Sosyal medya düzenlemesi TBMM'de: 48 saat süre tanınacak

GÜNDEM 28.07.2020 - 13:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Sosyal medya düzenlemesi TBMM'de: 48 saat süre tanınacak

AKP Grup Başkanvekili Özkan, Meclis'e gelen sosyal medya düzenlemesine ilişkin, "Kişisel verilerin korunması temel haklar arasında" dedi.

haberimizvar.net- Sosyal medya düzenlemesi TBMM'ye geliyor. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Özkan'ın açıklamalarından satır başları: Kişisel verilerin korunması temek haktır. Vatandaşların hukukunu korumak bizleri bu düzenlemeyi yapmaya itmiştir.  48 SAAT SÜRE VERİLECEK   Sosyal ağ sağlayıcılar, "içeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi" ile "özel hayatın gizliliği nedeniyle içeriğe erişimin engellenmesi" başvurusuna 48 saat içinde cevap verilmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmek için 3 ay içinde gerekli çalışmaları tamamlayacak ERİŞİM ENGELLEME YERİNE İÇERİĞE YÖNELİK ÇALIŞMA Düzenlemeyle, suç oluşturan kısmi içeriğin çıkarılmasının mümkün olduğu durumlarda, erişimin engellenmesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararının verilmesi imkanı sağlanarak, aynı internet sitesinde yer alan ve suç oluşturmayan içerikler yönünden ifade ve haber alma özgürlüğü daha da güvenceli hale getirilecek. İçeriğin çıkarılması kararları, erişim sağlayıcılar tarafından değil içerik ve yer sağlayıcılarca yerine getirilebileceği için bu kararlar, içerik ve yer sağlayıcılarına bildirilerek gereğinin yerine getirilmesi istenecek.  
AKP Grup Başkanvekili Özkan, Meclis'e gelen sosyal medya düzenlemesine ilişkin, "Kişisel verilerin korunması temel haklar arasında" dedi.

haberimizvar.net- Sosyal medya düzenlemesi TBMM'ye geliyor. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Özkan'ın açıklamalarından satır başları:

Kişisel verilerin korunması temek haktır. Vatandaşların hukukunu korumak bizleri bu düzenlemeyi yapmaya itmiştir. 

48 SAAT SÜRE VERİLECEK

 

Sosyal ağ sağlayıcılar, "içeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi" ile "özel hayatın gizliliği nedeniyle içeriğe erişimin engellenmesi" başvurusuna 48 saat içinde cevap verilmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmek için 3 ay içinde gerekli çalışmaları tamamlayacak

ERİŞİM ENGELLEME YERİNE İÇERİĞE YÖNELİK ÇALIŞMA

Düzenlemeyle, suç oluşturan kısmi içeriğin çıkarılmasının mümkün olduğu durumlarda, erişimin engellenmesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararının verilmesi imkanı sağlanarak, aynı internet sitesinde yer alan ve suç oluşturmayan içerikler yönünden ifade ve haber alma özgürlüğü daha da güvenceli hale getirilecek.

İçeriğin çıkarılması kararları, erişim sağlayıcılar tarafından değil içerik ve yer sağlayıcılarca yerine getirilebileceği için bu kararlar, içerik ve yer sağlayıcılarına bildirilerek gereğinin yerine getirilmesi istenecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.