Hayatınızı şekillendirmek sizin elinizde

EKONOMİ 28.12.2020 - 13:38, Güncelleme: 29.12.2020 - 00:40
 

Hayatınızı şekillendirmek sizin elinizde

100. Yıl Eğitim ve Danışmanlık Merkezi sahibi psikolog Züleyha Kurt, dünyayı saran korona virüsün insanların psikolojisini nasıl etkilediğini anlattı

haberimizvar.net- “Herkes önce kendini değerlendirmeli” diye sözlerine başlayan Züleyha Kurt, "Dünyanın durumu, Türkiye'nin durumu, İlin durumu, işletmenin durumu, ailemin durumu nedir? Herkes bu soruları kendisine rahatlıkla sorabilir. Var olan bu tabloyu en iyi ne yapabilirim noktasında düşünülmelidir." dedi. Kurt, virüsün negatif yanları kadar pozitif yanları olduğuna da dikkat çekti: " İnsanların hızlı yaşamdan yorulduğunu ve kendisine zaman ayıramadığının farkına vardı. Bir zamanlar ertelediğimiz şeylere, kendimize, ailemize zaman bulduk. Kaybettiklerimize üzülmek yerine elinizde olanlarla mutlu olmayı bilmeliyiz. Umut her şey demektir. Umudunuzu asla kaybetmeyin."  DÜNYADA ADAPTE OLAN HAYATTA KALIYOR  Züleyha Kurt, virüsün etkisi ile gidişatı kötüleşen esnafları da unutmadı. Kurt, "Gruplar, kurumlar, işletmeler durumu kabullendiği zaman daha iyi seçimler yaparlar. Bugün ki ekonomik duruma uyum sağlayamayan işletmelerin ayakta kalamayacağı aşikar. Her şeyi bu duruma göre adapte etmeliyiz çünkü Dünya'da adapte olan hayatta kalır en güçlüler ya da en zayıflar değil. Her dönemde hayatımızı şekillendirmek bizim elimizde." şeklinde konuştu. Farkındalık varsa depresyon yok diyen Psikolog hepimiz farkındalık yaratmalıyız dedi.  SEN DEĞİŞ DÜNYA DEĞİŞSİN  Züleyha Kurt, "Dünyaya umutsuz depresif bir ruh hali ile bakmak yerine var olan gerçeği kabul edip en iyi ne yapabilirim diye düşünülmeli. Herkes kendisi ile ilgili başkasının adım atması gereken noktaları değil de kendi adım atarsa biz çok şeyi değiştirebiliriz. Ruh halimizi tüketmeye değil üretmeye, hayatta kalmaya, dayanışmaya, dünyanın birlik ve beraberlik içinde olduğunu fark etmeye ayırırsak ayakta kalırız. Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz" diye konuştu. Biz virüsten daha güçlüyüz insanlar olarak her devirde ayakta kaldık diyen psikolog Kurt, "Bu devirde de ayakta kalacağız. Nesiller tükeniyor ama insan nesli tükenmiyor. Herkes kendi yolunu çizecek bir mesaj bulmuştur bu cümlelerimin içinden" dedi.  DAYANIŞMALIYIZ Pandemi döneminde Elazığ depremi oldu. Kurt, dayanışmaya örnek olarak Elazığ depremini verdi. Züleyha Kurt, “ Yardım yapan herkese minnettarım. Depremi yaşayan insanlar açısından tek olmadıklarını hissetmeleri çok güzel bir his. Biz DGİAD olarak kuru odun gönderdik. Depremzedelerle iletişime geçip asıl neye ihtiyaç var öğrendik ve herkes bilinçli yardım yapmaya çalıştı." şeklinde konuştu. Pandemi sürecinde bizim için en önemli olan şey umutlarımızı yüksek tutmak diyen Psikolog Kurt, "Ölenlere rahmet dilerim. Çok hastamız oldu, hepimizin yakınlarından hastalar var. Kalanlar olarak bu gerçeği kabul edip bir birimize umut vermeliyiz. Korkular yerine umutları büyütmeliyiz." dedi.  Neler yapıyorlar? Biz insan mühendisiyim diye konuşan Psikolog Züleyha Kurt, "Tüm danışmanları farklı dallarda özel eğitim aldı. Tüm herkese destek vermeye devam ettik. Bizim alanımız insanın bedeni, ruhu, aklı, inanç kalıpları ve bunu yeniden yapılandırılması" diyerek sözlerini tamamladı. Dilara Taş
100. Yıl Eğitim ve Danışmanlık Merkezi sahibi psikolog Züleyha Kurt, dünyayı saran korona virüsün insanların psikolojisini nasıl etkilediğini anlattı

