'Hazine arazileri işgal altında'

YEREL 28.03.2024 - 11:01, Güncelleme: 28.03.2024 - 11:18
 

'Hazine arazileri işgal altında'

Antalya Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu, yerel seçimler öncesi siyasi parti adaylarından beklentileri içeren bir rapor hazırladı. Raporda tarım ve meraların hızla yok edilmekte olduğu belirtilerek, "Son yıllarda fütursuzca devam eden çoğu ormanlık bölgelerde bulunan hazine arazileri işgal altında" denildi.

haberimizvar.net- Antalya Kent Konseyi Çalışma Grubu, son yıllarda fütursuzca devam eden ve büyük bölümü ormanlık bölgelerde bulunan hazine arazilerinin işgal altında olduğunu belirtti. Yerel seçimler öncesi siyasi partilerin adaylarından beklentilerini içeren bir rapor hazırlayan Tarım Çalışma Grubu, işgal altında bulunan bölgelerin yoğun yapılaşma getireceği sonuçlarının dikkate alınmadan imara açılmakta olduğunu vurguladı. Antalya Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu'nun raporunda şu görüşlere yer verildi: Antalya'da tarım alanları, verimli ovalar ve meralar yapılaşma baskısı altındadır ve hızla getireceği sonuçlar ve sorunlar dikkate alınmadan imara açılmaktadır. Özellikle pandemi dönemi ve sonrası yaylalarda kontrolsüz yapılaşma söz konusudur. Tarım alanları ve meralar hızla yol edilmekte, hazine arazileri işgal edilmektedir. KIRSAL PLANLAMA YAPILMALI Antalya Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu'nun raporunda yaylalara yönelik kırsal planlamanın hızla yapılmasında yarar bulunduğu işaret edilerek, "Planlamanın tarımsal üretime katkı koyacak büyüklükteki parsellerin olmasına olanak sağlanmalıdır. Hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapılar, elektrik enerjisi alamadıkları gibi, belediye hizmetlerinden de yararlandırılmamalıdır" görüşlerine yer verildi. Raporda Antalya'nın en büyük sorunlarının başında taş, kum ve mermer ocakları olduğu belirtilerek, "Tarımsal üretime büyük tehdit olan bu tür tesisler, köylere üretim alanlarına ve orman sahalarına yakın kurulmamalıdır. Yerel yönetimler, sorumluluk sınırları içinde söz konusu alanlarda bu gibi tesislerin kurulmaması için yetkileri dahilinde su, temizlik gibi hizmetleri vermemelidir" denildi.
Antalya Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu, yerel seçimler öncesi siyasi parti adaylarından beklentileri içeren bir rapor hazırladı. Raporda tarım ve meraların hızla yok edilmekte olduğu belirtilerek, "Son yıllarda fütursuzca devam eden çoğu ormanlık bölgelerde bulunan hazine arazileri işgal altında" denildi.

haberimizvar.net- Antalya Kent Konseyi Çalışma Grubu, son yıllarda fütursuzca devam eden ve büyük bölümü ormanlık bölgelerde bulunan hazine arazilerinin işgal altında olduğunu belirtti. Yerel seçimler öncesi siyasi partilerin adaylarından beklentilerini içeren bir rapor hazırlayan Tarım Çalışma Grubu, işgal altında bulunan bölgelerin yoğun yapılaşma getireceği sonuçlarının dikkate alınmadan imara açılmakta olduğunu vurguladı.

Antalya Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu'nun raporunda şu görüşlere yer verildi: Antalya'da tarım alanları, verimli ovalar ve meralar yapılaşma baskısı altındadır ve hızla getireceği sonuçlar ve sorunlar dikkate alınmadan imara açılmaktadır. Özellikle pandemi dönemi ve sonrası yaylalarda kontrolsüz yapılaşma söz konusudur. Tarım alanları ve meralar hızla yol edilmekte, hazine arazileri işgal edilmektedir.

KIRSAL PLANLAMA YAPILMALI

Antalya Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu'nun raporunda yaylalara yönelik kırsal planlamanın hızla yapılmasında yarar bulunduğu işaret edilerek, "Planlamanın tarımsal üretime katkı koyacak büyüklükteki parsellerin olmasına olanak sağlanmalıdır. Hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapılar, elektrik enerjisi alamadıkları gibi, belediye hizmetlerinden de yararlandırılmamalıdır" görüşlerine yer verildi.

Raporda Antalya'nın en büyük sorunlarının başında taş, kum ve mermer ocakları olduğu belirtilerek, "Tarımsal üretime büyük tehdit olan bu tür tesisler, köylere üretim alanlarına ve orman sahalarına yakın kurulmamalıdır. Yerel yönetimler, sorumluluk sınırları içinde söz konusu alanlarda bu gibi tesislerin kurulmaması için yetkileri dahilinde su, temizlik gibi hizmetleri vermemelidir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.