Viyolonseliyle büyüledi

KÜLTÜR 11.02.2020 - 15:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Viyolonseliyle büyüledi

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), müzikseverlere viyolonsel keyfi yaşattı.

haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın şefi ve müzik direktörü Hakan Şensoy yönetti. Viyolonsel sanatçısı Gözde Yaşar solist sanatçı olarak izleyici karşısına çıktı. 2007 yılında Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden birincilikle mezun olan, yüksek lisansını Amerika'da tamamlayan sanatçı Gözde Yaşar, ADSO eşliğinde besteci Çaykovski'nin viyolonsel ve orkestra için kaleme aldığı 'Op.33 - Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler' adlı eserini seslendirdi.   Halen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile İstanbul Devlet Konservatuarı'nda öğretim üyeliği görevini de sürdüren Gözde Yaşar, klasik müzikseverleri viyolonseliyle büyüledi. İzleyenlere keyifli bir akşam yaşatan Yaşar, ayakta alkışlandı.   Konserin ikinci bölümünde ise ADSO, Jean Sibelius'un imzası niteliğindeki eseri 'Valse Triste' (Hüzünlü Vals) ve Joseph Haydn'ın 39 numaralı 'Tempesta di Mare' (Deniz Fırtınası) adlı senfonisini yorumladı.  
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), müzikseverlere viyolonsel keyfi yaşattı.
haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın şefi ve müzik direktörü Hakan Şensoy yönetti. Viyolonsel sanatçısı Gözde Yaşar solist sanatçı olarak izleyici karşısına çıktı. 2007 yılında Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden birincilikle mezun olan, yüksek lisansını Amerika'da tamamlayan sanatçı Gözde Yaşar, ADSO eşliğinde besteci Çaykovski'nin viyolonsel ve orkestra için kaleme aldığı 'Op.33 - Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler' adlı eserini seslendirdi.
 
Halen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile İstanbul Devlet Konservatuarı'nda öğretim üyeliği görevini de sürdüren Gözde Yaşar, klasik müzikseverleri viyolonseliyle büyüledi. İzleyenlere keyifli bir akşam yaşatan Yaşar, ayakta alkışlandı.
 
Konserin ikinci bölümünde ise ADSO, Jean Sibelius'un imzası niteliğindeki eseri 'Valse Triste' (Hüzünlü Vals) ve Joseph Haydn'ın 39 numaralı 'Tempesta di Mare' (Deniz Fırtınası) adlı senfonisini yorumladı.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.