Hekimlerden yeni düzenlemeye tepki

SAĞLIK 19.10.2022 - 13:42, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:42
 

Hekimlerden yeni düzenlemeye tepki

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman muayenehane hekimlerinin serbest çalışma hakkını kısıtlayan düzenlemeye tepki gösterdi. Kahraman, “Yapılan Düzenleme hastaların mahremiyetinin korunması ve hekim seçme hakkını ihlal edecek niteliktedir.” dedi

haberimizvar.net- Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelikle muayenehanesi olan doktorların özel hastanelerdeki tedavi ve ameliyat uygulamalarına sınırlama getirildi.  Muayenehanesi olan hekimlerin özel hastanelerde yaptığı tedavi ve ameliyatlara sınırlandırma getirildi. Özel hastaneler toplam kadrosunun ancak yüzde 15'i kadar doktorla sözleşme yapabilecek Bu değişiklikten muayenehanesi olan 10 bine yakın doktor etkilenecek. Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, oda binasında düzenlediği basın toplantısında bu düzenlemelere tepki gösterdi. Karaman  “Sağlık Bakanlığı’nı; Anayasa ve ilgili yasalara aykırı olan, serbest meslek icrasını kısıtlayarak hekimliğin bağımsızlığına darbe indiren, hastaların da hekim seçme haklarını kısıtlayan bu düzenlemelerden bir an önce vazgeçmeye ve ilgili yönetmelik değişikliklerini iptale çağırıyoruz” dedi. KISKAÇ ALTINA ALINIYORUZ Muayenehanelere darbe indiren düzenlemeler kabul edilemez olduğunu dile getiren Karaman, “Hekimlerin serbest çalışma hakkı kısıtlanamaz. Bu düzenlemelere göre 4 bini İstanbul’da olmak üzere yaklaşık 7 bin muayenehane hekiminden ancak 500’ü hastanelerle sözleşme yapabilecektir. Bu durum, mesleğini muayenehanesinde bağımsız olarak icra eden meslektaşlarımızın çalışmalarının büyük ölçüde engellenmesi anlamına gelmektedir. Son zamanlarda hekimlerin gerek özel hastanelerde şirket kurarak çalışmaya zorlanmaları ve hak kayıplarına uğramaları, gerekse kamudaki çalışma koşulları ve sağlıkta şiddet artışı nedeniyle muayenehanede serbest çalışmaya yöneldiği bilinmektedir. Hekimler, büyük sağlık sermayesinin kıskacına alınmak istenmektedir” dedi DÜZENLEME İPTAL EDİLMELİ Bu düzenlemenin iptali için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Prof. Dr. Taha Karaman, Prof. Dr. Taha Karaman açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanlığı’nı; Anayasa ve ilgili yasalara aykırı olan, serbest meslek icrasını kısıtlayarak hekimliğin bağımsızlığına darbe indiren, hastaların da hekim seçme haklarını kısıtlayan bu düzenlemelerden bir an önce vazgeçmeye ve ilgili yönetmelik değişikliklerini iptale çağırıyoruz. Türk Tabipleri Birliği, tabip odaları ve uzmanlık dernekleri olarak; bu yönetmelik değişikliğini kabul etmediğimizi, serbest çalışan hekimlerin haklarını korumak amacıyla her türlü yasal girişimde bulunacağımızı ve bu düzenlemeler geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman muayenehane hekimlerinin serbest çalışma hakkını kısıtlayan düzenlemeye tepki gösterdi. Kahraman, “Yapılan Düzenleme hastaların mahremiyetinin korunması ve hekim seçme hakkını ihlal edecek niteliktedir.” dedi

haberimizvar.net- Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelikle muayenehanesi olan doktorların özel hastanelerdeki tedavi ve ameliyat uygulamalarına sınırlama getirildi.  Muayenehanesi olan hekimlerin özel hastanelerde yaptığı tedavi ve ameliyatlara sınırlandırma getirildi. Özel hastaneler toplam kadrosunun ancak yüzde 15'i kadar doktorla sözleşme yapabilecek Bu değişiklikten muayenehanesi olan 10 bine yakın doktor etkilenecek.

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, oda binasında düzenlediği basın toplantısında bu düzenlemelere tepki gösterdi. Karaman  “Sağlık Bakanlığı’nı; Anayasa ve ilgili yasalara aykırı olan, serbest meslek icrasını kısıtlayarak hekimliğin bağımsızlığına darbe indiren, hastaların da hekim seçme haklarını kısıtlayan bu düzenlemelerden bir an önce vazgeçmeye ve ilgili yönetmelik değişikliklerini iptale çağırıyoruz” dedi.

KISKAÇ ALTINA ALINIYORUZ

Muayenehanelere darbe indiren düzenlemeler kabul edilemez olduğunu dile getiren Karaman, “Hekimlerin serbest çalışma hakkı kısıtlanamaz. Bu düzenlemelere göre 4 bini İstanbul’da olmak üzere yaklaşık 7 bin muayenehane hekiminden ancak 500’ü hastanelerle sözleşme yapabilecektir. Bu durum, mesleğini muayenehanesinde bağımsız olarak icra eden meslektaşlarımızın çalışmalarının büyük ölçüde engellenmesi anlamına gelmektedir. Son zamanlarda hekimlerin gerek özel hastanelerde şirket kurarak çalışmaya zorlanmaları ve hak kayıplarına uğramaları, gerekse kamudaki çalışma koşulları ve sağlıkta şiddet artışı nedeniyle muayenehanede serbest çalışmaya yöneldiği bilinmektedir. Hekimler, büyük sağlık sermayesinin kıskacına alınmak istenmektedir” dedi

DÜZENLEME İPTAL EDİLMELİ

Bu düzenlemenin iptali için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Prof. Dr. Taha Karaman, Prof. Dr. Taha Karaman açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanlığı’nı; Anayasa ve ilgili yasalara aykırı olan, serbest meslek icrasını kısıtlayarak hekimliğin bağımsızlığına darbe indiren, hastaların da hekim seçme haklarını kısıtlayan bu düzenlemelerden bir an önce vazgeçmeye ve ilgili yönetmelik değişikliklerini iptale çağırıyoruz. Türk Tabipleri Birliği, tabip odaları ve uzmanlık dernekleri olarak; bu yönetmelik değişikliğini kabul etmediğimizi, serbest çalışan hekimlerin haklarını korumak amacıyla her türlü yasal girişimde bulunacağımızı ve bu düzenlemeler geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.