Haydi kadınlar, 8 Mart’ta yürüyüşe

GÜNDEM 02.03.2020 - 15:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Haydi kadınlar, 8 Mart’ta yürüyüşe

Antalya Kadın Platformu, Antalyalı kadınları 8 Mart Pazar günü saat 14.00'te Aydın Kanza Parkı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak yürüyüşe davet etti.

haberimizvar.net- Dilek Eldeniz, 8 Mart'ın Türkiye'de ve dünyada kadınların baskıya, zulme, eşitsizliğe ve sömürüye karşı dayanışma ve mücadele günü olduğunu söyledi. Eldeniz, "1857 yılında New York'ta dokuma fabrikasında çalışan kadınların daha iyi çalışma koşullarına sahip olmak adına başlattıkları grevde çıkan yangın sonucu 120 kadın işçi yanarak ölmüştür. Her yıl dayanışma ve direnişin günü olan 8 Mart'ta kadınlar erkek egemen sisteme karşı adil, eşit ve özgür bir yaşamı kurmak için alanlardadır" dedi. AYDIN KANZA PARKI’NDA BAŞLAYACAK Kadınların, dünyanın dört bir yanında, meydanlardan, sokaklardan, evden, okuldan, işten ve her yerden sesleneceğini hatırlatan Eldeniz, "Eşit, özgür ve sömürüsüz bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Kadınlar olarak kendi sözümüzü söylemek için umut ve güven dolu onurlu bir gelecek kurmak için Antalyalı tüm kadınları 8 Mart Pazar günü saat 14.00'te Aydın Kanza Parkı'na bekliyoruz. Aydın Kanza Parkı önünde başlayacak yürüyüşümüz Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak" diye konuştu. ETKİNLİKLER BİR HAFTA SÜRECEK 8 Mart nedeniyle Antalya'da çeşitli etkinlikler yapılacağını hatırlatan Eldeniz, 4 Mart Çarşamba günü saat 13.00'te Antalya Kadın Platformu'nun Güllük Postanesi önünde basın açıklaması ve kart atma buluşması, 7 Mart Cumartesi günü saat 10.00'da KESK Kadın Meclisi olarak Gaziantep Restoran'da kahvaltı, 14 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te Abdal Musa Kültür Derneği'nde Ekmek ve Gül Antalya buluşması ve 15 Mart Pazar günü Antalya Tabip Odası'nda saat 14.00'te 'Ekonomik Kriz, Kadına Şiddet' konulu panel düzenleneceğini aktardı. 
Antalya Kadın Platformu, Antalyalı kadınları 8 Mart Pazar günü saat 14.00'te Aydın Kanza Parkı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak yürüyüşe davet etti.

haberimizvar.net- Dilek Eldeniz, 8 Mart'ın Türkiye'de ve dünyada kadınların baskıya, zulme, eşitsizliğe ve sömürüye karşı dayanışma ve mücadele günü olduğunu söyledi. Eldeniz, "1857 yılında New York'ta dokuma fabrikasında çalışan kadınların daha iyi çalışma koşullarına sahip olmak adına başlattıkları grevde çıkan yangın sonucu 120 kadın işçi yanarak ölmüştür. Her yıl dayanışma ve direnişin günü olan 8 Mart'ta kadınlar erkek egemen sisteme karşı adil, eşit ve özgür bir yaşamı kurmak için alanlardadır" dedi.

AYDIN KANZA PARKI’NDA BAŞLAYACAK

Kadınların, dünyanın dört bir yanında, meydanlardan, sokaklardan, evden, okuldan, işten ve her yerden sesleneceğini hatırlatan Eldeniz, "Eşit, özgür ve sömürüsüz bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Kadınlar olarak kendi sözümüzü söylemek için umut ve güven dolu onurlu bir gelecek kurmak için Antalyalı tüm kadınları 8 Mart Pazar günü saat 14.00'te Aydın Kanza Parkı'na bekliyoruz. Aydın Kanza Parkı önünde başlayacak yürüyüşümüz Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak" diye konuştu.

ETKİNLİKLER BİR HAFTA SÜRECEK

8 Mart nedeniyle Antalya'da çeşitli etkinlikler yapılacağını hatırlatan Eldeniz, 4 Mart Çarşamba günü saat 13.00'te Antalya Kadın Platformu'nun Güllük Postanesi önünde basın açıklaması ve kart atma buluşması, 7 Mart Cumartesi günü saat 10.00'da KESK Kadın Meclisi olarak Gaziantep Restoran'da kahvaltı, 14 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te Abdal Musa Kültür Derneği'nde Ekmek ve Gül Antalya buluşması ve 15 Mart Pazar günü Antalya Tabip Odası'nda saat 14.00'te 'Ekonomik Kriz, Kadına Şiddet' konulu panel düzenleneceğini aktardı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.