Hacı Bektaş heykeli açıldı

YEREL 01.07.2021 - 11:37, Güncelleme: 01.07.2021 - 11:37
 

Hacı Bektaş heykeli açıldı

Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Hacı Bektaş Veli heykeli törenle açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Uysal, “Bu sanat eserinin, barış ve kardeşlik felsefesinin, takip ettiğimiz hümanizmanın yeni kuşaklarımızı etkilemesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Hacı Bektaş Veli’nin ölümünün 750’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Hacı Bektaş Veli heykeli açılış töreninde, “Bu sanat eserinin, takip ettiğimiz barış ve kardeşlik felsefesinin, takip ettiğimiz hümanizmanın yeni kuşaklarımızı etkilemesine vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.  Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin 2018’de hizmete açtığı Zeytinköy Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’ne ölümünün 750’nci yıldönümü dolayısıyla yapılan Hacı Bektaş Veli heykelinin açılışı törenle gerçekleştirdi.   KONSERLE BAŞLAYAN AÇILIŞ Açılış İhsan Güvercin ve İlke Türkdoğan konseriyle başladı. Başkan Uysal’ın eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldığı açılışta Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Alevi ve yöre dernekleri yöneticileri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri ile belediye meclis üyeleri yer aldı. BARIŞ VE KARDEŞLİK FELSEFESİ Hacı Bektaş Veli’nin adını taşıyan kültür merkezinde bütün özel günlerde beraber olduklarını kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi: “Bu tesisin, sanat eserinin, takip ettiğimiz barış ve kardeşlik felsefesinin, takip ettiğimiz hümanizmanın bütün dünyada kabul gören ortak iyilik değerlerinin her zaman galebe çalan, hakim olan, ileride bir yerlerde bütün insanlığın mutabık kalacağına inandığımız temel ilkelerin kalıcılaşmasına, yeni kuşaklarımızı etkilemesine vesile olmasını diliyorum”. UNESCO ANMA YILI İLAN ETTİ Hacıbektaş Belediye Başkanı Altıok, 2021’in UNESCO tarafından Hacı Bektaş Veli’yle birlikte Yunus Emre ve Ahi Evran’ı anma yılı olarak belirlediğini hatırlattı, “Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’ın bu anlamlı yılda gösterdiği ilgi için çok teşekkür ediyorum” dedi. Zeytinköy Anadolu Aleviliği Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkan Fatma Hakikat ise kütür merkezi dolayısıyla Başkan Uysal’a mahalle adına çok teşekkür etti. Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya da, “Bu değeri bize kazandıran Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a teşekkür ediyorum” dedi. SİVAS KATLİAMININ YIL DÖNÜMÜ Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt Aydın, 2 Temmuz’da Sivas Katliamı’nın 28'inci yıl dönümü anma etkinleri için Sivas’ta olacağını belirterek “Sivas’ta aydınlar, yazarlar, yandı. Gönlü güzel insanlar yandı. Aydınlık karanlığa büründü. İnşallah hak bize bir daha böyle bir gün yaşatmaz” dedi. Konuşmalarının ardından heykel açılışı gerçekleştirilirken tören Hüseyin Uğurlu konseriyle sona erdi.   
Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Hacı Bektaş Veli heykeli törenle açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Uysal, “Bu sanat eserinin, barış ve kardeşlik felsefesinin, takip ettiğimiz hümanizmanın yeni kuşaklarımızı etkilemesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

haberimizvar.net-  Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Hacı Bektaş Veli’nin ölümünün 750’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Hacı Bektaş Veli heykeli açılış töreninde, “Bu sanat eserinin, takip ettiğimiz barış ve kardeşlik felsefesinin, takip ettiğimiz hümanizmanın yeni kuşaklarımızı etkilemesine vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.  Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin 2018’de hizmete açtığı Zeytinköy Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’ne ölümünün 750’nci yıldönümü dolayısıyla yapılan Hacı Bektaş Veli heykelinin açılışı törenle gerçekleştirdi.  

KONSERLE BAŞLAYAN AÇILIŞ

Açılış İhsan Güvercin ve İlke Türkdoğan konseriyle başladı. Başkan Uysal’ın eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldığı açılışta Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Alevi ve yöre dernekleri yöneticileri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri ile belediye meclis üyeleri yer aldı.

BARIŞ VE KARDEŞLİK FELSEFESİ

Hacı Bektaş Veli’nin adını taşıyan kültür merkezinde bütün özel günlerde beraber olduklarını kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi: “Bu tesisin, sanat eserinin, takip ettiğimiz barış ve kardeşlik felsefesinin, takip ettiğimiz hümanizmanın bütün dünyada kabul gören ortak iyilik değerlerinin her zaman galebe çalan, hakim olan, ileride bir yerlerde bütün insanlığın mutabık kalacağına inandığımız temel ilkelerin kalıcılaşmasına, yeni kuşaklarımızı etkilemesine vesile olmasını diliyorum”.

UNESCO ANMA YILI İLAN ETTİ

Hacıbektaş Belediye Başkanı Altıok, 2021’in UNESCO tarafından Hacı Bektaş Veli’yle birlikte Yunus Emre ve Ahi Evran’ı anma yılı olarak belirlediğini hatırlattı, “ Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’ın bu anlamlı yılda gösterdiği ilgi için çok teşekkür ediyorum” dedi. Zeytinköy Anadolu Aleviliği Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkan Fatma Hakikat ise kütür merkezi dolayısıyla Başkan Uysal’a mahalle adına çok teşekkür etti. Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya da, “Bu değeri bize kazandıran Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a teşekkür ediyorum” dedi.

SİVAS KATLİAMININ YIL DÖNÜMÜ

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt Aydın, 2 Temmuz’da Sivas Katliamı’nın 28'inci yıl dönümü anma etkinleri için Sivas’ta olacağını belirterek “Sivas’ta aydınlar, yazarlar, yandı. Gönlü güzel insanlar yandı. Aydınlık karanlığa büründü. İnşallah hak bize bir daha böyle bir gün yaşatmaz” dedi. Konuşmalarının ardından heykel açılışı gerçekleştirilirken tören Hüseyin Uğurlu konseriyle sona erdi. 

MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, HACI BEKTAS VELI'NIN HAKKA YURUYUSUNUN 750'NCI YILDONUMU DOLAYISIYLA DUZENLENEN HACI BEKTAS VELI HEYKELI ACILIS TORENINDE "BU SANAT ESERININ, TAKIP ETTIGIMIZ BARIS VE KARDESLIK FELSEFESININ, TAKIP ETTIGIMIZ HUMANIZMANIN YENI KUSAKLARIMIZI ETKILEMESINE VESILE OLMASINI DILIYORUM" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.