"Hastaneler karışabilir, çok dikkat edin"

GÜNDEM 11.08.2020 - 12:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

"Hastaneler karışabilir, çok dikkat edin"

Dünyaca ünlü Yale Üniversitesi'nde hekimlik yapan Dr. Mehmet Emin Adin, korona virüse yakalanan 37 yaşındaki ağabeyinin durumunun ağır olduğunu, yoğun bakımda yatak bulamadıklarını ve ülkedeki durumun çok kötüye gittiğini söyledi. Adin, "Böyle giderse hastaneler karışır, büyük kaoslar meydana gelir" dedi.

haberimizvar.net- Yale Üniversitesi hekimi Dr. Mehmet Emin Adin, Twitter hesabından dikkat çeken bir flood yaptı. Ağabeyinin ve babasının koronavirüse yakalandığını belirten Adin, babasının hastalığı yendiğini ancak ağabeyinin ciğerlerinin ve durumunun çok ağır olduğunu söyledi. Ağabeyine yoğun bakım servisinde yer bulamadıklarını savunan Adin, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek işlerin iyiye gitmediğini ve sıkı önlemler alınması gerektiğini beyan etti. Önlem alınmaması halinde hastanelerde kaos oluşacağını öne süren Mehmet Emin Adin, şu ifadeleri kullandı:  Öz abisi yoğun bakımda olan bir hasta yakını, bir doktor, bir bilim insanı, dahası bir vatandaş olarak bunları yazıyorum. Lütfen yazdıklarımı iyi okuyun. * Yakın zamanda hastalığı ayrı zamanlarda ayrı yerlerden kapan, ailemden bir çok kişiyi evde tedavi ettim, birkaçına test dahi yapamadık. * Bir çok hastalığı bulunan 77 yaşındaki babam çok şükür sorunsuz yendi hastalığı. * Ancak 37 yaşındaki hiçbir hastalığı olmayan abimin şu anda akciğerleri çok kötü ve yoğun bakımda. Kendisine yaşadığı ilde yoğun bakım yatağı bulamadık. Şehir dışında kişisel ilişkilerim aracılığıyla bir yatak bulabildik. * Eminim sağlık bakanlığı durumun farkındadır ancak yineleyeyim. Sahada, özellikle bazı illerde, İŞLER HİÇ İYİYE GİTMİYOR. İşler daha kötüye gitmeden derhal çok sıkı bölgesel önlemler alınmalı. * İnsanlar yoğun bakımlarda yer bulamadığı için yakınlarını kaybetmeye başlarsa sağlık çalışanına şiddet ve kaos hayal edilemez boyutlara ilerler.  * Aylardır tekrarlıyoruz herkes kişisel önlemini alsın ve özellikle idareciler çok acil önlem alsın. Hastalığın ne kadar b*ktan bir hastalık olduğunu aylardır zaten yazıyorum ama yineleyeyim, GENÇLİĞİNİZE GÜVENMEYİN!  
Dünyaca ünlü Yale Üniversitesi'nde hekimlik yapan Dr. Mehmet Emin Adin, korona virüse yakalanan 37 yaşındaki ağabeyinin durumunun ağır olduğunu, yoğun bakımda yatak bulamadıklarını ve ülkedeki durumun çok kötüye gittiğini söyledi. Adin, "Böyle giderse hastaneler karışır, büyük kaoslar meydana gelir" dedi.

haberimizvar.net- Yale Üniversitesi hekimi Dr. Mehmet Emin Adin, Twitter hesabından dikkat çeken bir flood yaptı.

Ağabeyinin ve babasının koronavirüse yakalandığını belirten Adin, babasının hastalığı yendiğini ancak ağabeyinin ciğerlerinin ve durumunun çok ağır olduğunu söyledi.

Ağabeyine yoğun bakım servisinde yer bulamadıklarını savunan Adin, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek işlerin iyiye gitmediğini ve sıkı önlemler alınması gerektiğini beyan etti.

Önlem alınmaması halinde hastanelerde kaos oluşacağını öne süren Mehmet Emin Adin, şu ifadeleri kullandı:

 Öz abisi yoğun bakımda olan bir hasta yakını, bir doktor, bir bilim insanı, dahası bir vatandaş olarak bunları yazıyorum. Lütfen yazdıklarımı iyi okuyun.

* Yakın zamanda hastalığı ayrı zamanlarda ayrı yerlerden kapan, ailemden bir çok kişiyi evde tedavi ettim, birkaçına test dahi yapamadık.

* Bir çok hastalığı bulunan 77 yaşındaki babam çok şükür sorunsuz yendi hastalığı.

* Ancak 37 yaşındaki hiçbir hastalığı olmayan abimin şu anda akciğerleri çok kötü ve yoğun bakımda. Kendisine yaşadığı ilde yoğun bakım yatağı bulamadık. Şehir dışında kişisel ilişkilerim aracılığıyla bir yatak bulabildik.

* Eminim sağlık bakanlığı durumun farkındadır ancak yineleyeyim. Sahada, özellikle bazı illerde, İŞLER HİÇ İYİYE GİTMİYOR. İşler daha kötüye gitmeden derhal çok sıkı bölgesel önlemler alınmalı.

* İnsanlar yoğun bakımlarda yer bulamadığı için yakınlarını kaybetmeye başlarsa sağlık çalışanına şiddet ve kaos hayal edilemez boyutlara ilerler.

 * Aylardır tekrarlıyoruz herkes kişisel önlemini alsın ve özellikle idareciler çok acil önlem alsın. Hastalığın ne kadar b*ktan bir hastalık olduğunu aylardır zaten yazıyorum ama yineleyeyim, GENÇLİĞİNİZE GÜVENMEYİN!

1-174.png2-157.png

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.