Hayvanseverlerden tepki alacak öneri!

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.08.2023 - 12:40, Güncelleme: 07.08.2023 - 12:36
 

Hayvanseverlerden tepki alacak öneri!

Antalya Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Doktor Ozan Uzkut, başıboş köpeklerin kısırlaştırılıp, ormanda onlar için yeni alanlar ayırılması gerektiğini söyledi. Uzkut'un bu önerisi ormanların köpekler için uygun yaşam alanı olmadığını daha önce ormanlarda ölü bulunan ya da kötü durumda bulunan köpekleri hatırlattı.

haberimizvar.net- Antalya Kent Konseyi, Antalya'da gün geçtikçe büyüyen başıboş köpek sorununu görüştü. Konuya ilişkin bir araya gelen konsey üyeleri, başıboş köpek sorununa dair çözüm önerileri sundu. Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Doktor Ozan Uzkut, başıboş köpeklerin insanlar için tehlike oluşturduğunu dile getirdi. BELEDİYELER TAMAMINI TOPLAYIP KISIRLAŞTIRAMAZ Doktor Uzkut, "Toplantımıza tüm belediyelerin yetkilileri, hayvansever dernekleri geldi. Toplantıda, başıboş sokak köpeklerinin mutlaka kısırlaştırılması gerektiği kararı çıktı. Belediyeler bu hayvanların tamamını toplayıp kısırlaştırmaya kalksa hem maddi külfet, ayrıca bunu yapmak çok uzun sürecek. Tarım İl Müdürlüğüne de haber verip, valiliğin de araya girmesiyle başıboş sokak köpeklerine ormanda yer verilmesine, köpeklerin dişiler ve erkekler olarak ayrılıp ayrı yerlerde, ayrı mekânlarda bakılıp üremelerinin azaltılmasının çok daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu kararımızı da en yakın zamanda valiliğimize ileteceğiz, raporlarımızı yayımlayacağız" diye konuştu.  ÇEVRE İLÇE VE KÖYLERDEN BAŞIBOŞ KÖPEKLER BIRAKILIYOR Antalya'da belediyeler sokak hayvanlarına çok iyi baktığı için çevre ilçelerden hatta çevre illerden, köylerden ne kadar çipsiz, başıboş hayvan varsa kamyonlara doldurulup Antalya sokaklarına bırakılrdığnı söyleyen Uzkut, "Bu da Antalya'daki köpek sayısının artmasına yol açıyor. Köpekler de belli bir sayıya ulaştıkları zaman içgüdüleriyle insanlara saldırmaya başlıyor" dedi. Geçen ay içerisinde 100'e yakın başıboş köpekler tarafından ısırılma vakası yaşandığını aktaran Ozan Uzkut, "3 yaşındaki çocuk ölüm tehlikesi atlattı. Artık Antalya'daki hayvan sayısı dayanılmaz boyutlara ulaştı. Bu hayvanların mutlaka kontrol altına alınması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Antalya Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Doktor Ozan Uzkut, başıboş köpeklerin kısırlaştırılıp, ormanda onlar için yeni alanlar ayırılması gerektiğini söyledi. Uzkut'un bu önerisi ormanların köpekler için uygun yaşam alanı olmadığını daha önce ormanlarda ölü bulunan ya da kötü durumda bulunan köpekleri hatırlattı.

haberimizvar.net-  Antalya Kent Konseyi, Antalya'da gün geçtikçe büyüyen başıboş köpek sorununu görüştü. Konuya ilişkin bir araya gelen konsey üyeleri, başıboş köpek sorununa dair çözüm önerileri sundu. Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Doktor Ozan Uzkut, başıboş köpeklerin insanlar için tehlike oluşturduğunu dile getirdi.

BELEDİYELER TAMAMINI TOPLAYIP KISIRLAŞTIRAMAZ

Doktor Uzkut, "Toplantımıza tüm belediyelerin yetkilileri, hayvansever dernekleri geldi. Toplantıda, başıboş sokak köpeklerinin mutlaka kısırlaştırılması gerektiği kararı çıktı. Belediyeler bu hayvanların tamamını toplayıp kısırlaştırmaya kalksa hem maddi külfet, ayrıca bunu yapmak çok uzun sürecek. Tarım İl Müdürlüğüne de haber verip, valiliğin de araya girmesiyle başıboş sokak köpeklerine ormanda yer verilmesine, köpeklerin dişiler ve erkekler olarak ayrılıp ayrı yerlerde, ayrı mekânlarda bakılıp üremelerinin azaltılmasının çok daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu kararımızı da en yakın zamanda valiliğimize ileteceğiz, raporlarımızı yayımlayacağız" diye konuştu. 

ÇEVRE İLÇE VE KÖYLERDEN BAŞIBOŞ KÖPEKLER BIRAKILIYOR

Antalya'da belediyeler sokak hayvanlarına çok iyi baktığı için çevre ilçelerden hatta çevre illerden, köylerden ne kadar çipsiz, başıboş hayvan varsa kamyonlara doldurulup Antalya sokaklarına bırakılrdığnı söyleyen Uzkut, "Bu da Antalya'daki köpek sayısının artmasına yol açıyor. Köpekler de belli bir sayıya ulaştıkları zaman içgüdüleriyle insanlara saldırmaya başlıyor" dedi.

Geçen ay içerisinde 100'e yakın başıboş köpekler tarafından ısırılma vakası yaşandığını aktaran Ozan Uzkut, "3 yaşındaki çocuk ölüm tehlikesi atlattı. Artık Antalya'daki hayvan sayısı dayanılmaz boyutlara ulaştı. Bu hayvanların mutlaka kontrol altına alınması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.