Halkın tepkisine rağmen Karamıklı’ya dozerler girdi

05.11.2019 - 17:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Halkın tepkisine rağmen Karamıklı’ya dozerler girdi

İbradı’da sedir, ardıç, ladin ormanlarıyla kaplı, dağ keçilerinin yaşam alanı Karamıklı’ya iş makineleri girdi. İbradı Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday bölgede maden ocağına iptal kararı olmasına rağmen dozerlerin çalışmaya başladığını duyurdu

haberimizvar.net Antalya’nın İbradı İlçesi’nde koruma altındaki 9 alandan biri olan, su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanları ile dağ keçilerinin doğal yaşam alanı Karamıklı yaylasında nöbet tutan halka rağmen mermer ocağına yol açmak için iş makineleri girdi. İş makinelerinin çalışmaya başladığını duyuran İbradı Belediyesi, “Tüm çabalarımıza rağmen Karamıklı’da doğa katliamını durduramadık. İş makineleri mermer ocağı açılması planlanan bölgeye gelerek yol açma çalışmasına başlamıştır. Temennimiz bu doğa katliamının bir an önce durdurulmasıdır” çağrısında bulundu. ÇEVRECİLER NÖBET TUTUYORDU Daha önce bir maden şirketi tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmadan mermer ocağı açılmak istenmiş; ancak yöre halkının hukuk mücadelesiyle bu girişim engellenmişti. İbradı Belediye Meclisi toplantısı 6 Eylül Cuma günü Karamıklı yaylasında toplanarak halkı nöbet tutmaya davet etmişti. Çeşitli illerden ve Antalya merkezden gelen çevrecilerin de katıldığı nöbete rağmen, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday gösterilen bölgede maden ocağı açmak için girişim başladı.
İbradı’da sedir, ardıç, ladin ormanlarıyla kaplı, dağ keçilerinin yaşam alanı Karamıklı’ya iş makineleri girdi. İbradı Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday bölgede maden ocağına iptal kararı olmasına rağmen dozerlerin çalışmaya başladığını duyurdu

haberimizvar.net Antalya’nın İbradı İlçesi’nde koruma altındaki 9 alandan biri olan, su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanları ile dağ keçilerinin doğal yaşam alanı Karamıklı yaylasında nöbet tutan halka rağmen mermer ocağına yol açmak için iş makineleri girdi. İş makinelerinin çalışmaya başladığını duyuran İbradı Belediyesi, “Tüm çabalarımıza rağmen Karamıklı’da doğa katliamını durduramadık. İş makineleri mermer ocağı açılması planlanan bölgeye gelerek yol açma çalışmasına başlamıştır. Temennimiz bu doğa katliamının bir an önce durdurulmasıdır” çağrısında bulundu.

ÇEVRECİLER NÖBET TUTUYORDU

Daha önce bir maden şirketi tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmadan mermer ocağı açılmak istenmiş; ancak yöre halkının hukuk mücadelesiyle bu girişim engellenmişti. İbradı Belediye Meclisi toplantısı 6 Eylül Cuma günü Karamıklı yaylasında toplanarak halkı nöbet tutmaya davet etmişti. Çeşitli illerden ve Antalya merkezden gelen çevrecilerin de katıldığı nöbete rağmen, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday gösterilen bölgede maden ocağı açmak için girişim başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.