Halk plajları ranta verilemez

YEREL 03.05.2020 - 18:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Halk plajları ranta verilemez

Belek’te 180 bin, Kadriye’de ise 125 bin metrekarelik alanın Turizm Bakanlığı tarafından ranta kurban edilmek istendiğine dikkat çeken Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Hep beraber mücadele edip, ranta ‘dur’ demeliyiz” dedi.

haberimizvar.net-Antalya’nın Serik ilçesindeki Belek ve Kadriye halk plajlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otellere tahsis edileceği iddialarına Gelecek Partisi’nden de tepki geldi. İmar planlarında yapılan değişiklikle doğal koruma alanlarının ranta teslim edildiğini belirten Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, 1383 metre uzunluğa sahip plajların 540 metreye düşürülerek yeni turistik tesis alanları yaratılmak istendiğini söyledi.   KORONA SALGINI FIRSAT BİLİNİYOR   Covid-19 kaynaklı salgın nedeniyle halkın evde kalmasının sağlandığı bu günlerde, imar ve yapılaşma uygulamalarına hız verilmesinin kamuoyu vicdanını yaraladığını ifade eden Demir, “Yapılmak istenin imar planları ile kamu yararı gözetilmeksizin Anayasa ve Kıyı Kanunu da ihlal edilmektedir. Özellikle Belek sahil bandında kamunun kullanımında olan açık alanlar daraltılmıştır. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın imar planları özellikle Kadriye Mahallesi’ndeki fıstık çamı ormanlarına da zarar verecek niteliktedir” ifadelerini kullandı.   ‘HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ’   Serik’teki Belek ve Kadriye plajlarında yapılmak istenen rant planlarına Gelecek Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Beytullah Demir, “Antalya halkını Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı rant planlarının önüne geçmeye çağırıyorum. Hep beraber mücadele edip, ranta ‘dur’ demeliyiz” dedi.  
Belek’te 180 bin, Kadriye’de ise 125 bin metrekarelik alanın Turizm Bakanlığı tarafından ranta kurban edilmek istendiğine dikkat çeken Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Hep beraber mücadele edip, ranta ‘dur’ demeliyiz” dedi.

haberimizvar.net-Antalya’nın Serik ilçesindeki Belek ve Kadriye halk plajlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otellere tahsis edileceği iddialarına Gelecek Partisi’nden de tepki geldi. İmar planlarında yapılan değişiklikle doğal koruma alanlarının ranta teslim edildiğini belirten Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, 1383 metre uzunluğa sahip plajların 540 metreye düşürülerek yeni turistik tesis alanları yaratılmak istendiğini söyledi.

 

KORONA SALGINI FIRSAT BİLİNİYOR

 

Covid-19 kaynaklı salgın nedeniyle halkın evde kalmasının sağlandığı bu günlerde, imar ve yapılaşma uygulamalarına hız verilmesinin kamuoyu vicdanını yaraladığını ifade eden Demir, “Yapılmak istenin imar planları ile kamu yararı gözetilmeksizin Anayasa ve Kıyı Kanunu da ihlal edilmektedir. Özellikle Belek sahil bandında kamunun kullanımında olan açık alanlar daraltılmıştır. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın imar planları özellikle Kadriye Mahallesi’ndeki fıstık çamı ormanlarına da zarar verecek niteliktedir” ifadelerini kullandı.

 

‘HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ’

 

Serik’teki Belek ve Kadriye plajlarında yapılmak istenen rant planlarına Gelecek Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Beytullah Demir, “Antalya halkını Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı rant planlarının önüne geçmeye çağırıyorum. Hep beraber mücadele edip, ranta ‘dur’ demeliyiz” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.