Haftada 4 gün veya günde 5 saat

GÜNDEM 20.02.2024 - 10:19, Güncelleme: 20.02.2024 - 10:19
 

Haftada 4 gün veya günde 5 saat

Milyonlarca çalışanı heyecanlandıran mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi çalışmalarına hız verildiği bildiriliyor. Düzenleme ile Türkiye'de 45 saat olan haftalık mesainin 40 saate indirilmesi planlanıyor. Çalışma saatleriyle ilgili bir başka formül ise haftada 4 gün veya günde 5 saat olarak düşünülüyor.

haberimizvar.net- Çalışma saatlerinin kısaltılmasına ilişkin çalışmalar yapıldığı haberleri milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı. Düzenlemede haftada 4 gün veya günde 5 saat mesai formülleri üzerinde duruluyor. Mesai saatleriyle ilgili yeni düzenlemenin esasını haftada 45 gün olan çalışma saatinin 40 saate indirilmesi oluşturuyor. Mesai saatlerinde 21 gün sonra yapılacak düzenleme ile birlikte çalışanlar maaşlarının azalıp azalmayacağı sorusuna da yanıt bulmaya çalışıyor. Mesai saatlerine ilişkin düzenlemenin sinyalini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir süre önce vermişti. Bakan Işıkhan, "Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını değişen işgücü piyasası koşullarına ve yeni esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceğiz" demişti. Bakanlığa yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İş Kanunu'nda haftalık 45 saat olan mesai süresinin 40 hatta 35 saate indirilmesi seçeneklerinin üzerinde duruluyor. Bazı meslek gruplarının 48 saat olan çalışma süresinin de indirilmesi planlanıyor. Yapılacak düzenleme ile çalışma saatleri aşağıya çekilecek, iş ve özel yaşam dengesi sağlanacak. Böylelikle daha verimli bir çalışma hayatı hedefleniyor.
Milyonlarca çalışanı heyecanlandıran mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi çalışmalarına hız verildiği bildiriliyor. Düzenleme ile Türkiye'de 45 saat olan haftalık mesainin 40 saate indirilmesi planlanıyor. Çalışma saatleriyle ilgili bir başka formül ise haftada 4 gün veya günde 5 saat olarak düşünülüyor.

haberimizvar.net- Çalışma saatlerinin kısaltılmasına ilişkin çalışmalar yapıldığı haberleri milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı. Düzenlemede haftada 4 gün veya günde 5 saat mesai formülleri üzerinde duruluyor. Mesai saatleriyle ilgili yeni düzenlemenin esasını haftada 45 gün olan çalışma saatinin 40 saate indirilmesi oluşturuyor. Mesai saatlerinde 21 gün sonra yapılacak düzenleme ile birlikte çalışanlar maaşlarının azalıp azalmayacağı sorusuna da yanıt bulmaya çalışıyor.

Mesai saatlerine ilişkin düzenlemenin sinyalini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir süre önce vermişti. Bakan Işıkhan, "Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını değişen işgücü piyasası koşullarına ve yeni esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceğiz" demişti. Bakanlığa yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İş Kanunu'nda haftalık 45 saat olan mesai süresinin 40 hatta 35 saate indirilmesi seçeneklerinin üzerinde duruluyor. Bazı meslek gruplarının 48 saat olan çalışma süresinin de indirilmesi planlanıyor. Yapılacak düzenleme ile çalışma saatleri aşağıya çekilecek, iş ve özel yaşam dengesi sağlanacak. Böylelikle daha verimli bir çalışma hayatı hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.