Her iki kişiden birinin bankaya borcu yok

EKONOMİ 17.12.2023 - 15:00, Güncelleme: 17.12.2023 - 15:00
 

Her iki kişiden birinin bankaya borcu yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, borçlarını ödeyemedikleri için icra takibi başlatılan vatandaşların sayısındaki artışa dikkat çekerek “AKP’nin ülkeyi getirdiği ekonomik tablo ne yazık ki vatandaşları icra kıskacı ile karşı karşıya” dedi

haberimizvar.net- Gürer, "Bankalara ve finans kuruluşlarına tüketici kredisi bulunan vatandaş sayısının 39 milyon 337 bin kişiye ulaştığına dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Yılbaşından 15 Aralık tarihine kadar icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 oranında arttı. İcra dairelerine bu yıl yeni gelen 4 milyon 860 bin dosya ile icra dairelindeki dosya sayısı 13 milyon 95 bini buldu" dedi. “HER BORÇLUYA İCRA” Açıklanan verileri değerlendiren Gürer, “Bu rakam sadece 1 yıl içinde açılan icra dosyası sayısıdır. Toplam icra dosyası sayısı 13 milyonu geçmiştir. Bu rakamlar her borçlu en az bir kişinin bu yıl içinde icralık olduğunu göstermektedir. Bu çok ciddi bir durumdur” ifadelerini kullandı. "AKP VATANDAŞI İCRA KISKACI İLE KARŞI KARŞIYA BIRAKTI” Gürer ayrıca, “Ekonomik kriz, hayat pahalılığı icra olaylarını o kadar olağanlaştırdı ki, günümüzde neredeyse her borçlu 1 kişiye yılda en az 1 kez icra dosyası geliyor. İnsanlar krediye ya da kredi kartlarına koşuyor, ödeyemeyince de icralık oluyor. AKP’nin ülkeyi getirdiği ekonomik tablo ne yazık ki vatandaşları icra kıskacı ile karşı karşıya bırakıyor” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, borçlarını ödeyemedikleri için icra takibi başlatılan vatandaşların sayısındaki artışa dikkat çekerek “AKP’nin ülkeyi getirdiği ekonomik tablo ne yazık ki vatandaşları icra kıskacı ile karşı karşıya” dedi

haberimizvar.net- Gürer, "Bankalara ve finans kuruluşlarına tüketici kredisi bulunan vatandaş sayısının 39 milyon 337 bin kişiye ulaştığına dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Yılbaşından 15 Aralık tarihine kadar icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 oranında arttı. İcra dairelerine bu yıl yeni gelen 4 milyon 860 bin dosya ile icra dairelindeki dosya sayısı 13 milyon 95 bini buldu" dedi.

“HER BORÇLUYA İCRA”
Açıklanan verileri değerlendiren Gürer, “Bu rakam sadece 1 yıl içinde açılan icra dosyası sayısıdır. Toplam icra dosyası sayısı 13 milyonu geçmiştir. Bu rakamlar her borçlu en az bir kişinin bu yıl içinde icralık olduğunu göstermektedir. Bu çok ciddi bir durumdur” ifadelerini kullandı.

"AKP VATANDAŞI İCRA KISKACI İLE KARŞI KARŞIYA BIRAKTI”
Gürer ayrıca, “Ekonomik kriz, hayat pahalılığı icra olaylarını o kadar olağanlaştırdı ki, günümüzde neredeyse her borçlu 1 kişiye yılda en az 1 kez icra dosyası geliyor. İnsanlar krediye ya da kredi kartlarına koşuyor, ödeyemeyince de icralık oluyor. AKP’nin ülkeyi getirdiği ekonomik tablo ne yazık ki vatandaşları icra kıskacı ile karşı karşıya bırakıyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.