Halk Eğitim 'Döngü' temalı sergi açtı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.02.2024 - 12:32, Güncelleme: 21.02.2024 - 12:32
 

Halk Eğitim 'Döngü' temalı sergi açtı

Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce (AKHEM) açılan seramik, resim ve makrome kurslarında üretilen sanat eserleri, 'Döngü' temalı sergide sergilendi.

haberimizvar.net- Antalya Müzesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan karma serginin kurdelesini Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, şube müdürleri Mustafa Akçil, Yasemin Pattabanoğlu, Şükrü Kılıç, AKHEM Müdürü İnci Bacak, AKHEM müdür yardımcıları Şerafettin Kuzucuk, Özgür Atamer, Hatice Göktaş, seramik kursu öğretmeni Candan Çelikpençe, resim öğretmeni Ayşe Özmak Mercan, makrome öğretmeni Neşe Öncel birlikte kesti. Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, topraktan çamura, çamurdan sanat eserine dönüştürülmüş farklı tasarımlardaki dekoratif eserleri hayranlıkla inceledi, kurs öğretmeni Candan Çelikpençe Gündüz'den yapılış aşamaları hakkında bilgi aldı. Resim öğretmeni Ayşe Özmak Mercan da genç ve yetişkin kursiyerlerinin yeteneklerinden övgüyle bahsetti, yağlıboya, suluboya ve akrilik boya üretilmiş resim çalışmalarında uygulanan teknikleri anlattı. Mercan, "Resim gizemli bir dünya. Renkler arasında çalışmak insana huzur veriyor" dedi. Makrome öğretmeni Neşe Öncel de iplerin düğümlenerek şekillendirildiği duvar süsleme sanatında pamuk sicim, keten, kenevir, jüt, deri veya iplikten yapılmış kordonların kullandığını anlattı. AKHEM Müdürü İnci Bacak, birçok dalda açılan el sanatları kurslarına genç ve yetişkinlerin ilgisinin her geçen gün arttığına dikkati çekti. Bacak, "Kursiyerlerimiz ürettikleri dekoratif süs eşyalarıyla evlerini renklendirirken bir yandan da üretimlerini kazanca dönüştürebiliyor" dedi. Seramik, resim ve makrome çalışması eserlerin yer aldığı sergiye sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.
Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce (AKHEM) açılan seramik, resim ve makrome kurslarında üretilen sanat eserleri, 'Döngü' temalı sergide sergilendi.

haberimizvar.net- Antalya Müzesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan karma serginin kurdelesini Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, şube müdürleri Mustafa Akçil, Yasemin Pattabanoğlu, Şükrü Kılıç, AKHEM Müdürü İnci Bacak, AKHEM müdür yardımcıları Şerafettin Kuzucuk, Özgür Atamer, Hatice Göktaş, seramik kursu öğretmeni Candan Çelikpençe, resim öğretmeni Ayşe Özmak Mercan, makrome öğretmeni Neşe Öncel birlikte kesti. Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, topraktan çamura, çamurdan sanat eserine dönüştürülmüş farklı tasarımlardaki dekoratif eserleri hayranlıkla inceledi, kurs öğretmeni Candan Çelikpençe Gündüz'den yapılış aşamaları hakkında bilgi aldı.

Resim öğretmeni Ayşe Özmak Mercan da genç ve yetişkin kursiyerlerinin yeteneklerinden övgüyle bahsetti, yağlıboya, suluboya ve akrilik boya üretilmiş resim çalışmalarında uygulanan teknikleri anlattı. Mercan, "Resim gizemli bir dünya. Renkler arasında çalışmak insana huzur veriyor" dedi. Makrome öğretmeni Neşe Öncel de iplerin düğümlenerek şekillendirildiği duvar süsleme sanatında pamuk sicim, keten, kenevir, jüt, deri veya iplikten yapılmış kordonların kullandığını anlattı. AKHEM Müdürü İnci Bacak, birçok dalda açılan el sanatları kurslarına genç ve yetişkinlerin ilgisinin her geçen gün arttığına dikkati çekti. Bacak, "Kursiyerlerimiz ürettikleri dekoratif süs eşyalarıyla evlerini renklendirirken bir yandan da üretimlerini kazanca dönüştürebiliyor" dedi. Seramik, resim ve makrome çalışması eserlerin yer aldığı sergiye sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.