''Havuzları zehirliyoruz''

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.08.2023 - 10:28, Güncelleme: 03.08.2023 - 10:28
 

''Havuzları zehirliyoruz''

Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Coşkun Usta, havuzu dezenfekte etmek için kullanılan kimyasallara ilişkin, "Aslında havuzları zehirliyoruz. Vücut sıvıları, dışkı ve idrarla kimyasallar birleşince kanserojen reaksiyonlar ortaya çıkıyor" dedi. Prof. Dr. Usta, temizlik için ozon kullanımını önerdi.

haberimizvar.net- AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Coşkun Usta, havuzu dezenfekte etmek için kullanılan kimyasallara ilişkin, "Aslında havuzları zehirliyoruz. Vücut sıvıları, dışkı ve idrarla kimyasallar birleşince kanserojen reaksiyonlar ortaya çıkıyor" dedi. Prof. Dr. Usta, temizlik için ozon kullanımını önerdi. Yazın özellikle hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerine çıktığı günlerde tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği havuz ve su parkları, bazı kimyasallarla dezenfekte ediliyor. AÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta, kullanılan kimyasalların tehlikeli olduğuna dikkati çekti. Özellikle kansere yol açtığı tespit edilen kimyasalları yakından inceleyen Prof. Dr. Usta, deniz yerine havuz ve su parklarının kullanılmasını, "Hiç doğru bir şey yapmıyoruz" diyerek yorumladı. İDRAR İLE KLOR BİRLEŞİNCE KANSEROJEN MADDEYE DÖNÜŞÜYOR Havuz ve su parklarının temizliği için ozon kullanılması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Usta, "Ozonla temizleyelim. Daha az zararlı. Çocuklarımız havuza giriyor. O kimyasallar güneş görünce derilerinde lekelenmeye neden oluyor. Çocuklar havuzda bazen idrarını kaçırıyor. O idrar ile klor havuzda birleşince maalesef kanserojen maddeye dönüşüyor. Bu ispatlı bir şey" dedi. Güneş lekelerinden kulak enfeksiyonlarına, alerjik reaksiyonlardan cilt hastalıklarına çok sayıda tehlikenin havuzlardan yayıldığını belirten Prof. Dr. Usta, "Neden alerji oluyoruz? Neden kronik hastalıklar var? İşte bu tip zararlı molekülleri, vücudumuza aldığımız için. 'Bu havuzu çok güzel temizledim, buyrun girin' aslında yanlış. 'Bu havuzu kimyasala boğdum, buyrun girin, kimyasalda yüzün' diyorlar" diye konuştu. KİMYASALLAR AĞZIMIZDAN, KULAĞIMIZDAN VÜCUDUMUZA GİRİYOR Prof. Dr. Usta, havuzlardaki ilaçlama mantığının zararlı bakterileri öldürmek olduğunu söyledi. İnsanların da bir biyolojik yapısı olduğunu anlatan Prof. Dr. Usta, "Oradaki mantar, bakteri ve virüsler ölsün diye dezenfekte ediyoruz. Aslında havuzları zehirliyoruz. Bu arada bu kimyasallar kulağımızdan, gözümüzden, ağzımızdan vücudumuza giriyor. Vücut sıvıları, dışkı ve idrar ile bu kimyasallar birleşince reaksiyonlar ortaya çıkıyor. Özellikle klorda. Kanserojen maddeler ortaya çıkıyor. Bu suya girilir mi? Evet giriyoruz" dedi.    
Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Coşkun Usta, havuzu dezenfekte etmek için kullanılan kimyasallara ilişkin, "Aslında havuzları zehirliyoruz. Vücut sıvıları, dışkı ve idrarla kimyasallar birleşince kanserojen reaksiyonlar ortaya çıkıyor" dedi. Prof. Dr. Usta, temizlik için ozon kullanımını önerdi.

haberimizvar.net- AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Coşkun Usta, havuzu dezenfekte etmek için kullanılan kimyasallara ilişkin, "Aslında havuzları zehirliyoruz. Vücut sıvıları, dışkı ve idrarla kimyasallar birleşince kanserojen reaksiyonlar ortaya çıkıyor" dedi. Prof. Dr. Usta, temizlik için ozon kullanımını önerdi.

Yazın özellikle hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerine çıktığı günlerde tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği havuz ve su parkları, bazı kimyasallarla dezenfekte ediliyor. AÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta, kullanılan kimyasalların tehlikeli olduğuna dikkati çekti. Özellikle kansere yol açtığı tespit edilen kimyasalları yakından inceleyen Prof. Dr. Usta, deniz yerine havuz ve su parklarının kullanılmasını, "Hiç doğru bir şey yapmıyoruz" diyerek yorumladı.

İDRAR İLE KLOR BİRLEŞİNCE KANSEROJEN MADDEYE DÖNÜŞÜYOR

Havuz ve su parklarının temizliği için ozon kullanılması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Usta, "Ozonla temizleyelim. Daha az zararlı. Çocuklarımız havuza giriyor. O kimyasallar güneş görünce derilerinde lekelenmeye neden oluyor. Çocuklar havuzda bazen idrarını kaçırıyor. O idrar ile klor havuzda birleşince maalesef kanserojen maddeye dönüşüyor. Bu ispatlı bir şey" dedi.
Güneş lekelerinden kulak enfeksiyonlarına, alerjik reaksiyonlardan cilt hastalıklarına çok sayıda tehlikenin havuzlardan yayıldığını belirten Prof. Dr. Usta, "Neden alerji oluyoruz? Neden kronik hastalıklar var? İşte bu tip zararlı molekülleri, vücudumuza aldığımız için. 'Bu havuzu çok güzel temizledim, buyrun girin' aslında yanlış. 'Bu havuzu kimyasala boğdum, buyrun girin, kimyasalda yüzün' diyorlar" diye konuştu.

KİMYASALLAR AĞZIMIZDAN, KULAĞIMIZDAN VÜCUDUMUZA GİRİYOR

Prof. Dr. Usta, havuzlardaki ilaçlama mantığının zararlı bakterileri öldürmek olduğunu söyledi. İnsanların da bir biyolojik yapısı olduğunu anlatan Prof. Dr. Usta, "Oradaki mantar, bakteri ve virüsler ölsün diye dezenfekte ediyoruz. Aslında havuzları zehirliyoruz. Bu arada bu kimyasallar kulağımızdan, gözümüzden, ağzımızdan vücudumuza giriyor. Vücut sıvıları, dışkı ve idrar ile bu kimyasallar birleşince reaksiyonlar ortaya çıkıyor. Özellikle klorda. Kanserojen maddeler ortaya çıkıyor. Bu suya girilir mi? Evet giriyoruz" dedi.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.