Haddinden fazla ısrar doğru değil

SİYASET 23.08.2021 - 23:23, Güncelleme: 23.08.2021 - 23:23
 

Haddinden fazla ısrar doğru değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, kendini ‘Milli Görüş lideri’ diye nitelendiren Oğuzhan Asiltürk’e ilişkin, “Farklı fikirlerin gündeme gelmiş olmasını prensip itibariyle bir zenginlik olarak görürüm. Fakat haddinden fazla ısrarı isabetli bulmam” dedi.

HABERİMİZVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, HaberTürk TV’de gazeteci Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Kendisini ‘Milli Görüş Hareketi lideri’ olarak nitelendiren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sık sık bir araya gelen Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’e ilişkin soruya yanıt veren Karamollaoğlu, “Haddinden fazla ısrarı isabetli bulmam” dedi.   LİDERLİK MAKAM DEĞİL SIFATTIR   Karamollaoğlu, Altaylı’nın “Milli görüş lideri kim?” sorusuna karşın da, “Liderlik bir makam değil bir sıfattır. Oğuzhan Bey bizim Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız. Ben de Saadet Partisi’nin genel başkanı olarak görev yapıyorum şu anda. Ha, liderlik bana göre yerine göre abiliktir, dostluktur. Bundan dolayı bir insan herkesi lider olarak kabul edebilir. Çünkü makam olmadığı için bir yaklaşım tarzı, bir sıfat. Siz bunu herkese verebilirsiniz. Oğuzhan Bey’i insanlar lider olarak benimserler, kimsenin de itirazı olmaz, ama bu makam değil ki” ifadelerini kullandı.   KARAR GENEL İDARE KURULUNUN   Asiltürk’ün farklı düşünceleri olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Geçmişte AK Parti ile de bir takım temaslarda bulunuldu. Oğuzhan Bey de biliyor. Oğuzhan Bey benim tavrımı da, düşüncelerimi de, kanaatimi de biliyor. Biz Yüksek İstişare Kurulu’nu oluşturduk. Bizim politikalarımız esas itibariyle başkanlık divanında da görüşülüp genel idare kurulunda karara bağlanır. Bizim tüzüğümüz çok açık. Son kararı verecek olan genel idare kuruludur. Bundan önce farklı fikirlerin gündeme gelmiş olmasını ben prensip itibariyle bir zenginlik olarak görürüm. Ama haddinden fazla ısrar, yani bunsuz olmaz gibi bir yaklaşımı da isabetli bulmam. Bunu bütün arkadaşlarımı da bilirler” diye konuştu.   İLKELİ POLİTİKAMIZI SÜRDÜRÜRÜZ   Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Bu güne kadar farklı fikirler olmasına rağmen son kertede verilen karar istikametinde politikalar geliştirdik. Bendenize bu görev verildiği günden itibaren bir konuyu çok önemsiyorum. Biz nasıl bir politika izleyeceğiz? Biz ilkesel bir politika izlemeyi baştan beri kabullendik ve bu ilkesel politikalarımızı da sonuna kadar sürdürürüz. Nedir bu ilke dediğiniz zaman, söz gelimi, adaleti biz çok ama çok önemseriz. Adalet olmadan devlet olmaz kanaati var bizde. Eğer bir yerde adalet yoksa hürriyet de yok manasına gelir. Bazıları şöyle bir kanaate sahipler: ‘Siz öyle bir inanç sistemine sahipsiniz ki geldiğiniz zaman bütün fikirlerinizi empoze edeceksiniz’. Özellikle belirtmek istiyorum, insanlar ve ülkeler itibariyle en geniş fikir, düşünce ve inanç hürriyeti İslam inancına sahip olan kesimlerde vardır”. (Haber Merkezi)   Etiketler:   
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, kendini ‘Milli Görüş lideri’ diye nitelendiren Oğuzhan Asiltürk’e ilişkin, “Farklı fikirlerin gündeme gelmiş olmasını prensip itibariyle bir zenginlik olarak görürüm. Fakat haddinden fazla ısrarı isabetli bulmam” dedi.

HABERİMİZVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, HaberTürk TV’de gazeteci Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Kendisini ‘Milli Görüş Hareketi lideri’ olarak nitelendiren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sık sık bir araya gelen Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’e ilişkin soruya yanıt veren Karamollaoğlu, “Haddinden fazla ısrarı isabetli bulmam” dedi.

 

LİDERLİK MAKAM DEĞİL SIFATTIR

 

Karamollaoğlu, Altaylı’nın “Milli görüş lideri kim?” sorusuna karşın da, “Liderlik bir makam değil bir sıfattır. Oğuzhan Bey bizim Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız. Ben de Saadet Partisi’nin genel başkanı olarak görev yapıyorum şu anda. Ha, liderlik bana göre yerine göre abiliktir, dostluktur. Bundan dolayı bir insan herkesi lider olarak kabul edebilir. Çünkü makam olmadığı için bir yaklaşım tarzı, bir sıfat. Siz bunu herkese verebilirsiniz. Oğuzhan Bey’i insanlar lider olarak benimserler, kimsenin de itirazı olmaz, ama bu makam değil ki” ifadelerini kullandı.

 

KARAR GENEL İDARE KURULUNUN

 

Asiltürk’ün farklı düşünceleri olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Geçmişte AK Parti ile de bir takım temaslarda bulunuldu. Oğuzhan Bey de biliyor. Oğuzhan Bey benim tavrımı da, düşüncelerimi de, kanaatimi de biliyor. Biz Yüksek İstişare Kurulu’nu oluşturduk. Bizim politikalarımız esas itibariyle başkanlık divanında da görüşülüp genel idare kurulunda karara bağlanır. Bizim tüzüğümüz çok açık. Son kararı verecek olan genel idare kuruludur. Bundan önce farklı fikirlerin gündeme gelmiş olmasını ben prensip itibariyle bir zenginlik olarak görürüm. Ama haddinden fazla ısrar, yani bunsuz olmaz gibi bir yaklaşımı da isabetli bulmam. Bunu bütün arkadaşlarımı da bilirler” diye konuştu.

 

İLKELİ POLİTİKAMIZI SÜRDÜRÜRÜZ

 

Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Bu güne kadar farklı fikirler olmasına rağmen son kertede verilen karar istikametinde politikalar geliştirdik. Bendenize bu görev verildiği günden itibaren bir konuyu çok önemsiyorum. Biz nasıl bir politika izleyeceğiz? Biz ilkesel bir politika izlemeyi baştan beri kabullendik ve bu ilkesel politikalarımızı da sonuna kadar sürdürürüz. Nedir bu ilke dediğiniz zaman, söz gelimi, adaleti biz çok ama çok önemseriz. Adalet olmadan devlet olmaz kanaati var bizde. Eğer bir yerde adalet yoksa hürriyet de yok manasına gelir. Bazıları şöyle bir kanaate sahipler: ‘Siz öyle bir inanç sistemine sahipsiniz ki geldiğiniz zaman bütün fikirlerinizi empoze edeceksiniz’. Özellikle belirtmek istiyorum, insanlar ve ülkeler itibariyle en geniş fikir, düşünce ve inanç hürriyeti İslam inancına sahip olan kesimlerde vardır”. (Haber Merkezi)

 

Etiketler: 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.