Turizmci kadınlardan çağrı var

TURİZM 01.11.2019 - 16:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Turizmci kadınlardan çağrı var

Turizmci Kadınlar Platformu, yayınladığı bir bildiri ile TÜRSAB'da yönetimin erkek egemen yapısına tepki gösterdi. Açıklamada, ''Biz de varız, hem de çok'' ifadeleri kullanıldı

haberimizvar.net TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve diğer başkan adaylarına bir çağrıda bulunan platform üyeleri, kadın istihdamının yüzde 32 olduğu turizm sektöründeki STK'ların yönetiminde neredeyse hiç kadın bulunmadığına dikkat çekildi. TÜRSAB yönetimi içinde kadınlara yer açılması gerektiği kaydedilen bildiride, ''Emin olun, bundan sadece TÜRSAB ve siz değil; Türkiye kazançlı çıkacaktır'' ifadesi kullanıldı. Turizmci Kadınlar Platformu tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle: ''Unutanlara hatırlatmak isteriz. Turizmde biz de varız, hem de tahmin ettiğinizden daha fazla. “Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yönetiminde kimleri görmek istersiniz?” başlığı adı altında açılan ankette sadece bir kadın meslektaşımızın yer almasını, sektörde süregelen yanılgının bir yansıması olarak görüyoruz. Bu vesileyle, değerli erkek meslektaşlarımıza, bazı uyarılarda bulunmak gerektiğini düşünüyoruz. 2018 yılı istatistik verilerine göre, turizm sektöründe kadın istihdam oranı yüzde 32,1. Toplam 969.804 sektör çalışanı içerisinde seyahat acentelerinde çalışan kadın yüzdesi ise yüzde 38,4. Buna rağmen seyahat sektöründeki meslek örgütü TÜRSAB ve STK’ların yönetim kurullarında kadın üye sayısı yok denecek kadar az. Ulu önderimiz ve asrın lideri Atamızın bir sözünü hatırlatıyoruz sizlere; "Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır. Bu da, büyük Türk kadınını çalışmalarımıza ortak kılmaktır.” Başta TÜRSAB Başkanımız Firuz Bağlıkaya olmak üzere, tüm diğer erkek başkan adaylarına bir çağrı yapıyoruz. Yer açın! Engelleri kaldırın! Çalışmalarda ve yönetimlerde gücünüze bizimle birlikte güç katın. Bizi bu çağda, haklarımızı savunmak için mücadele etmeye mecbur bırakmayın! Emin olun, bundan sadece TÜRSAB ve siz değil Türkiye kazançlı çıkacaktır.’’
Turizmci Kadınlar Platformu, yayınladığı bir bildiri ile TÜRSAB'da yönetimin erkek egemen yapısına tepki gösterdi. Açıklamada, ''Biz de varız, hem de çok'' ifadeleri kullanıldı

haberimizvar.net TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve diğer başkan adaylarına bir çağrıda bulunan platform üyeleri, kadın istihdamının yüzde 32 olduğu turizm sektöründeki STK'ların yönetiminde neredeyse hiç kadın bulunmadığına dikkat çekildi. TÜRSAB yönetimi içinde kadınlara yer açılması gerektiği kaydedilen bildiride, ''Emin olun, bundan sadece TÜRSAB ve siz değil; Türkiye kazançlı çıkacaktır'' ifadesi kullanıldı.

Turizmci Kadınlar Platformu tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

''Unutanlara hatırlatmak isteriz.

Turizmde biz de varız, hem de tahmin ettiğinizden daha fazla.

“Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yönetiminde kimleri görmek istersiniz?” başlığı adı altında açılan ankette sadece bir kadın meslektaşımızın yer almasını, sektörde süregelen yanılgının bir yansıması olarak görüyoruz. Bu vesileyle, değerli erkek meslektaşlarımıza, bazı uyarılarda bulunmak gerektiğini düşünüyoruz.

2018 yılı istatistik verilerine göre, turizm sektöründe kadın istihdam oranı yüzde 32,1. Toplam 969.804 sektör çalışanı içerisinde seyahat acentelerinde çalışan kadın yüzdesi ise yüzde 38,4.

Buna rağmen seyahat sektöründeki meslek örgütü TÜRSAB ve STK’ların yönetim kurullarında kadın üye sayısı yok denecek kadar az.

Ulu önderimiz ve asrın lideri Atamızın bir sözünü hatırlatıyoruz sizlere; "Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır. Bu da, büyük Türk kadınını çalışmalarımıza ortak kılmaktır.”

Başta TÜRSAB Başkanımız Firuz Bağlıkaya olmak üzere, tüm diğer erkek başkan adaylarına bir çağrı yapıyoruz.

Yer açın!

Engelleri kaldırın!

Çalışmalarda ve yönetimlerde gücünüze bizimle birlikte güç katın.

Bizi bu çağda, haklarımızı savunmak için mücadele etmeye mecbur bırakmayın!

Emin olun, bundan sadece TÜRSAB ve siz değil Türkiye kazançlı çıkacaktır.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.