Halkın derdi adalet, yargının derdi VİP

GÜNDEM 09.09.2019 - 12:24, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Halkın derdi adalet, yargının derdi VİP

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’le görüşen Yargıda Birlik Derneği yöneticilerinin hakim ve savcıların da havaalanlarındaki VIP hizmetlerden yararlanmasını istemesi tepki çekti

haberimizvar.net Hakim ve savcıların üyesi olduğu Yargıda Birlik Derneği’nin havalimanlarındaki VIP hizmetlerinden yargı mensuplarının da yararlanması talebi tartışma yarattı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’le görüşen Yargıda Birlik Derneği yöneticileri, hakim ve savcıların havalimanlarındaki VIP hizmetlerinden yararlanmasını konusunu gündeme getirdi. Bakan Gül de konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini ve bununla ilgili çalışma başlatıldığını duyurdu. Yargıda Birlik Yönetimi bu gelişmeyi derneğin sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. ‘BU ZİHNİYET ARTIK EVİNE GİTSİN’ Yapılan duyuruya hukuk camiasından yorum yağdı. Antalya’da yaşayan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, “Kuyruğa girip, üstümüzü aratarak adli yılı açtınız. Size VIP falan vermezler” dedi. Yargıçlar Sendikası eski Başkanı, emekli Yargıç Mustafa Karadağ ise, “Esasen bir hiyerarşik bağı ve kerameti kendinden menkul önemliliği ifade eden, yargıç ve savcıları VIP ile avukatları yeşil pasaportla kör etmeye, ruhlarını iktidara teslim etmelerine çalışan zihniyet lütfen evinize gidin. Hukuktan, adaletten ve onurlu hukukçulardan uzak olun” şeklinde tepki gösterdi. ‘VIP MEZARLIK DA İSTEYİN BARİ’ Antalyalı Avukat Hadi Cin de, “İmtiyazlılar sistemi, kast sistemi! Üstünlerin hukuku! Kimse sade bir insan gibi yaşamak ve muamele görmek istemiyor! Derde bak! Size en güzel VIP hizmeti, adalete güvendir, derdiniz bu olmalıydı” yorumunda bulundu. Zamircan Demirer ise, “Öncelikle verdiği ya da vermediği kararlar yüzünden anayasada yazılı hakimlik teminatı ilkesine aykırı biçimde görev yerleri değiştirilen hakim ve savcılar bu uygulamadan faydalansınlar. Bu konuyu da iletebilir misiniz? İnsanlar hem sürülüyor, hem de VIP kullanamıyor. Yazık!” şeklinde tepki gösterdi. Avukat Kemal Aytaç, “Oldu olacak VIP mezarlık da talep etseydiniz” dedi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’le görüşen Yargıda Birlik Derneği yöneticilerinin hakim ve savcıların da havaalanlarındaki VIP hizmetlerden yararlanmasını istemesi tepki çekti

haberimizvar.net Hakim ve savcıların üyesi olduğu Yargıda Birlik Derneği’nin havalimanlarındaki VIP hizmetlerinden yargı mensuplarının da yararlanması talebi tartışma yarattı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’le görüşen Yargıda Birlik Derneği yöneticileri, hakim ve savcıların havalimanlarındaki VIP hizmetlerinden yararlanmasını konusunu gündeme getirdi. Bakan Gül de konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini ve bununla ilgili çalışma başlatıldığını duyurdu. Yargıda Birlik Yönetimi bu gelişmeyi derneğin sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

‘BU ZİHNİYET ARTIK EVİNE GİTSİN’

Yapılan duyuruya hukuk camiasından yorum yağdı. Antalya’da yaşayan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, “Kuyruğa girip, üstümüzü aratarak adli yılı açtınız. Size VIP falan vermezler” dedi. Yargıçlar Sendikası eski Başkanı, emekli Yargıç Mustafa Karadağ ise, “Esasen bir hiyerarşik bağı ve kerameti kendinden menkul önemliliği ifade eden, yargıç ve savcıları VIP ile avukatları yeşil pasaportla kör etmeye, ruhlarını iktidara teslim etmelerine çalışan zihniyet lütfen evinize gidin. Hukuktan, adaletten ve onurlu hukukçulardan uzak olun” şeklinde tepki gösterdi.

‘VIP MEZARLIK DA İSTEYİN BARİ’

Antalyalı Avukat Hadi Cin de, “İmtiyazlılar sistemi, kast sistemi! Üstünlerin hukuku! Kimse sade bir insan gibi yaşamak ve muamele görmek istemiyor! Derde bak! Size en güzel VIP hizmeti, adalete güvendir, derdiniz bu olmalıydı” yorumunda bulundu. Zamircan Demirer ise, “Öncelikle verdiği ya da vermediği kararlar yüzünden anayasada yazılı hakimlik teminatı ilkesine aykırı biçimde görev yerleri değiştirilen hakim ve savcılar bu uygulamadan faydalansınlar. Bu konuyu da iletebilir misiniz? İnsanlar hem sürülüyor, hem de VIP kullanamıyor. Yazık!” şeklinde tepki gösterdi. Avukat Kemal Aytaç, “Oldu olacak VIP mezarlık da talep etseydiniz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.