğüs Hastalıkları, Dahiliye, Enfeksiyon Hastalıkları uzmanlarını kadrosunda bulunduran Serik Devlet Hastanesi 3. basamak yoğun bakım servisi ile birlikte Antalya'nın 'Pandemi hastanesi' olarak ilan edilen ve Sağlık Bakanlığına bağlı 7 hastaneden birisi oldu.


Antalya il genelinde Serik Devlet Hastanesi ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Manavgat Devlet Hastanesi ve Finike Devlet Hastanesi 'Pandemi hastanesi' olarak ilan edilen hastaneler oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.