'Ulu çınarlar kesilmesin' nöbeti devam ediyor

GÜNDEM 13.08.2020 - 13:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

'Ulu çınarlar kesilmesin' nöbeti devam ediyor

Antalya-Kumluca arasındaki yol genişletme çalışmaları çerçevesinde yüzlerce yıllık ulu çınarlar kesilmek isteniyor. Yöre halkı, nöbet tutarak çınarların kesilmesini bugüne kadar engelledi. Kemer Belediyesi de devreye girdi ve karayolları ile görüştü. Şimdi gözler alternatif bir proje geliştireceğini söyleyen karayollarında.

haberimizvar.net-  Antalya-Kumluca karayolunun Ulupınar mevkisinde devam eden duble yol çalışmaları sırasında neredeyse bir doğa katliamı yaşanıyordu. Bölgedeki en az 200 yıllık çınarların kesileceğini duyan yöre halkı ve yol güzergâhındaki duyarlı işletme sahipleri seferber oldu. Yol yapıcıların planladığı ağaç katliamına karşı nöbet tutmaya başlayan doğaseverler, aynı zamanda yol çalışma alanında bulunan su kaynağı ile beraber birçok endemik bitkinin de tehlike altında olduğuna dikkat çektiler. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan doğa dostlarının çabaları üzerine Kemer Belediyesi de devreye girdi.   ‘DOĞANIN YANINDAYIZ’ Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yapımı devam eden yolda bulunan asırlık çınarların asla kesilmesi taraftarı olmadıklarını belirterek, yol yapım çalışmalarının belediyeleriyle bir ilgisi olmadığını ve çalışmaların karayolları tarafından yapıldığına dikkat çekti. Ağaçların her zaman korunmasının gerektiğinin ve doğanın yanında olduklarının altını çizen Topaloğlu, Kemer Kaymakamlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Bu görüşmelerde karayolları yetkilileri, söz konusu yolun yapımında ağaçların kesilmeden doğayı korumak için alternatif bir proje geliştirdikleri bilgisini verdiler. . ‘NÖBET DEVAM EDİYOR’ Belediyenin bu açıklaması ile birlikte gözler Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çevrildi. Alternatif projeyi merakla bekleyen doğaseverler, “Canıma can kat, ben bir çınarım. Ulupınar’ın suyundan nefes olur, ciğerinden akarım. Yaşamaya var hakkım” yazılı pankart astıkları ulu çınarların yanında nöbetlerini sürdürüyorlar. Kaynak: Gazete Duvar
Antalya-Kumluca arasındaki yol genişletme çalışmaları çerçevesinde yüzlerce yıllık ulu çınarlar kesilmek isteniyor. Yöre halkı, nöbet tutarak çınarların kesilmesini bugüne kadar engelledi. Kemer Belediyesi de devreye girdi ve karayolları ile görüştü. Şimdi gözler alternatif bir proje geliştireceğini söyleyen karayollarında.

haberimizvar.net-  Antalya-Kumluca karayolunun Ulupınar mevkisinde devam eden duble yol çalışmaları sırasında neredeyse bir doğa katliamı yaşanıyordu. Bölgedeki en az 200 yıllık çınarların kesileceğini duyan yöre halkı ve yol güzergâhındaki duyarlı işletme sahipleri seferber oldu.

Yol yapıcıların planladığı ağaç katliamına karşı nöbet tutmaya başlayan doğaseverler, aynı zamanda yol çalışma alanında bulunan su kaynağı ile beraber birçok endemik bitkinin de tehlike altında olduğuna dikkat çektiler. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan doğa dostlarının çabaları üzerine Kemer Belediyesi de devreye girdi.

‘DOĞANIN YANINDAYIZ’

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yapımı devam eden yolda bulunan asırlık çınarların asla kesilmesi taraftarı olmadıklarını belirterek, yol yapım çalışmalarının belediyeleriyle bir ilgisi olmadığını ve çalışmaların karayolları tarafından yapıldığına dikkat çekti. Ağaçların her zaman korunmasının gerektiğinin ve doğanın yanında olduklarının altını çizen Topaloğlu, Kemer Kaymakamlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Bu görüşmelerde karayolları yetkilileri, söz konusu yolun yapımında ağaçların kesilmeden doğayı korumak için alternatif bir proje geliştirdikleri bilgisini verdiler.

.

‘NÖBET DEVAM EDİYOR’

Belediyenin bu açıklaması ile birlikte gözler Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çevrildi. Alternatif projeyi merakla bekleyen doğaseverler, “Canıma can kat, ben bir çınarım. Ulupınar’ın suyundan nefes olur, ciğerinden akarım. Yaşamaya var hakkım” yazılı pankart astıkları ulu çınarların yanında nöbetlerini sürdürüyorlar. Kaynak: Gazete Duvar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.