‘Her PR siyaset için yapılmaz’

GÜNDEM 10.06.2022 - 14:28, Güncelleme: 10.06.2022 - 14:28
 

‘Her PR siyaset için yapılmaz’

Muhteşem Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Kabasakal, günümüzde PR ihtiyacının yadsınamaz bir gerçek olduğunu ancak PR’ın hangi amaçla yapıldığının ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- PR, İngilizce ‘Public Relations’tan geliyor. Türkçe'de karşılığı ‘Halkla İlişkiler’. Dijital çağın bir getirisi olarak ortaya çıkan PR, günümüzde hemen herkes kendi PR’ını yapıyor. PR’ı en yoğun şekilde yapanlar hiç şüphe yok ki siyasetçiler. Siyasetçiler, sosyal medya paylaşımlarıyla geniş kitlelere en hızlı şekilde ulaşıyor. Bunun dışında iş dünyası da kitlelere ulaşmak adına kurumsal ya da kişisel PR’larını yine sosyal medya aracılığıyla yapıyor.  Peki nereden çıktı bu PR ve niye yapılması gerekiyor ? Antalya’nın en köklü reklam ajanslarından olan, açık hava reklamları, otobüs reklamları, tabela, promosyon ve benzeri bir çok alandaki faaliyetleriyle tanınan Muhteşem Ajans’ın Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Kabasakal’a göre PR artık günümüzün en önemli ihtiyacı.   DİJİTAL ÇAĞIN ÖNEMLİ İHTİYACI Dijital çağda kişi, kurum ya da şirketlerin PR ihtiyacının yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirten Kabasakal, “Sosyal medyamızda sabah koşarken yaptığımız özçekim, ürettiğimiz ürünlerin paylaşılması, ziyarete gittiğimiz dostlarımızla çektirdiğimiz fotoğraflar dahi insanların PR ihtiyacından ibarettir. İster siyasi olsun ister sivil, ister şirket, her kes kamuoyunda başarılı, güçlü, aktif, zinde vb. görünümlerle yer almak istiyor.  Ancak bu PR’ların hangi amaçla yapıldığının iyi ayırt edilmesi lazım. Çünkü özellikle son zamanlarda kişisel ya da kurumsal amaçlı PR’lar bile öncelikle siyasete yoruluyor. Bu da PR yapan kişiyi eğer ki siyaset düşünmüyorsa PR’dan vazgeçmeye itebiliyor” dedi.   ‘NE İÇİN YAPILDIĞINA DİKKAT EDİN’ Kişi ya da kurumların siyasilerden çok daha fazla PR ihtiyacı olduğunu savunan Kabasakal şöyle devam etti: “Özellikle şirketler için ticari PR hayati öneme sahiptir. Bu süreci doğru yönetemeyen şirketlerin mevcudiyetlerini sürdürmeleri hayli zorlaşmaktadır. Dolayısı ile hedef kitlede akıcı bir PR algısı oluşturmak doğru planlanmış PR çalışmaları ciddi derecede sağlıklı sonuçlar doğurmaktadır. Bu süreci doğru yöneten şirketlerde yüksek oranda hedef kitle aidiyeti de oluşmaktadır. Ancak son zamanlarda kişisel ya da ticari PR için kafasını çıkaranlara, ‘siyasete mi hazırlanıyor acaba’ algısı ile yaklaşmak kişilerin bu süreçten biraz geri durmalarına sebep oluyor. PR süreçlerini izlerken aslında hangi amaçla yapıldığı açıkça görülebilmesine rağmen buna dikkat etmeden siyasete yormak karşı tarafın PR projesini baltalamaktan başka bir şey değil ne yazık ki. Bu yüzden diyorum ki, siz siz olun kimin ne için PR yaptığını iyi takip edin.”  
Muhteşem Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Kabasakal, günümüzde PR ihtiyacının yadsınamaz bir gerçek olduğunu ancak PR’ın hangi amaçla yapıldığının ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- PR, İngilizce ‘Public Relations’tan geliyor. Türkçe'de karşılığı ‘Halkla İlişkiler’. Dijital çağın bir getirisi olarak ortaya çıkan PR, günümüzde hemen herkes kendi PR’ını yapıyor. PR’ı en yoğun şekilde yapanlar hiç şüphe yok ki siyasetçiler. Siyasetçiler, sosyal medya paylaşımlarıyla geniş kitlelere en hızlı şekilde ulaşıyor. Bunun dışında iş dünyası da kitlelere ulaşmak adına kurumsal ya da kişisel PR’larını yine sosyal medya aracılığıyla yapıyor.  Peki nereden çıktı bu PR ve niye yapılması gerekiyor ? Antalya’nın en köklü reklam ajanslarından olan, açık hava reklamları, otobüs reklamları, tabela, promosyon ve benzeri bir çok alandaki faaliyetleriyle tanınan Muhteşem Ajans’ın Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Kabasakal’a göre PR artık günümüzün en önemli ihtiyacı.

 

DİJİTAL ÇAĞIN ÖNEMLİ İHTİYACI

Dijital çağda kişi, kurum ya da şirketlerin PR ihtiyacının yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirten Kabasakal, “Sosyal medyamızda sabah koşarken yaptığımız özçekim, ürettiğimiz ürünlerin paylaşılması, ziyarete gittiğimiz dostlarımızla çektirdiğimiz fotoğraflar dahi insanların PR ihtiyacından ibarettir. İster siyasi olsun ister sivil, ister şirket, her kes kamuoyunda başarılı, güçlü, aktif, zinde vb. görünümlerle yer almak istiyor.  Ancak bu PR’ların hangi amaçla yapıldığının iyi ayırt edilmesi lazım. Çünkü özellikle son zamanlarda kişisel ya da kurumsal amaçlı PR’lar bile öncelikle siyasete yoruluyor. Bu da PR yapan kişiyi eğer ki siyaset düşünmüyorsa PR’dan vazgeçmeye itebiliyor” dedi.

 

‘NE İÇİN YAPILDIĞINA DİKKAT EDİN’

Kişi ya da kurumların siyasilerden çok daha fazla PR ihtiyacı olduğunu savunan Kabasakal şöyle devam etti: “Özellikle şirketler için ticari PR hayati öneme sahiptir. Bu süreci doğru yönetemeyen şirketlerin mevcudiyetlerini sürdürmeleri hayli zorlaşmaktadır. Dolayısı ile hedef kitlede akıcı bir PR algısı oluşturmak doğru planlanmış PR çalışmaları ciddi derecede sağlıklı sonuçlar doğurmaktadır. Bu süreci doğru yöneten şirketlerde yüksek oranda hedef kitle aidiyeti de oluşmaktadır. Ancak son zamanlarda kişisel ya da ticari PR için kafasını çıkaranlara, ‘siyasete mi hazırlanıyor acaba’ algısı ile yaklaşmak kişilerin bu süreçten biraz geri durmalarına sebep oluyor. PR süreçlerini izlerken aslında hangi amaçla yapıldığı açıkça görülebilmesine rağmen buna dikkat etmeden siyasete yormak karşı tarafın PR projesini baltalamaktan başka bir şey değil ne yazık ki. Bu yüzden diyorum ki, siz siz olun kimin ne için PR yaptığını iyi takip edin.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.