Tepkiler çığ gibi!

GÜNDEM 21.08.2019 - 12:09, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Tepkiler çığ gibi!

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde geçen Pazar günü başlayıp 53 saat sonra söndürülebilen yangından sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yangında neden uçak kullanmadığına dair, “3 tane uçak motoru arızalı şekilde duruyor, 3 tanesi de yağ akıtıyor. Personel ‘bu eski uçakları kullanamayız” açıklamasına tepkiler yağdı

haberimizvar.net İzmir'in Karabağlar İlçesi’nde geçen pazar günü başlayıp ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen orman yangını, 53 saat süren çabalar sonrasında kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasından sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklama yaptı.  UÇAKLAR UÇAMAYACAK DURUMDA Yangında uçak kullanılmamasına yönelik eleştirileri, kendisinin de pilotluk belgesini aldığı Türk Hava Kurumu'nun (THK) adını verip yanıtlayan Bekir Pakdemirli, "Geçen seneden bu yana 6 helikopter daha filomuza ekledik. Ancak geçen yıl kullandığımız uçakları bu yıl kullanmıyoruz. Bugünkü şartlar itibariyle THK'nın elinde olan 6 uçağın 3'ünün motor yuvalarında motor yok. Faal olan 3 tanesinin birisi uçamayacak durumda. Diğerleriyle ring kurma ihtimali yok. Bugün itibariyle Türkiye'de bize hizmet verecek bir uçak filosu bulunmuyor” diyerek yangında kullanılacak uçağın elde olmadığını söyledi. ‘UÇAKLAR GÜVENİ DEĞİL’ Bekir Pakdemirli, yangında uçak kullanılmamasına yönelik sorular üzerine "Biz bir ağaç daha az yansın diye mücadele ediyoruz. Ancak insan hayatı da bizim için değerli. Bunları kiralama yaptığımız zaman uçakların içinde orman personelleri binmek istemiyor. Çünkü güvenli olduğunu düşünmüyorlar. Binmek isteyenler buyursunlar binsinler. 1960 küsur model, teknik olarak iyi seviyede değil. Yangında illa bir kurumu koruyacağız diye... Personeli de düşünmek gerekiyor. Uçuşların teknik özellikleri son derece kısıtlı ve sınırlı" dedi. ‘UÇAKLAR ARIZALI’ Bakan Pakdemirli’nin açıklamasının ardından, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde üç gün sonra kontrol altına alınabilen orman yangınıyla ilgili açıklamasında, Türk Hava Kurumu’nun (THK) elinde bulunan ve gece de uçabilen dev yangın söndürme uçaklarının kullanılmama nedenini ‘arıza’ya bağlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçen yıl aynı uçakları Yunanistan’daki büyük orman yangını için önerdiğini açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Çelebi, şunları yazdı: “Sayın Bakan Pakdemirli’nin bir yıllık hikâyesi: 24 Temmuz 2018:THK yangın söndürme uçakları İzmir’de Yunanistan yangınına yardım için hazır. 20 Ağustos 2019 İzmir Yangını:THK uçaklarının motorları arızalı, yağ akıtıyorlar. Ve belgesi: Anadolu Ajansı!” Bakan Pakdemirli’nin ‘filomuz yok’, ‘var olan uçaklara kimse binmek istemiyor’ açıklamalarının ardından tepkilerin de ardı arkası kesilmedi. Özellikle sosyal medya da tepkilerini dile getirenler, Bakan Pakdemirli’nin açıklamasını talihsiz bularak, görevini tam olarak yerine getirmediğini belirtti.
İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde geçen Pazar günü başlayıp 53 saat sonra söndürülebilen yangından sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yangında neden uçak kullanmadığına dair, “3 tane uçak motoru arızalı şekilde duruyor, 3 tanesi de yağ akıtıyor. Personel ‘bu eski uçakları kullanamayız” açıklamasına tepkiler yağdı

haberimizvar.net İzmir'in Karabağlar İlçesi’nde geçen pazar günü başlayıp ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen orman yangını, 53 saat süren çabalar sonrasında kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasından sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklama yaptı. 

UÇAKLAR UÇAMAYACAK DURUMDA

Yangında uçak kullanılmamasına yönelik eleştirileri, kendisinin de pilotluk belgesini aldığı Türk Hava Kurumu'nun (THK) adını verip yanıtlayan Bekir Pakdemirli, "Geçen seneden bu yana 6 helikopter daha filomuza ekledik. Ancak geçen yıl kullandığımız uçakları bu yıl kullanmıyoruz. Bugünkü şartlar itibariyle THK'nın elinde olan 6 uçağın 3'ünün motor yuvalarında motor yok. Faal olan 3 tanesinin birisi uçamayacak durumda. Diğerleriyle ring kurma ihtimali yok. Bugün itibariyle Türkiye'de bize hizmet verecek bir uçak filosu bulunmuyor” diyerek yangında kullanılacak uçağın elde olmadığını söyledi.

‘UÇAKLAR GÜVENİ DEĞİL’

Bekir Pakdemirli, yangında uçak kullanılmamasına yönelik sorular üzerine "Biz bir ağaç daha az yansın diye mücadele ediyoruz. Ancak insan hayatı da bizim için değerli. Bunları kiralama yaptığımız zaman uçakların içinde orman personelleri binmek istemiyor. Çünkü güvenli olduğunu düşünmüyorlar. Binmek isteyenler buyursunlar binsinler. 1960 küsur model, teknik olarak iyi seviyede değil. Yangında illa bir kurumu koruyacağız diye... Personeli de düşünmek gerekiyor. Uçuşların teknik özellikleri son derece kısıtlı ve sınırlı" dedi.

‘UÇAKLAR ARIZALI’

Bakan Pakdemirli’nin açıklamasının ardından, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde üç gün sonra kontrol altına alınabilen orman yangınıyla ilgili açıklamasında, Türk Hava Kurumu’nun (THK) elinde bulunan ve gece de uçabilen dev yangın söndürme uçaklarının kullanılmama nedenini ‘arıza’ya bağlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçen yıl aynı uçakları Yunanistan’daki büyük orman yangını için önerdiğini açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Çelebi, şunları yazdı: “Sayın Bakan Pakdemirli’nin bir yıllık hikâyesi: 24 Temmuz 2018:THK yangın söndürme uçakları İzmir’de Yunanistan yangınına yardım için hazır. 20 Ağustos 2019 İzmir Yangını:THK uçaklarının motorları arızalı, yağ akıtıyorlar. Ve belgesi: Anadolu Ajansı!” Bakan Pakdemirli’nin ‘filomuz yok’, ‘var olan uçaklara kimse binmek istemiyor’ açıklamalarının ardından tepkilerin de ardı arkası kesilmedi. Özellikle sosyal medya da tepkilerini dile getirenler, Bakan Pakdemirli’nin açıklamasını talihsiz bularak, görevini tam olarak yerine getirmediğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.