Ural özür diledi

SİYASET 29.06.2020 - 13:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Ural özür diledi

Geçtiğimiz günlerde AKP’den istifa ederek eski partisi CHP’ye geçen Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Eşref Ural, CHP’lilerin sosyal medya üzerinden yükselen eleştirilerine bir açıklama ile yanıt verdi.

haberimizvar.net-  ‘Basına ve Kamuoyuna’ başlığı ile yaptığı açıklamada, bundan sonraki siyasal yaşamına daha önce de içinde bulunduğu CHP’de devam etme kararı aldığını vurgulayan Ural, 2014 yılında CHP’den ayrılırken yaptığı eleştirilerle ilgili olarak,  “2014 Eylül ayında, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ederken kullanmış olduğum dil ve yöneltilen suçlamalar, maksadını aşan ve bir camiayı rencide ederek kırıcı sonuçlar doğurmuştur. Dönemin siyasal konjonktürü içerisinde meydana gelen bu üzücü durum için Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm parti emekçilerinden özür dilerim” dedi.   CHP’DE TOPLANMAK ZORUNLULUK Geri dönüş rozetini bizzat CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktığı Ural açıklamasında şunları dile getirdi: “Ülkemizin içinden geçtiği dönemde yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda bir karargah durumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlendirilmesi ve gelecek iktidar günlerine hazırlanması için Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanmanın zorunluluk olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar gerek partimde gerekse Antalya siyasetine çeşitli makam ve mevkilerde hizmet etme onuruna eriştim. Bu süreç içerisinde makam ve mevkilerin geçici olduğunu yaşayarak öğrendim.”   MAKAM BEKLENTİM YOK “Aslolan ülkemize, kentimize hizmet etmek ve bu hizmetin araçlarını üretmektir. Herhangi bir makam ve mevki beklentisi ile siyaset yapmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ihtiyaç duyduğu her yerde var olacağımın bilinmesini isterim. Bugün Türkiye, ekonomik ve siyasal anlamda sıkıntılı bir sürecin içindedir.  Bu sürecin aşılması ve ülkemizin yeniden demokratik bir ortama kavuşması için sosyal devleti önceleyen, sosyal demokrat anlayışa sahip bir iktidara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilinç ve düşünce ışığında Cumhuriyet Halk Partisi’nin çalışmalarına bütün gücümle katkı koyacağım.”    
Geçtiğimiz günlerde AKP’den istifa ederek eski partisi CHP’ye geçen Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Eşref Ural, CHP’lilerin sosyal medya üzerinden yükselen eleştirilerine bir açıklama ile yanıt verdi.

haberimizvar.net-  ‘Basına ve Kamuoyuna’ başlığı ile yaptığı açıklamada, bundan sonraki siyasal yaşamına daha önce de içinde bulunduğu CHP’de devam etme kararı aldığını vurgulayan Ural, 2014 yılında CHP’den ayrılırken yaptığı eleştirilerle ilgili olarak,  “2014 Eylül ayında, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ederken kullanmış olduğum dil ve yöneltilen suçlamalar, maksadını aşan ve bir camiayı rencide ederek kırıcı sonuçlar doğurmuştur. Dönemin siyasal konjonktürü içerisinde meydana gelen bu üzücü durum için Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm parti emekçilerinden özür dilerim” dedi.

 

CHP’DE TOPLANMAK ZORUNLULUK

Geri dönüş rozetini bizzat CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktığı Ural açıklamasında şunları dile getirdi: “Ülkemizin içinden geçtiği dönemde yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda bir karargah durumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlendirilmesi ve gelecek iktidar günlerine hazırlanması için Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanmanın zorunluluk olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar gerek partimde gerekse Antalya siyasetine çeşitli makam ve mevkilerde hizmet etme onuruna eriştim. Bu süreç içerisinde makam ve mevkilerin geçici olduğunu yaşayarak öğrendim.”

 

MAKAM BEKLENTİM YOK

“Aslolan ülkemize, kentimize hizmet etmek ve bu hizmetin araçlarını üretmektir. Herhangi bir makam ve mevki beklentisi ile siyaset yapmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ihtiyaç duyduğu her yerde var olacağımın bilinmesini isterim. Bugün Türkiye, ekonomik ve siyasal anlamda sıkıntılı bir sürecin içindedir.  Bu sürecin aşılması ve ülkemizin yeniden demokratik bir ortama kavuşması için sosyal devleti önceleyen, sosyal demokrat anlayışa sahip bir iktidara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilinç ve düşünce ışığında Cumhuriyet Halk Partisi’nin çalışmalarına bütün gücümle katkı koyacağım.”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.