Suriye'de Türk Kızılayı'na silahlı saldırı

GÜNDEM 14.09.2020 - 12:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Suriye'de Türk Kızılayı'na silahlı saldırı

Suriye'nin El Bab bölgesinde, Türk Kızılayı'na ait bir araca silahlı saldırı düzenlendi. Bir Kızılay çalışanı öldü, biri yaralandı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, aracın Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunduğuna dikkat çekerek saldırıyı kınadı.

haberimizvar.net- Suriye’nin El Bab bölgesinde seyir halindeki Türk Kızılayı aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir Kızılay personeli öldü oldu, bir personel yaralandı. Amblemli Kızılay aracına, plakasız iki araçtan yüzleri maskeli kişilerce çapraz ateş açıldığı belirtildi.   Saldırı, Çobanbey-El Bab bölgesi arasında düzenlendi. Araçta saldırı sırasında üç Kızılay personelinin bulunduğu, ölen kişinin Kızılay’ın El Bab Sevgi Mağazası’nda çalıştığı belirtildi. Saldırganlar olay yerinden kaçtı. Kızılay görevlisinin Çobanbey Hastanesi’nde tedaviye alındığı, yara almadan kurtulan kişinin ise Türkiye’ye sevk edileceği belirtiliyor. KIZILAY BAŞKANI: ŞİDDETLE KINIYORUM Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.
Suriye'nin El Bab bölgesinde, Türk Kızılayı'na ait bir araca silahlı saldırı düzenlendi. Bir Kızılay çalışanı öldü, biri yaralandı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, aracın Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunduğuna dikkat çekerek saldırıyı kınadı.

haberimizvar.net- Suriye’nin El Bab bölgesinde seyir halindeki Türk Kızılayı aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir Kızılay personeli öldü oldu, bir personel yaralandı. Amblemli Kızılay aracına, plakasız iki araçtan yüzleri maskeli kişilerce çapraz ateş açıldığı belirtildi.

 

Saldırı, Çobanbey-El Bab bölgesi arasında düzenlendi. Araçta saldırı sırasında üç Kızılay personelinin bulunduğu, ölen kişinin Kızılay’ın El Bab Sevgi Mağazası’nda çalıştığı belirtildi. Saldırganlar olay yerinden kaçtı. Kızılay görevlisinin Çobanbey Hastanesi’nde tedaviye alındığı, yara almadan kurtulan kişinin ise Türkiye’ye sevk edileceği belirtiliyor.

KIZILAY BAŞKANI: ŞİDDETLE KINIYORUM

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.