Hedef demokratik ve katılımcı belediyecilik

SİYASET 05.03.2024 - 10:18, Güncelleme: 05.03.2024 - 10:18
 

Hedef demokratik ve katılımcı belediyecilik

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, KESK şube başkan ve üyeleriyle görüşmesinde seçildikten sonra uygulayacağı belediyecilik anlayışının demokratik, halkçı ve katılımcı olacağını söyledi.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan,  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu’nu ziyaret etti. Görüşmeye KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt, Eğitim Sen Şube Başkanı  Kadir Öztürk, BES Şube Başkanı Devrim Mol, Kültür Sanat Sen Şube Başkanı İrfan Kuruüzüm, ESM Şube Başkanı Tanju İşeri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Cem Kotan’ı yakından tanıdıklarını söyleyen KESK Sözcüsü İlhan Karakurt, “KESK Şubeler Platformu adına hoşgeldiniz diyoruz” sözleriyle Kotan’ı karşıladı. Cem Kotan da bu buluşmanın her zaman takviminde olduğunu söyledi.  Seçildikten sonra nasıl bir yol izleyeceği hakkında bilgi veren Cem Kotan, yerel demokrasiyi yaygınlaştırmak gerektiğini anlattı. Kotan, belediye hizmetinde muhtarların önemli olduğunu, Muhtarlar Meclisi kuracaklarını, ayrıca halk toplantıları düzenleyeceklerini ifade etti. CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan,  “Demokratik, halkçı, katılımcı bir belediyecilik uygulayacağız.  Çalışanlarımızın haklarını gözeten, çalışanların belediyede söz ve karar sahibi oldukları bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz” dedi. KESK ziyaretinin önemine işaret eden Cem Kotan,  “Sorunların birebir dinlendiği, yol haritasının birlikte çizildiği ve birlikte karar alan bir Konyaaltı inşa etmek için sivil toplum örgütlerinin varlığını önemsiyoruz.  Yerelde demokrasiyi yaygınlaştırmak için Konyaaltı’nı birlikte yöneteceğiz” diye konuştu. Kotan,  kendisini ağırlayan sendika başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. KESK Antalya Şubeler Platformu dönem sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt da belediyelerde bugün rant, imar sorunlarının olduğunu, belediye meclislerinin yetkisizleştiğini belirterek, Antalya başta olmak üzere aday olan belediye başkan ve meclis üyelerine kimin için ve nasıl bir belediyecilik yapacaklarını sorduklarını ifade etti.  Toplantıya katılan diğer sendika başkan ve üyeleri de işbirliği talebinde bulunarak, mevcut sorun ve taleplerini aktardı.  Samimi bir ortamda geçen toplantının sonunda Cem Kotan'a ve katılımcılara simit ikram eden İlhan Karakurt, simidin ekonomik dar boğazın ve emeğin sembolü olduğunu belirterek, "her simit yediğinizde aklınıza emekçiler gelsin" ifadelerini kullandı.  
CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, KESK şube başkan ve üyeleriyle görüşmesinde seçildikten sonra uygulayacağı belediyecilik anlayışının demokratik, halkçı ve katılımcı olacağını söyledi.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan,  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu’nu ziyaret etti.

Görüşmeye KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt, Eğitim Sen Şube Başkanı  Kadir Öztürk, BES Şube Başkanı Devrim Mol, Kültür Sanat Sen Şube Başkanı İrfan Kuruüzüm, ESM Şube Başkanı Tanju İşeri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Cem Kotan’ı yakından tanıdıklarını söyleyen KESK Sözcüsü İlhan Karakurt, “KESK Şubeler Platformu adına hoşgeldiniz diyoruz” sözleriyle Kotan’ı karşıladı. Cem Kotan da bu buluşmanın her zaman takviminde olduğunu söyledi.  Seçildikten sonra nasıl bir yol izleyeceği hakkında bilgi veren Cem Kotan, yerel demokrasiyi yaygınlaştırmak gerektiğini anlattı. Kotan, belediye hizmetinde muhtarların önemli olduğunu, Muhtarlar Meclisi kuracaklarını, ayrıca halk toplantıları düzenleyeceklerini ifade etti.

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan,  “Demokratik, halkçı, katılımcı bir belediyecilik uygulayacağız.  Çalışanlarımızın haklarını gözeten, çalışanların belediyede söz ve karar sahibi oldukları bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz” dedi.

KESK ziyaretinin önemine işaret eden Cem Kotan,  “Sorunların birebir dinlendiği, yol haritasının birlikte çizildiği ve birlikte karar alan bir Konyaaltı inşa etmek için sivil toplum örgütlerinin varlığını önemsiyoruz.  Yerelde demokrasiyi yaygınlaştırmak için Konyaaltı’nı birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

Kotan,  kendisini ağırlayan sendika başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

KESK Antalya Şubeler Platformu dönem sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt da belediyelerde bugün rant, imar sorunlarının olduğunu, belediye meclislerinin yetkisizleştiğini belirterek, Antalya başta olmak üzere aday olan belediye başkan ve meclis üyelerine kimin için ve nasıl bir belediyecilik yapacaklarını sorduklarını ifade etti. 

Toplantıya katılan diğer sendika başkan ve üyeleri de işbirliği talebinde bulunarak, mevcut sorun ve taleplerini aktardı. 

Samimi bir ortamda geçen toplantının sonunda Cem Kotan'a ve katılımcılara simit ikram eden İlhan Karakurt, simidin ekonomik dar boğazın ve emeğin sembolü olduğunu belirterek, "her simit yediğinizde aklınıza emekçiler gelsin" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.