Hasan Subaşı'ndan hukuksuzluğa tepki

SİYASET 08.11.2023 - 09:40, Güncelleme: 09.11.2023 - 10:10
 

Hasan Subaşı'ndan hukuksuzluğa tepki

Antalya İYİ Parti eski Milletvekili Hasan Subaşı, hukuksuzluğa ateş püskürdü.

haberimizvar.net- Antalya İYİ Parti eski Milletvekili Hasan Subaşı, hukuksuzluğa ateş püskürdü. Osman Kavala ve Can Atalay ile ilgili sosyal medyasında paylaşımda bulunan Subaşı, yaşanan hukuksuzluğa ateş püskürdü. Subaşı, şu sözlere yer verdi: “Milletvekili Can Atalay’ı, Osman Kavala’yı basından tanırız, bu isimleri sembol isimler haline getirdiniz. Neyin sembolü? Ülkemizde hukuksuzluğun sembolü! AYM kararları tanınmıyor ve hukuksuzluğu dünyaya ilan etmekten çekinmiyorsanız bu ülkede huzur ve refahı çok ararız.” OSMANLI KAVALA KİMDİR? İş İnsanı Osman Kavala’nın 2017 yılında gezi davasına ve 15 Temmuz Darbesine destek verdiği iddiasıyla tutuklandı. İstanbul 1’nci Sulh Ceza Mahkemesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ön gördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen kurması suçundan tutuklamasına karar verildi. Buna karşın ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin tahliyesini ve Gezi Parkı davasından beraat etmesine karar verdi. Buna karşın cezaevinden çıkmadan 15 Temmuz darbesiyle ilgili davadan göz altına alındı. 19 Şubat 2020’de İstanbul 8’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nin daha önce tahliye ettiği dosyadan tekrar tutuklandı. Osman Kavala 20 Mart 2020’de “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan bir kez daha re’sen tahliye edildi. Ancak İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Kavala’nın tutukluluğunun devamına hükmetti. HASAN SUBAŞI'NDAN HUKUSUZLUĞA TEPKİ  Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 29 Eylül 2020’de Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasına, bir sonraki toplantı tarihi olan 1 Aralık 2020’ye kadar serbest bırakılmaması halinde verilecek ara karar taslağının hazırlanmasına karar verdi. Aynı gün, yani 29 Eylül 2020’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kavala hakkında TCK’nın 309 ve 328. maddeleri uyarınca cezalandırılması talepli iddianame düzenleyerek İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Mahkeme 8 Ekim 2020’de iddianameyi kabul etti. Daha önce iki kez beraat ettiği “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan bir kez daha yargılanan Kavala, 18 Aralık 2020’de hâkim karşısına çıktı. Kavala’nın bu duruşmada da tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bu şekilde birçok dava görülüp en son ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yardımcısı Zafer Şahin’in, 7 Temmuz 2023’te hazırladığı ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onamasını talep eden tebliğnamesi yayımlandı.  Yargıtay 3’ncü Ceza Dairesi 28 Eylül 2023’te sekiz sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile Mine Özderen, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’a verilen 18’er yıl hapis cezalarını onadı.  BERFİN ÇAĞDAŞ ANTALYA GÜNDEM GAZETESİ
Antalya İYİ Parti eski Milletvekili Hasan Subaşı, hukuksuzluğa ateş püskürdü.

haberimizvar.net- Antalya İYİ Parti eski Milletvekili Hasan Subaşı, hukuksuzluğa ateş püskürdü. Osman Kavala ve Can Atalay ile ilgili sosyal medyasında paylaşımda bulunan Subaşı, yaşanan hukuksuzluğa ateş püskürdü. Subaşı, şu sözlere yer verdi:

“Milletvekili Can Atalay’ı, Osman Kavala’yı basından tanırız, bu isimleri sembol isimler haline getirdiniz. Neyin sembolü? Ülkemizde hukuksuzluğun sembolü! AYM kararları tanınmıyor ve hukuksuzluğu dünyaya ilan etmekten çekinmiyorsanız bu ülkede huzur ve refahı çok ararız.”

OSMANLI KAVALA KİMDİR?

İş İnsanı Osman Kavala’nın 2017 yılında gezi davasına ve 15 Temmuz Darbesine destek verdiği iddiasıyla tutuklandı. İstanbul 1’nci Sulh Ceza Mahkemesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ön gördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen kurması suçundan tutuklamasına karar verildi. Buna karşın ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin tahliyesini ve Gezi Parkı davasından beraat etmesine karar verdi. Buna karşın cezaevinden çıkmadan 15 Temmuz darbesiyle ilgili davadan göz altına alındı. 19 Şubat 2020’de İstanbul 8’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nin daha önce tahliye ettiği dosyadan tekrar tutuklandı. Osman Kavala 20 Mart 2020’de “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan bir kez daha re’sen tahliye edildi. Ancak İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Kavala’nın tutukluluğunun devamına hükmetti.

HASAN SUBAŞI'NDAN HUKUSUZLUĞA TEPKİ 

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 29 Eylül 2020’de Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasına, bir sonraki toplantı tarihi olan 1 Aralık 2020’ye kadar serbest bırakılmaması halinde verilecek ara karar taslağının hazırlanmasına karar verdi. Aynı gün, yani 29 Eylül 2020’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kavala hakkında TCK’nın 309 ve 328. maddeleri uyarınca cezalandırılması talepli iddianame düzenleyerek İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Mahkeme 8 Ekim 2020’de iddianameyi kabul etti. Daha önce iki kez beraat ettiği “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan bir kez daha yargılanan Kavala, 18 Aralık 2020’de hâkim karşısına çıktı. Kavala’nın bu duruşmada da tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bu şekilde birçok dava görülüp en son ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yardımcısı Zafer Şahin’in, 7 Temmuz 2023’te hazırladığı ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onamasını talep eden tebliğnamesi yayımlandı.  Yargıtay 3’ncü Ceza Dairesi 28 Eylül 2023’te sekiz sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile Mine Özderen, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’a verilen 18’er yıl hapis cezalarını onadı. 

BERFİN ÇAĞDAŞ ANTALYA GÜNDEM GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.