Herkes kendi işini yapsın !

GÜNDEM 18.07.2020 - 17:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Herkes kendi işini yapsın !

İlgili yönetmelikte yapılan değişiklikle orman mühendisi ve orman endüstri mühendislerinin de zirai ilaç bayiliği yapmalarının yolu açıldı. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vural Şahin buna, “Ziraat Mühendisliğinin hiçe sayıldığının bir göstergesi daha. Herkes mesleğini yapmalı, bildiği işi yapmalı” diye tepki gösterdi

haberimizvar.net- Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişikliğe göre, orman mühendisi ve orman endüstri mühendisi unvanlarını taşıyanlar da zirai ilaç bayisi açmak üzere başvuru yapabilecekler. Unvanını yurt dışında almış olanların, eşdeğerliliklerinin belgelendirilmesi ve yetkili idarelerce onaylanması zorunlu olacak. Ayrıca, kooperatifler de bu unvanları taşıyan birini sorumlu yönetici olarak istihdam etmek kaydıyla, bayi açma yetkisini haiz kuruluşlar arasına alındı.   DEĞİŞİKLİK YÜRÜRLÜKTE Daha sonra mevzuatta yapılan değişikliklerle eczacıların ve kimyagerlerin de bayi açmasına müsaade edilmiş; bu değişiklik, ziraat fakültesi mezunu uzmanlar arasında tepkiyle karşılanmış ve çeşitli tartışmalara yol açmıştı. Sözkonusu değişikliğin yürürlüğe girmesiyle ziraat mühendislerinin tepkileri yine yükseldi. Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin de tepkisini sosyal medya hesabında dile getirdi. Değişikliğin ziraat mühendislerine mağduriyet yaratacağını öne süren Şahin paylaşımında tepkilerini şöyle dile getirdi;   ‘BUNUN BEDELİNİ SİZ ÖDERSİNİZ’ “Ziraat Mühendisliğinin hiçe sayıldığının bir göstergesi daha. Herkes mesleğini yapmalı, bildiği işi yapmalı. Yazıklar olsun ki meslektaşlarımızın hakları bir bir ellerinden alınıyor. Geçmiş dönemden gelen bu yanlışın üzerine zamanında gidemeyenlere de yazıklar olsun. Kimyagerlerin, eczacıların ve orman mühendislerinin zirai ilaç bayiliği yapabilmeleri için çabalayan, yasalaşması konusunda uğraş içinde olan Ankara’dakilere buradan sesleniyorum! İşte sizlerin yüzünde tardımda geldiğimiz yer belli. Hangi yandaşınızı, hangi yakınınızı, akrabanızı korumak, kollamak için bu kararları alıyorsanız ve bunun bir bedeli olacaksa emin olun o bedeli siz ödeyeceksiniz! Ziraat Mühendisleri olarak mesleğimizi zor şartlarda yerine getirmeye çalışırken bir de ekmeğimizin bölünmesine de razı gelmeyeceğiz!”   ‘OLDU OLACAK SORULARI DA VERİN!’ Sınava tabi tutarak meslektaşlarımıza ruhsat verilirken, şimdi de orman mühendislerinin de sınava girmeleri konusunda kapı açtınız. Bari oldu olacak, soruları önceden verin de tam olsun. Ne de olsa yapmadığınız iş değil! Buradan Tarım Bakanlığı’nda, kamu kurum ve kuruluşunda çalışan ziraat mühendisi meslektaşlarıma sesleniyorum. Sizler de bu konuda duyarsız kalmayınız ve mesleki saygınlığımıza, mücadelemize ortak olunuz. Sessiz kalmayınız ve amirlerinize, müdürlerinize bu konuda görüş bildiriniz. Sonuç olarak biz hiçbir meslek grubunun karşıtı değiliz, hepsine saygımız var. İş alanlarına saygımız var. Konumuz Ziraat Mühendisliğinin saygınlığı ve iş alanlarına müdahale edilmesi! Tarımın sesi biziz. İlacı gübreyi biz biliriz, araziyi biz biliriz, gezeriz. Bitki hastalığı ve çözüm önerilerini biz biliriz. Çiftçinin danışmanı bizleriz, çiftçinin finansörü bizleriz. Allah sizlere akıl fikir versin emi!”  
İlgili yönetmelikte yapılan değişiklikle orman mühendisi ve orman endüstri mühendislerinin de zirai ilaç bayiliği yapmalarının yolu açıldı. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vural Şahin buna, “Ziraat Mühendisliğinin hiçe sayıldığının bir göstergesi daha. Herkes mesleğini yapmalı, bildiği işi yapmalı” diye tepki gösterdi

