Hedef 1 milyon yerli ve yabancı turist

TURİZM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.08.2023 - 13:32, Güncelleme: 06.08.2023 - 13:39
 

Hedef 1 milyon yerli ve yabancı turist

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sıcak havada yerli ve yabancı turistler, görevlilerin gözetiminde, güvenlik önlemleri eşliğinde rafting yaparak serinliyor. Dünyanın önemli rafting rotalarından birisi kabul edilen Beşkonak turizm merkezinde bu yıl 1 milyon turist bekleniyor.

haberimizvar.net- Türkiye'nin turizm başkenti ve dünyanın en büyük destinasyonları arasında gösterilen Antalya'da, güneş, kum ve denize alternatif turizm çeşitliliği de artıyor. Klasik turizme alternatif olarak kabul edilen rafting de son yıllarda büyük gelişim gösterdi. Dünyanın önemli rafting rotalarından kabul Manavgat ilçesindeki Köprüçay'da 14 kilometrelik parkur, sıcak havadan bunalanların ve macera severlerin ilgisini çekiyor. Yerli ve yabancı turistler kendilerini, görevlilerin gözetiminde güvenlik önlemleri altında botlar ve kanolarla Toros Dağları'ndan çıkıp, Beşkonak bölgesinden geçen Köprüçay Irmağı'nın soğuk suyuna bırakıyor. Beşkonak turizm merkezinde bulunan 50 işletmede bulunan bin botla her gün yaklaşık 10 bin kişi rafting yapıyor. 14 KİLOMETRELİK RAFTİNG PARKURU Beşkonak bölgesinde işletmecilerden Mustafa Armağan, raftinge ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Beşkonak turizm merkezi, raftingde sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli rotalarından biri haline geldi. Tarihi Romalılar dönemine uzanan taş köprünün hemen yakınından başlayan ve 14 kilometre uzunluğundaki parkurda, misafirlerimiz botlar ve kanolarla heyecan dolu zaman geçiriyor" dedi. HAVA SICAKLIĞI ARTINCA TALEP ARTTI Bu sene özellikle son 1 ayda hava sıcaklıklarının anormal derecede artış gösterdiğini hatırlatan Mustafa Armağan, "Bu nedenle bölgemize yönelik talep inanılmaz derecede arttı. Hava sıcaklığı 40 dereceleri bulduğu bir ortamda, Köprüçay'ın 10- 15 derecelik müthiş soğuk suyu yeri ve yabancı misafirlerin ilgisi çekiyor. Çok yoğun bir dönem geçiriyoruz" diye konuştu. BİR DEFA GELEN BİRKAÇ DEFA DAHA GELİYOR Rafting yapan yerli ve yabancı tatilcilerin fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşarak bölgenin tanıtımına katkı sağladığına dikkati çeken Armağan, "Böylelikle hem bölgemizin hem de Antalya'nın tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Burada mart ayından kasıma kadar rafting yapılabiliyor. Bir defa raftinge gelen özellikle yabancı turistler birkaç defa daha geliyor" dedi. 750 MİLYON LİRA GELİR BEKLENİYOR Beşkonak turizm merkezinde 50'ye yakın işletme olduğunu söyleyen Mustafa Armağan, "Bu işletmelerimizde rafting için yaklaşık 1000 bot var. Bu sene bölgemizde 1 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Hedefimize ulaşırsak, Beşkonak turizm merkezini Türk ekonomisine katkısı en az 750 milyon lira olacaktır" diye konuştu
Antalya'nın Manavgat ilçesinde sıcak havada yerli ve yabancı turistler, görevlilerin gözetiminde, güvenlik önlemleri eşliğinde rafting yaparak serinliyor. Dünyanın önemli rafting rotalarından birisi kabul edilen Beşkonak turizm merkezinde bu yıl 1 milyon turist bekleniyor.

haberimizvar.net- Türkiye'nin turizm başkenti ve dünyanın en büyük destinasyonları arasında gösterilen Antalya'da, güneş, kum ve denize alternatif turizm çeşitliliği de artıyor. Klasik turizme alternatif olarak kabul edilen rafting de son yıllarda büyük gelişim gösterdi. Dünyanın önemli rafting rotalarından kabul Manavgat ilçesindeki Köprüçay'da 14 kilometrelik parkur, sıcak havadan bunalanların ve macera severlerin ilgisini çekiyor. Yerli ve yabancı turistler kendilerini, görevlilerin gözetiminde güvenlik önlemleri altında botlar ve kanolarla Toros Dağları'ndan çıkıp, Beşkonak bölgesinden geçen Köprüçay Irmağı'nın soğuk suyuna bırakıyor. Beşkonak turizm merkezinde bulunan 50 işletmede bulunan bin botla her gün yaklaşık 10 bin kişi rafting yapıyor.

14 KİLOMETRELİK RAFTİNG PARKURU

Beşkonak bölgesinde işletmecilerden Mustafa Armağan, raftinge ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Beşkonak turizm merkezi, raftingde sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli rotalarından biri haline geldi. Tarihi Romalılar dönemine uzanan taş köprünün hemen yakınından başlayan ve 14 kilometre uzunluğundaki parkurda, misafirlerimiz botlar ve kanolarla heyecan dolu zaman geçiriyor" dedi.

HAVA SICAKLIĞI ARTINCA TALEP ARTTI

Bu sene özellikle son 1 ayda hava sıcaklıklarının anormal derecede artış gösterdiğini hatırlatan Mustafa Armağan, "Bu nedenle bölgemize yönelik talep inanılmaz derecede arttı. Hava sıcaklığı 40 dereceleri bulduğu bir ortamda, Köprüçay'ın 10- 15 derecelik müthiş soğuk suyu yeri ve yabancı misafirlerin ilgisi çekiyor. Çok yoğun bir dönem geçiriyoruz" diye konuştu.

BİR DEFA GELEN BİRKAÇ DEFA DAHA GELİYOR


Rafting yapan yerli ve yabancı tatilcilerin fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşarak bölgenin tanıtımına katkı sağladığına dikkati çeken Armağan, "Böylelikle hem bölgemizin hem de Antalya'nın tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Burada mart ayından kasıma kadar rafting yapılabiliyor. Bir defa raftinge gelen özellikle yabancı turistler birkaç defa daha geliyor" dedi.

750 MİLYON LİRA GELİR BEKLENİYOR

Beşkonak turizm merkezinde 50'ye yakın işletme olduğunu söyleyen Mustafa Armağan, "Bu işletmelerimizde rafting için yaklaşık 1000 bot var. Bu sene bölgemizde 1 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Hedefimize ulaşırsak, Beşkonak turizm merkezini Türk ekonomisine katkısı en az 750 milyon lira olacaktır" diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.