‘Haberim yok’ dedi ortalık karıştı

SİYASET 05.11.2023 - 14:16, Güncelleme: 05.11.2023 - 14:54
 

‘Haberim yok’ dedi ortalık karıştı

Önceki dönem CHP Milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini belirten açıklama yaptı. Antalya önceki dönem Milletvekili Çetin Osman Budak, açıklamadan haberi olmadığını, görüşünün alınmadığını ve listeden adının çıkarılması istediğini söyleyince, açıklama yapan vekiller açtı ağzını, yumdu gözünü…

haberimizvar.net- Gazeteci Altan Sancar, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “CHP’de tam anlamıyla psikolojik harp yaşanıyor. Bir saat önce eski milletvekillerinden oluşan bir grup partilinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğine dair bir açıklama yapıldı. Listedeki isimlerden Çetin Osman Budak ile az önce konuştum. Bildiriden haberi olmadığını, görüşünün alınmadığını söyledi. Listeden adının çıkarılmasını istediğini, ancak henüz çıkarılmadığını belirtti. Öte yandan Özel’i destekleyeceği yönünde iddialar olduğu belirtilen ve doğudan bazı illerden gelen delegeler de genel merkezde durumun böyle olmadığını bizzat Kılıçdaroğlu ile görüşerek anlatıyor.”   BUDAK GÖNDERİYİ PAYLAŞTI Önceki dönem CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Gazeteci Sancar’ın bu paylaşımını kendi sayfasında olanlar oldu.  İlk tepkiyi 27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan verdi. Emecan, paylaşıma şu yanıtı verdi: “Altan bey, mesajınızdan bizlerin haberi olmadan bu bildiri adımıza yayınlanmış gibi bir hava doğmuş. Bildiride imzası olan biz 27. Dönem milletvekilleri yaklaşık iki buçuk aydır görüşme halindeyiz ve bu metin bugün hazırlanmadı. Çetin Osman Budak’ın bilmemesi mümkün değil. Fikir değiştirmiş ise bizim haberimiz olmadı. Bizler açıklamamızın ve imzalarımızın arkasındayız.”   BUDAK’I SUÇLADI Emecan’ın paylaşımının ardından 27. Dönem CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, “Ben 15 eylülden beridir bu toplantıları düzenleyen ekibin başındayım. Toplantıya katılan her 27. dönem milletvekiline bilgi verildi, teyid edildi. Bildiriye karşı çıkılmadı ve destek mesajları yayınlandı. Bu güne gelindiğinde ise Çetin Osman kardeşimin hiçbir şeyden haberim yoktur tepkisi anlaşılmazdır. Çetin Osman kardeşimiz fikrini değiştirdiyse bu davranışını, haberim yoktur diyerek değil de fikrimi değiştirdim şeklinde dile getirmesi daha uygun ve etik olur. . Sayın Altan Sancar arkadaşımıza bilgi vermek zorunluluğu hasıl olmuştur, sevgiler ve saygılar… “ diye paylaşım yaptı. Aynı dönem görev yaptığı milletvekillerinin tepkilere sessiz kalan Budak, iddiaları cevapsız bıraktı.
Önceki dönem CHP Milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini belirten açıklama yaptı. Antalya önceki dönem Milletvekili Çetin Osman Budak, açıklamadan haberi olmadığını, görüşünün alınmadığını ve listeden adının çıkarılması istediğini söyleyince, açıklama yapan vekiller açtı ağzını, yumdu gözünü…

haberimizvar.net- Gazeteci Altan Sancar, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“CHP’de tam anlamıyla psikolojik harp yaşanıyor. Bir saat önce eski milletvekillerinden oluşan bir grup partilinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğine dair bir açıklama yapıldı. Listedeki isimlerden Çetin Osman Budak ile az önce konuştum. Bildiriden haberi olmadığını, görüşünün alınmadığını söyledi. Listeden adının çıkarılmasını istediğini, ancak henüz çıkarılmadığını belirtti.
Öte yandan Özel’i destekleyeceği yönünde iddialar olduğu belirtilen ve doğudan bazı illerden gelen delegeler de genel merkezde durumun böyle olmadığını bizzat Kılıçdaroğlu ile görüşerek anlatıyor.”

 

BUDAK GÖNDERİYİ PAYLAŞTI
Önceki dönem CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Gazeteci Sancar’ın bu paylaşımını kendi sayfasında olanlar oldu.  İlk tepkiyi 27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan verdi. Emecan, paylaşıma şu yanıtı verdi:
“Altan bey, mesajınızdan bizlerin haberi olmadan bu bildiri adımıza yayınlanmış gibi bir hava doğmuş. Bildiride imzası olan biz 27. Dönem milletvekilleri yaklaşık iki buçuk aydır görüşme halindeyiz ve bu metin bugün hazırlanmadı. Çetin Osman Budak’ın bilmemesi mümkün değil. Fikir değiştirmiş ise bizim haberimiz olmadı. Bizler açıklamamızın ve imzalarımızın arkasındayız.”

 

BUDAK’I SUÇLADI
Emecan’ın paylaşımının ardından 27. Dönem CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, “Ben 15 eylülden beridir bu toplantıları düzenleyen ekibin başındayım. Toplantıya katılan her 27. dönem milletvekiline bilgi verildi, teyid edildi. Bildiriye karşı çıkılmadı ve destek mesajları yayınlandı. Bu güne gelindiğinde ise Çetin Osman kardeşimin hiçbir şeyden haberim yoktur tepkisi anlaşılmazdır. Çetin Osman kardeşimiz fikrini değiştirdiyse bu davranışını, haberim yoktur diyerek değil de fikrimi değiştirdim şeklinde dile getirmesi daha uygun ve etik olur. . Sayın Altan Sancar arkadaşımıza bilgi vermek zorunluluğu hasıl olmuştur, sevgiler ve saygılar… “ diye paylaşım yaptı.
Aynı dönem görev yaptığı milletvekillerinin tepkilere sessiz kalan Budak, iddiaları cevapsız bıraktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.