haberimizvar.net- Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişikliğe göre, orman mühendisi ve orman endüstri mühendisi unvanlarını taşıyanlar da zirai ilaç bayisi açmak üzere başvuru yapabilecekler. Unvanını yurt dışında almış olanların, eşdeğerliliklerinin belgelendirilmesi ve yetkili idarelerce onaylanması zorunlu olacak. Ayrıca, kooperatifler de bu unvanları taşıyan birini sorumlu yönetici olarak istihdam etmek kaydıyla, bayi açma yetkisini haiz kuruluşlar arasına alındı.

 

DEĞİŞİKLİK YÜRÜRLÜKTE

Daha sonra mevzuatta yapılan değişikliklerle eczacıların ve kimyagerlerin de bayi açmasına müsaade edilmiş; bu değişiklik, ziraat fakültesi mezunu uzmanlar arasında tepkiyle karşılanmış ve çeşitli tartışmalara yol açmıştı. Sözkonusu değişikliğin yürürlüğe girmesiyle ziraat mühendislerinin tepkileri yine yükseldi. Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin de tepkisini sosyal medya hesabında dile getirdi. Değişikliğin ziraat mühendislerine mağduriyet yaratacağını öne süren Şahin paylaşımında tepkilerini şöyle dile getirdi;

 

‘BUNUN BEDELİNİ SİZ ÖDERSİNİZ’

“Ziraat Mühendisliğinin hiçe sayıldığının bir göstergesi daha. Herkes mesleğini yapmalı, bildiği işi yapmalı. Yazıklar olsun ki meslektaşlarımızın hakları bir bir ellerinden alınıyor.

Geçmiş dönemden gelen bu yanlışın üzerine zamanında gidemeyenlere de yazıklar olsun.

Kimyagerlerin, eczacıların ve orman mühendislerinin zirai ilaç bayiliği yapabilmeleri için çabalayan, yasalaşması konusunda uğraş içinde olan Ankara’dakilere buradan sesleniyorum!

İşte sizlerin yüzünde tardımda geldiğimiz yer belli. Hangi yandaşınızı, hangi yakınınızı, akrabanızı korumak, kollamak için bu kararları alıyorsanız ve bunun bir bedeli olacaksa emin olun o bedeli siz ödeyeceksiniz! Ziraat Mühendisleri olarak mesleğimizi zor şartlarda yerine getirmeye çalışırken bir de ekmeğimizin bölünmesine de razı gelmeyeceğiz!”

 

‘OLDU OLACAK SORULARI DA VERİN!’

Sınava tabi tutarak meslektaşlarımıza ruhsat verilirken, şimdi de orman mühendislerinin de sınava girmeleri konusunda kapı açtınız. Bari oldu olacak, soruları önceden verin de tam olsun. Ne de olsa yapmadığınız iş değil! Buradan Tarım Bakanlığı’nda, kamu kurum ve kuruluşunda çalışan ziraat mühendisi meslektaşlarıma sesleniyorum. Sizler de bu konuda duyarsız kalmayınız ve mesleki saygınlığımıza, mücadelemize ortak olunuz. Sessiz kalmayınız ve amirlerinize, müdürlerinize bu konuda görüş bildiriniz. Sonuç olarak biz hiçbir meslek grubunun karşıtı değiliz, hepsine saygımız var. İş alanlarına saygımız var. Konumuz Ziraat Mühendisliğinin saygınlığı ve iş alanlarına müdahale edilmesi! Tarımın sesi biziz. İlacı gübreyi biz biliriz, araziyi biz biliriz, gezeriz. Bitki hastalığı ve çözüm önerilerini biz biliriz. Çiftçinin danışmanı bizleriz, çiftçinin finansörü bizleriz. Allah sizlere akıl fikir versin emi!”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.