Halk kazandı HES iptal oldu

YAŞAM 18.08.2021 - 11:47, Güncelleme: 18.08.2021 - 11:47
 

Halk kazandı HES iptal oldu

Ordu Korgan’da yapılması planlanan Balamir HES’i için bir buçuk yıldır mücadelede mahkemeden sevindirici karar çıktı. Mahkeme, ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

haberimizvar.net-Ordu’nun Korgan ilçesinde yapılmak istenen Balamir HES’e karşı mücadele eden halk, mahkemeden zaferle ayrıldı. Mahkeme, dava konusu işlemin hukuka aykırılığına dikkat çekerek uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğini belirtti ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.  BUNDAN SONRA HER ŞEY SUÇTUR  HES’e karşı yaklaşık bir buçuk yıldır mücadele eden halk, Ordu 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma davasını kazandı. Karar sonrasında açıklama yapan köylülerin avukatı İsmail Topçuoğlu, “Haklı mücadelemiz sonuç vermeye devam ediyor. Ordu 2. İdare Mahkemesi Balamir HES projeleri için verilen ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu kararla artık HES’i yapan şirketin adım atma, çivi çakma imkanı hukuken kalmamıştır. Bundan sonra yapılacak her şey suçtur” dedi.  TELAFİSİ GÜÇ ZARARLAR OLABİLİR   Ordu 2. İdare Mahkemesi kararında “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden” ifadelerini kullanarak teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdiğini açıkladı. 
Ordu Korgan’da yapılması planlanan Balamir HES’i için bir buçuk yıldır mücadelede mahkemeden sevindirici karar çıktı. Mahkeme, ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

haberimizvar.net-Ordu’nun Korgan ilçesinde yapılmak istenen Balamir HES’e karşı mücadele eden halk, mahkemeden zaferle ayrıldı. Mahkeme, dava konusu işlemin hukuka aykırılığına dikkat çekerek uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğini belirtti ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

 BUNDAN SONRA HER ŞEY SUÇTUR

 HES’e karşı yaklaşık bir buçuk yıldır mücadele eden halk, Ordu 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma davasını kazandı. Karar sonrasında açıklama yapan köylülerin avukatı İsmail Topçuoğlu, “Haklı mücadelemiz sonuç vermeye devam ediyor. Ordu 2. İdare Mahkemesi Balamir HES projeleri için verilen ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu kararla artık HES’i yapan şirketin adım atma, çivi çakma imkanı hukuken kalmamıştır. Bundan sonra yapılacak her şey suçtur” dedi.

 TELAFİSİ GÜÇ ZARARLAR OLABİLİR 

  Ordu 2. İdare Mahkemesi kararında “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden” ifadelerini kullanarak teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdiğini açıkladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.