haberimizvar.net- “Herkes önce kendini değerlendirmeli” diye sözlerine başlayan Züleyha Kurt, "Dünyanın durumu, Türkiye'nin durumu, İlin durumu, işletmenin durumu, ailemin durumu nedir? Herkes bu soruları kendisine rahatlıkla sorabilir. Var olan bu tabloyu en iyi ne yapabilirim noktasında düşünülmelidir." dedi. Kurt, virüsün negatif yanları kadar pozitif yanları olduğuna da dikkat çekti: " İnsanların hızlı yaşamdan yorulduğunu ve kendisine zaman ayıramadığının farkına vardı. Bir zamanlar ertelediğimiz şeylere, kendimize, ailemize zaman bulduk. Kaybettiklerimize üzülmek yerine elinizde olanlarla mutlu olmayı bilmeliyiz. Umut her şey demektir. Umudunuzu asla kaybetmeyin." 

DÜNYADA ADAPTE OLAN HAYATTA KALIYOR 
Züleyha Kurt, virüsün etkisi ile gidişatı kötüleşen esnafları da unutmadı. Kurt, "Gruplar, kurumlar, işletmeler durumu kabullendiği zaman daha iyi seçimler yaparlar. Bugün ki ekonomik duruma uyum sağlayamayan işletmelerin ayakta kalamayacağı aşikar. Her şeyi bu duruma göre adapte etmeliyiz çünkü Dünya'da adapte olan hayatta kalır en güçlüler ya da en zayıflar değil. Her dönemde hayatımızı şekillendirmek bizim elimizde." şeklinde konuştu. Farkındalık varsa depresyon yok diyen Psikolog hepimiz farkındalık yaratmalıyız dedi. 

SEN DEĞİŞ DÜNYA DEĞİŞSİN 
Züleyha Kurt, "Dünyaya umutsuz depresif bir ruh hali ile bakmak yerine var olan gerçeği kabul edip en iyi ne yapabilirim diye düşünülmeli. Herkes kendisi ile ilgili başkasının adım atması gereken noktaları değil de kendi adım atarsa biz çok şeyi değiştirebiliriz. Ruh halimizi tüketmeye değil üretmeye, hayatta kalmaya, dayanışmaya, dünyanın birlik ve beraberlik içinde olduğunu fark etmeye ayırırsak ayakta kalırız. Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz" diye konuştu. Biz virüsten daha güçlüyüz insanlar olarak her devirde ayakta kaldık diyen psikolog Kurt, "Bu devirde de ayakta kalacağız. Nesiller tükeniyor ama insan nesli tükenmiyor. Herkes kendi yolunu çizecek bir mesaj bulmuştur bu cümlelerimin içinden" dedi. 

DAYANIŞMALIYIZ
Pandemi döneminde Elazığ depremi oldu. Kurt, dayanışmaya örnek olarak Elazığ depremini verdi. Züleyha Kurt, “ Yardım yapan herkese minnettarım. Depremi yaşayan insanlar açısından tek olmadıklarını hissetmeleri çok güzel bir his. Biz DGİAD olarak kuru odun gönderdik. Depremzedelerle iletişime geçip asıl neye ihtiyaç var öğrendik ve herkes bilinçli yardım yapmaya çalıştı." şeklinde konuştu. Pandemi sürecinde bizim için en önemli olan şey umutlarımızı yüksek tutmak diyen Psikolog Kurt, "Ölenlere rahmet dilerim. Çok hastamız oldu, hepimizin yakınlarından hastalar var. Kalanlar olarak bu gerçeği kabul edip bir birimize umut vermeliyiz. Korkular yerine umutları büyütmeliyiz." dedi. 
Neler yapıyorlar?
Biz insan mühendisiyim diye konuşan Psikolog Züleyha Kurt, "Tüm danışmanları farklı dallarda özel eğitim aldı. Tüm herkese destek vermeye devam ettik. Bizim alanımız insanın bedeni, ruhu, aklı, inanç kalıpları ve bunu yeniden yapılandırılması" diyerek sözlerini tamamladı.

Dilara Taş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.