Toptancı Hali’nde değişiklik

GÜNDEM 09.08.2019 - 17:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Toptancı Hali’nde değişiklik

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin yıllardan beri çözüme kavuşmayan Kırcami meselesi için olağanüstü toplandı. CHP grubu, Toptancı Hali'nin bulunduğu bölgede imar plan değişikliği yaparak, bölgenin toplu işyeri alanına dönüştürülmesini teklif etti

Temmuz ayı meclis toplantısında, ağustosta toplantı yapılmayacağı kararı alan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, kent gündeminin önemli konularını karara bağlamak amacıyla Başkan Muhittin Böcek'in çağrısıyla toplandı. Saat 14.30'da başlayan toplantıya ilk gelenler CHP grubundan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AK Parti grubundan ise Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Diğer meclis üyelerinin katılımı sonrası meclis başlamadan önce Böcek'in başdanışmanı Cansel Tuncer Çevikol, AK Parti ve MHP gruplarının sözcüleriyle maddelerle ilgili istişarede bulundu. Toplantının başlamasının ardından 29 gündem maddesi, komisyonlara gönderildi ve ardından meclise 10 dakika ara verildi. Ara esnasında Muhittin Böcek, Cansel Tuncer Çevikol, AK Parti Sözcüsü Nafiz Tanır, MHP Sözcüsü Selçuk Senirli ve bazı meclis üyelerinin başkanlık divanındaki hararetli konuşmaları dikkati çekti. TOPTANCI HAL, TOPLU İŞ YERİ ADINI ALACAK CHP grubu, Toptancı Hali'nin bulunduğu bölgede imar plan değişikliği yaparak, bölgenin toplu işyeri alanına dönüştürülmesini teklif etti. AK Parti Sözcüsü Tanır, bunun yasal dayanağının ne olduğunu, bu değişiklik sonrası ne olacağını sordu. Nafiz'in sorusunu CHP'li Mehmet Hacıarifoğlu yanıtladı. Hacıarifoğlu, "Bölgede bazı parseller üzerinde farklı kullanımlar var. Biz buna ortak bir dil getiriyoruz. Fonksiyon ve emsal değişikliği söz konusu değil" dedi. TRAMVAYDA 3 ETAP DÖNEMİ Meclisin diğer önemli bir maddesi ise pazar günü vatandaşların kullanımına açılacak 3'üncü aşama raylı sistem hattının belediye şirketi Ulaşım A.Ş.'ye devri oldu. Meclis üyesi ve aynı zamanda Ulaşım A.Ş.'nin Genel Müdürü Deniz Filiz, tramvayın bayram süresince ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin yıllardan beri çözüme kavuşmayan Kırcami meselesi için olağanüstü toplandı. CHP grubu, Toptancı Hali'nin bulunduğu bölgede imar plan değişikliği yaparak, bölgenin toplu işyeri alanına dönüştürülmesini teklif etti

Temmuz ayı meclis toplantısında, ağustosta toplantı yapılmayacağı kararı alan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, kent gündeminin önemli konularını karara bağlamak amacıyla Başkan Muhittin Böcek'in çağrısıyla toplandı. Saat 14.30'da başlayan toplantıya ilk gelenler CHP grubundan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AK Parti grubundan ise Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Diğer meclis üyelerinin katılımı sonrası meclis başlamadan önce Böcek'in başdanışmanı Cansel Tuncer Çevikol, AK Parti ve MHP gruplarının sözcüleriyle maddelerle ilgili istişarede bulundu. Toplantının başlamasının ardından 29 gündem maddesi, komisyonlara gönderildi ve ardından meclise 10 dakika ara verildi. Ara esnasında Muhittin Böcek, Cansel Tuncer Çevikol, AK Parti Sözcüsü Nafiz Tanır, MHP Sözcüsü Selçuk Senirli ve bazı meclis üyelerinin başkanlık divanındaki hararetli konuşmaları dikkati çekti.

TOPTANCI HAL, TOPLU İŞ YERİ ADINI ALACAK

CHP grubu, Toptancı Hali'nin bulunduğu bölgede imar plan değişikliği yaparak, bölgenin toplu işyeri alanına dönüştürülmesini teklif etti. AK Parti Sözcüsü Tanır, bunun yasal dayanağının ne olduğunu, bu değişiklik sonrası ne olacağını sordu. Nafiz'in sorusunu CHP'li Mehmet Hacıarifoğlu yanıtladı. Hacıarifoğlu, "Bölgede bazı parseller üzerinde farklı kullanımlar var. Biz buna ortak bir dil getiriyoruz. Fonksiyon ve emsal değişikliği söz konusu değil" dedi.

TRAMVAYDA 3 ETAP DÖNEMİ

Meclisin diğer önemli bir maddesi ise pazar günü vatandaşların kullanımına açılacak 3'üncü aşama raylı sistem hattının belediye şirketi Ulaşım A.Ş.'ye devri oldu. Meclis üyesi ve aynı zamanda Ulaşım A.Ş.'nin Genel Müdürü Deniz Filiz, tramvayın bayram süresince ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.