Halk otobüslerine kötü haber, her bir yolcu için ceza!

GÜNDEM 19.08.2023 - 16:42, Güncelleme: 19.08.2023 - 16:42
 

Halk otobüslerine kötü haber, her bir yolcu için ceza!

Belediye ve vatandaşların şikayetleri artınca, 65 yaş üzeri yolcuları ücretsiz kabul etmeyen halk otobüslerine valiliklerce yolcu başına 50 tam bilet ceza kesilmesi kararı alındı.

Akaryakıt zamlarıyla birlikte artan maliyetleri gerekçe gösteren halk otobüsleri, bazı şehirlerde 65 yaş üzeri yolcuları ücretsiz taşıması gerekirken bilet kesiyordu. Vatandaşların tepkisini çeken bu durum yetkilileri harekete geçirdi.  ÜCRETSİZ TAŞIMAYAN HALK OTOBÜSLERİNE CEZA Alınan karar doğrultusunda 65 yaş üzeri yolcuları ücretsiz kabul etmeyen özel halk otobüslerine valiliklerce he bir yolcu için 50 tam bilet ceza kesilecek.  “ÜCRETSİZ TAŞIMA AMACINI AŞTI” Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş,  katıldığı bir canlı yayında, ücretsiz taşımanın amacını aştığını ifade ederek, “Yaşlılar ama engelliler başımızın üstünde. Ama kimse sermaye koyduğu bir işi ücretsiz yapmak istemez. Ekim 15’e kadar çözüm üretilmezse zaten otobüsler yakıt alamayacağı için kalkamayacaklar.” ifadelerin, kullanmıştı.
Belediye ve vatandaşların şikayetleri artınca, 65 yaş üzeri yolcuları ücretsiz kabul etmeyen halk otobüslerine valiliklerce yolcu başına 50 tam bilet ceza kesilmesi kararı alındı.

Akaryakıt zamlarıyla birlikte artan maliyetleri gerekçe gösteren halk otobüsleri, bazı şehirlerde 65 yaş üzeri yolcuları ücretsiz taşıması gerekirken bilet kesiyordu. Vatandaşların tepkisini çeken bu durum yetkilileri harekete geçirdi. 

ÜCRETSİZ TAŞIMAYAN HALK OTOBÜSLERİNE CEZA

Alınan karar doğrultusunda 65 yaş üzeri yolcuları ücretsiz kabul etmeyen özel halk otobüslerine valiliklerce he bir yolcu için 50 tam bilet ceza kesilecek. 

“ÜCRETSİZ TAŞIMA AMACINI AŞTI”

Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş,  katıldığı bir canlı yayında, ücretsiz taşımanın amacını aştığını ifade ederek, “Yaşlılar ama engelliler başımızın üstünde. Ama kimse sermaye koyduğu bir işi ücretsiz yapmak istemez. Ekim 15’e kadar çözüm üretilmezse zaten otobüsler yakıt alamayacağı için kalkamayacaklar.” ifadelerin, kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.