Hatice Öz: ATSO işinizi büyütecek
ATSO Başkan adayı Hatice Öz, yeni dönem hedefini, "ATSO işinizi büyütecek" olarak açıkladı. Öz, "ATSO'nun başarısını kendi kurumsal büyüklüğüyle değil, üyelerinin ne kadar büyüdüğüyle ölçeceğiz" şeklinde konuştu.
haberimizvar.net- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan adayı Hatice Öz, Aksulu iş adamları, yönetim kurulu ve üyeleri, Aksu'daki STK başkan ve temsilcileriyle buluşarak projelerini ve ATSO için ortaya koyduğu yeni yönetim anlayışını anlattı. Antalya iş dünyasının artık sorunları dinleyen değil, işletmelerin büyümesine doğrudan katkı sağlayan bir oda istediğini belirten Öz, ATSO'nun merkezine üyeyi ve işletmelerin ekonomik gelişimini koyacaklarını söyledi.
"ATSO'NUN ASIL İŞİ ÜYESİNE KAZANDIRMAK"
Aylardır Antalya'nın farklı bölgelerinde iş dünyasıyla buluştuklarını belirten Öz, sahada karşılaştıkları en güçlü beklentinin "ödediği aidatın karşılığını alan üye" olduğunu söyledi. Turizmcinin sezonu 12 aya yaymak, sanayici ve KOBİ'lerin finansman yüküne rağmen büyümek, ihracatçının yeni pazarlara ulaşmak, kadın ve genç girişimcilerin ise sermaye, mentorluk ve uluslararası bağlantılara erişmek istediğini ifade eden Öz, şöyle konuştu:
"ATSO sadece aidat toplayan, evrak onaylayan bir kurum olamaz. Bizim asıl görevimiz üyelerimizin iş hacmini büyütmek, yeni müşteriye ve yeni pazarlara ulaşmasını sağlamak, dijitalleşmesine ve ihracatına destek olmak, kısacası üyemize kazandırmak olmalıdır. ATSO'yu birlikte büyüteceğiz, ATSO işinizi büyütecek."
Yeni dönemde ATSO'nun başarı kriterini değiştireceklerini vurgulayan Öz, oda yönetiminin performansının yapılan toplantı ya da düzenlenen evrak sayısıyla değil, üyeye sağlanan ekonomik katkıyla ölçülmesi gerektiğini söyledi. Öz, "Bizim için ATSO'nun başarısı sadece kurumun büyümesi değildir. Üyemiz daha fazla üretiyor mu, daha çok satıyor mu, ihracat yapabiliyor mu, dijitalleşebiliyor mu, yeni pazarlara ve müşterilere ulaşabiliyor mu? Biz buna bakacağız. Çünkü güçlü ATSO, işi büyüyen üyeler demektir" diye konuştu.
"PROJELERİN MERKEZİNDE İŞLETMELERİN BÜYÜMESİ VAR
Öz, bu anlayış doğrultusunda hazırlanan projelerin doğrudan işletmelerin rekabet gücünü artırmaya yönelik olduğunu kaydetti. Antalya Dijital Dönüşüm Merkezi ile işletmelere e-ticaret, veri analitiği, siber güvenlik ve dijital dönüşüm desteği sağlanacağını; Softalya Digital ile Antalya'nın yazılım ihracatının büyütüleceğini belirtti. Öz, Antalya Gıda İnovasyon Merkezi ile tarımsal ürünlerin katma değerinin yükseltilmesini, Akıllı Tarım Dönüşüm Programı ile üreticinin su ve enerji maliyetlerinin azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. Öz ayrıca ATSO Online Kariyer Merkezi ve İstihdam Platformu ile işletmelerin nitelikli çalışan ihtiyacına çözüm üretileceğini, iş arayanlar ve öğrencilerle işletmelerin doğrudan buluşturulacağını kaydetti.
"ATSO ÜYESİNİN BÜYÜME ORTAĞI OLACAK"
Önümüzdeki ATSO seçimlerinin yalnızca bir yönetim değişikliği olmadığını belirten Öz, yapay zekâdan yeşil dönüşüme, e-ticaretten yeni ihracat modellerine kadar dünya ekonomisinin hızla değiştiğine dikkat çekti. Öz, "Üyesinin kapısını yalnızca aidat zamanı çalan değil, 'İşini nasıl büyütürüz?' diye çalan bir ATSO kuracağız. Sorunu dinleyip not alan değil, çözümü bulan; fırsatı bekleyen değil, fırsatı üyesinin önüne getiren bir oda olacağız. ATSO üyelerinin büyüme ortağı olacak" dedi.
AKGİAD'ın üretken ve girişimci yapısının oluşturmak istedikleri ATSO anlayışıyla örtüştüğünü belirten Öz, Antalya'nın yeni ekonomik hikâyesinin iş dünyasıyla ortak akıl içerisinde yazılacağını söyledi. Hatice Öz, "Daha fazla üreten, daha fazla satan, daha fazla ihraç eden ve geleceğe güvenle bakan bir Antalya için ATSO'yu birlikte büyüteceğiz. ATSO işinizi büyütecek. Çünkü Antalya'nın hakkı güçlü ATSO'dur" diye konuştu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Gözden Kaçmasın
Alanya'da dikişsiz kornea nakli başarıyla uygulandı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir












